8 میلیون مسکن روستایی و شهری در بافت فرسوده قرار دارد
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی اعلام کرد نزدیک به 8 میلیون مسکن در روستا و شهرهای کشور جزء بافت فرسوده قرار دارد.
مهدی چینی، در گفتوگو با فارس اظهار داشت: پیشبینی میشود در سالهای آتی مسئله ساخت مسکن یکی از موارد مهم در کشور باشد، در همین راستا با توجه به تجربه موجود در مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی توجه صرف به مسئله ساخت و ساختمان کافی نیست و به نظر من باید به بحثهای زیرساختی و رفاهی توجه شود و مجموع این موارد هست که منتهی با ساخت مسکن به معنای واقعی کلمه میشود، ما در حال حاضر توانایی آزمون و خطا نداریم و باید سازههایی ایجاد کنیم که حداقل عمر 50 ساله داشته باشند.
وی افزود : با توجه به اطلاعات موجود، نزدیک به 8 میلیون مسکن در روستا و شهرهای کشور جزء بافت فرسوده قرار گرفته و بخش عمدهای از ساخت واحدهای مسکونی جدید میتواند در این فضا دنبال شود. زمانی که شما استفاده از بافت فرسوده را به طور جدی در دستور کار قرار دهید با یک تیر دو نشان زدهاید و علاوهبر ساخت مسکن، تهدید بزرگی به نام بافت فرسوده را به فرصت تبدیل نمودهاید.
چینی در پاسخ به این سؤال که از چه نظر به بافت فرسوده به عنوان تهدید نگاه میکنید؟ گفت: از این منظر که کشور ایران بر روی یک کمربند زلزلهخیز قرار دارد و ترکیب بافت فرسوده و زلزله به این معناست که 8 میلیون خانوار کشور در معرض تهدید بزرگی قرار دارند و نوسازی و بهسازی این فضای میتواند این تهدید را به فرصت ساخت مسکن و توسعه اقتصادی بدل کند.
وی در ادامه گفت: بتن امروزه در اغلب سازهها مورد استفاده قرار میگیرد و همین باعث شده این ماده خاکستری پس از آب دومین ماده پرمصرف دنیا باشد. در کشور ما به صورت سنتی بتن یکی از مصالح مورد استفاده در ساختمان است، اما در حال حاضر با توجه به ارتقای دانش و همچنین شهامت کارفرما و پیمانکاران، بتن در سایر المانها مورد استفاده قرار گرفته و این صنعت هم به خوبی پاسخ اعتماد را داده است.بر همین اساس بتن در حال حاضر در راهها، آزادراهها، فرودگاهها و سایر زیرساختهای حمل و نقل، صنعت نفت، بنادر، بحث انتقال آب و سایر بخشها مورد استفاده قرار میگیرد. هرچند که جای توسعه برای بتن همچنان وجود دارد. یکی از مسائل مغفولمانده در حال حاضر نبود پهنهبندی برای مسئله دوام بتن در کشور است. به این مفهوم که وظیفه یک مهندس در کارگاه توجه به همه موارد نیست و وظیفه نهاد بالادستی است که ابزار را در اختیار مهندسان قرار دهد. یکی از این ابزارها پهنهبندی دوام است و ما باید بدانیم چه بتنی از منظر دوام در چه نقطهای از کشور مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر ما سازهای در کشور داریم که از منظر مهندسی و طراحی در حد استانداردهای روز دنیا قرار دارد، اما به دلیل توجه نکردن مسائل دوام شاهد تخریب المانها هستیم. توجه کنیم که این خلأ با ورود نهادهای بالادستی قابل پوشش است.