واشنگتن: نمیدانیم چگونه باید در برابر موشکهای مافوق صوت از خود دفاع کنیم
سرویس خارجی-
نماینده آمریکا در کنفرانس خلع سلاح (هستهای) ژنو گفت ما نمیدانیم چطور در برابر پیشرفتهترین سیستمهای موشکی مافوق صوت از خود دفاع کنیم.
نشریه «فایننشال تایمز» شامگاه شنبه گزارش داده بود که چین در ماه آگوست (مرداد-شهریور) یک فروند موشک مافوق صوت با قابلیت حمل کلاهک هستهای را آزمایش کرده که قبل از سرعت گرفتن به سمت هدف، کره زمین را دور زده و این نشان دهنده قابلیت فضایی پیشرفتهای بود که جامعه اطلاعاتی آمریکا را شگفت زده کرد.
البته چین با تکذیب این خبر گفت که این یک فضاپیما بوده است. پس از آن، «جیم اینفهاف»، نماینده جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا مدعی شده هدف چین از این اقدام مرعوب کردن غرب است. او نوشته است: «دولت بایدن در مرور سیاستهای هستهای بایستی این تهدید را جدی بگیرد. اگر در نوسازی سلاحهای شکست بخوریم، در مهار [چین] هم شکست خواهیم کرد.»
حالا «رابرت وود»، نماینده آمریکا در کنفرانس خلع سلاح (هستهای) ژنو با ابراز نگرانی دیرینه این کشور نسبت به تکنولوژی مافوق صوت، گفت که ما نمیدانیم چطور در برابر این تکنولوژی دفاع کنیم؛ چین و روسیه هم نمیدانند. به گزارش ایسنا، وی گفت: «ما شاهد آن بودهایم که چین و روسیه در تلاش هستند تا این تکنولوژی را گسترش داده و آن را نظامیکنند، در نتیجه ما هم ناچار به واکنشی مشابه هستیم.»
این سخنان در حالی مطرح میشود که «وانگ ونبین»، سخنگوی وزارت خارجه چین، گفته آمریکا خود اشاعه دهنده تسلیحات اتمی است. او همچنین روز سهشنبه گفت پکن قاطعانه با اقدام آمریکا در چینهراسی مخالف است. چین همواره محافظ صلح جهانی بوده و در توسعه جهانی نقش داشته است و به حفظ نظم بینالمللی و تامین منافع عمومی پایبند است.
وی در کنفرانس خبری گفت آمریکا نه تنها دارنده بزرگترین و پیشرفتهترین زرادخانه تسلیحات هستهای بوده بلکه چند تریلیون دلار هم برای بهروز رسانی تسلیحات هستهای خود سرمایهگذاری
کرده است.
محاسباتی که به هم خورد
نشریه آمریکایی با اشاره به گزارشهای اخیر درباره اقدام چین در آزمایش موشک مافوق صوت (هایپرسونیک) با قابلیت هستهای، نوشته پکن محاسبات مربوط به این موشکها را به هم زده است. «نشنالاینترست» گزارشها مبنی بر اینکه موشک مافوق صوت چین پس از دور زدن کره زمین به هدف خورده را یک «شگفتی عظیم» توصیف کرده است. گفتنی است،هایپرسونیک، از لحاظ لغوی به معنی شیئی است که با پنج برابر سرعت صوت حرکت میکند.
گفتنی است، کنشهای آمریکا که باید آنها را ذیل «اقداماتِ جنگ سردی» تفسیر کرد، واکنشهای جنگ سردیِ طرف مقابل را نیز به همراه خواهد داشت و این گونه فضا تاریکتر و متشنجتر میشود. گرچه منافع اقتصادی هر یک از طرفین در کشور مقابل زیاد است و خود این یک مانع برای بروز جنگ است، اما ادامه بحرانهای سیاسی و تهدیدات نظامی میدان اقتصاد هم معیوب خواهد شد و هیچ کدام از طرف گویی متوجه فرجامِ نامشخص این روند نیست.