اخذ مالیات از خانههای لوکس روی غلتک افتاد
به گزارش ایسنا، طبق قانون بودجه سال گذشته و سال جاری، خانههایی که ارزش آنها با احتساب عرصه و اعیان بیش از ۱۰ میلیارد تومان باشد، خانه لوکس محسوب شده و مالک آن باید در بهمن امسال این مالیات را پرداخت کند که خانههای درحال ساخت و در سال تملک از پرداخت این مالیات معاف هستند که نرخ مالیات سالانه خانههای لوکس نیز به شرح ذیل است:
۱- نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تا ۱۵ میلیارد تومان؛ یک در هزار
۲- نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تا ۲۵ میلیارد تومان؛ دو در هزار
۳- نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تا ۴۰ میلیارد تومان؛ سه در هزار
۴- نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تا ۶۰ میلیارد تومان؛ چهار در هزار
۵-نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا پنج در هزار
اما بررسیها نشان میدهد که این قانون نه در سال گذشته و نه در نیمه اول سال جاری اجرا نشد که دلیل اصلی آن هم عدم تصویب آییننامه و مقررات مربوطه در این زمینه توسط دولت (وقت)بود.
در دولت جدید، پس از وعدههای بسیار مسئولان مبنی بر تدوین و ابلاغ آییننامه سرانجام محمد مخبر
- معاون اول رئیسجمهور - آئیننامه اجرایی نحوه اخذ مالیات از واحدهای مسکونی و ویلاهای گران قیمت ذیل بند خ تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مشهور به «قانون مالیات بر خانههای لوکس» را به وزارتخانههای اقتصاد، راه و شهرسازی، صمت، کشور و دادگستری ابلاغ
کرد.
در این زمینه، برخی مواد این آئین نامه به این شرح است:
۱) وزارت راه و شهرسازی (به عنوان متولی سامانه املاک و اسکان کشور)، وزارت صمت (به عنوان متولی سامانه املاک مستغلات کشور)، وزارت کشور (متولی سازمان همیاری شهرداریها و دهیاریهای کشور) و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف به ارائه اطلاعات املاک گران قیمت ظرف ۱۵ روز از زمان درخواست، به سازمان امور مالیاتی هستند.
۲) در این آئین نامه، مدت زمان اتمام ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان کشور که در اختیار وزارت راه و شهرسازی است پایان آذر ۱۴۰۰ ذکر شده است.
۳) ملاک قیمت املاک لوکس، ارزش روز آنهاست.
۴) در املاک مشاعی، ابتدا ارزش کل ملک تعیین و سپس بر اساس قدرالسهم هر مالک، مالیات ستانده میشود.
۵) خانههای لوکس در حال ساخت مشمول مالیات نیستند که بر این اساس، در حال ساخت بودن به معنی «پیش از زمان صدور گواهی پایان کار» است.
۶) سقف زمانی سازمان امور مالیاتی برای محاسبه ارزش واحدهای مسکونی و ویلاهای گران قیمت، پایان آذر ماه امسال است؛ تا دو ماه پس از آن نیز میبایست مراتب احصا شده را به مالکان خانههای لوکس ابلاغ کند.
۷) اگر مالکان خانههای لوکس تا پایان بهمن امسال مالیات متعلقه را پرداخت نکنند، سازمان امور مالیاتی میتواند رأسا اقدام به وصول آن کند.
۸) سازمان ثبت اسناد از انتقال سند و جابه جایی واحدهای لوکس مشمول مالیات در صورت عدم پرداخت آن، ممانعت خواهد کرد.
بنابراین، اجرای مالیات خانههای لوکس که تاکنون به دلیل عدم تصویب هیئت دولت بلاتکلیف باقی مانده بود، روی غلتک افتاده است و باید مقدمات و سایر فرآیند اجرای این قانون نیز در زمانهای تعیین شده فراهم شود.
البته، این ابلاغیه و آییننامه تنها مربوط به خانههای لوکس است و دولت باید هر چه زودتر آییننامه اخذ مالیات از خودروهای لوکس را نیز ابلاغ کند.