kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۲۳۸
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۸

انتقاد گوترش از توزیع نابرابر و احمقانه واکسن کرونا در جهان

دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن انتقاد شدید از «توزیع نابرابر و احمقانه» واکسن کرونا در جهان کمک ۸ میلیارد دلاری کشورهای توسعه یافته را برای حل این مشکل خواستار شد.


داده‌های وبگاه «ورلد امترز» نشان می‌دهد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا تا عصر دیروز از مرز 237 میلیون و 648 هزار نفر فراتر رفت و شمار فوتی‌ها نیز به بیش از 4 میلیون و 851 هزار نفر رسید. بر اساس گزارش‌ها جهان همچنان از توزیع نابرابر واکسن کرونا به شدت رنج می‌برد و در حالی که بسیاری از کشورهای صنعتی و توسعه یافته تزریق دُز سوم واکسن کرونا را آغاز کرده‌اند و حتی حیوانات خود را نیز واکسینه می‌کنند، کشورهای فقیر هنوز در تزریق دُز اول خود نیز دچار مشکل هستند. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز خواستار کمک مالی ۸ میلیارد دلاری برای کمک به توزیع عادلانه واکسن کووید- ۱۹ در سراسر جهان شده است.
وی حین صحبت در رویدادی مشترک با سازمان جهانی بهداشت برای یافتن استراتژی جدید برای فرآیند واکسیناسیون، اعلام کرد: «خلأ در واکسیناسیون خطرناک است چرا که می‌تواند منجر به ایجاد سویه‌های جدید و افزایش شمار قربانیان کرونا شود.» دبیرکل سازمان ملل متحد از رهبران بیست کشور موسوم به «گروه بیست» خواست تا هرچه سریع‌تر در ارتباط با واکسیناسیون در دنیا اقدامی انجام دهند.
وی درباره نابرابری در واکسیناسیون علیه کرونا گفت: «نابرابری در توزیع واکسن نه تنها غیر اخلاقی بلکه احمقانه است. این خلأ در واکسیناسیون باعث می‌شود سویه‌های جدیدی شکل گرفته و انتشار پیدا کنند، میلیون‌ها کشته جدید بر جای می‌گذارد و باعث رکود اقتصادی می‌شود که هزاران میلیارد خسارت بر جای می‌گذارد». گوترش در ادامه ضمن اظهار تاسف افزود: به جای اقدامات هماهنگ جهانی برای رساندن واکسن به جا‌هایی که بیش از همه به آن نیاز دارند، ما شاهد احتکار واکسن، ملی‌گرایی در زمینه واکسن و دیپلماسی واکسن بوده‌ایم.
گفتنی است تنها ۲.۴ درصد از کشور‌های کم‌درآمد حداقل یک دُز واکسن را دریافت کرده‌اند. این در حالی است که کشور‌های ثروتمند همچنان مشغول انبار کردن واکسن هستند. استراتژی اعلامی و جدید سازمان جهانی بهداشت این است که تا پایان سال جاری میلادی ۴۰ درصد و تا میانه سال ۲۰۲۲ میلادی، ۷۰ درصد از مردم جهان را واکسینه کند.