قیمت تخممرغ بستهبندی از هفته آینده به تعادل میرسد
حمید رضا کاشانی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت عرضه تخممرغ تنظیم بازار اظهار کرد: بنابر آمار تاکنون ۱۱ هزار تن تخممرغ با نرخ مصوب در میادین و فروشگاههای زنجیرهای کشور توزیع شده است و همواره محدودیتی در عرضه وجود ندارد.
وی افزود: برای ساماندهی بازار تخممرغ، قیمت مصوب انواع تخممرغ بستهبندی اعلام میشود.
کاشانی ادامه داد: بستهبندی تخممرغ ۲ دسته است که یک دسته آن تولیدکنندگانی هستند که اقدام به بستهبندی میکنند و دسته دیگر انجمن که بستهبندی مستقل دارند و پس از خرید تخممرغ اقدام به بستهبندی میکنند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن قیمت پیشنهادی هر شانه تخم مرغ بستهبندی را ۴۹ هزار تومان اعلام کرد.
وی با اشاره به دلایل گرانی تخممرغ در بازار بیان کرد: گرچه تخممرغ درب مرغداری با نرخ مصوب عرضه میشود، اما سیستم نامناسب توزیع و عدم شفافیت منجر به اختلاف چشمگیر قیمت است چرا که سیستم خردهفروشی حاضر به دریافت سود
۵ تا ۱۰ درصد نیست.
به گفته کاشانی، با اعلام قیمت مصوب تخممرغ بستهبندی و ورود دستگاههای نظارتی و برخورد با گرانفروشان پیشبینی میشود که از هفته آینده بازار به تعادل برسد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن از عرضه تخممرغهای وارداتی خبر داد و گفت: تاکنون هزار تن تخممرغ وارد شده و تخممرغهای وارداتی در کنار تولید داخل عرضه میشود.
وی قیمت مصوب هر شانه تخم مرغ درب مرغداری را ۳۸ هزار تومان و قیمت برای مصرفکننده را ۴۳ هزار تومان اعلامکرد.
کاشانی با اشاره به اینکه مشکلی در تولید تخممرغ نداریم، بیان کرد: با تامین به موقع نهادههای دامی و شفافیت سیستم توزیع، امکان تامین نیاز کشور وجود دارد.
وی قیمت منطقی هر عدد تخممرغ درب مرغداری را
۱۲۰۰ تومان و مصرفکننده را ۱۵۳۰ تومان اعلام کرد و گفت: عرضه با نرخهای بالاتر ناشی از سیستم توزیع ناعادلانه است.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت تولید تخممرغ بیان کرد: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال تولید به یک میلیون و ۵۰ هزارتن برسد که با برنامههای تولک بری این امر محقق میشود.
کاشانی سرانه مصرف تخممرغ به ازای هر نفر را ۱۲ کیلو اعلام کرد و گفت: با حذف ارز ترجیحی پیشبینی میشود که
۲۵ تا ۳۰ درصد افت مصرف داشته باشیم که قطع به یقین سرمایه در گردش واحدهای مرغداری باید در نظر گرفته شود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن ادامه داد: با توجه به آنکه ۷۵ درصد صنعت دام و طیور خرده مالکیتی است، بنابراین با حذف ارز ترجیحی، صادرات و خرید تضمینی به قید فوریت باید اعلام شود.