گزارش روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» از زیرساختهای سازمانیافته مقاومت در کرانه باختری
یک روزنامه صهیونیستی در واکنش به درگیریهای مسلحانه اخیر در کرانه باختری مدعی شد،جنبش حماس در کنار تحرکات نظامی در غزه مدتهاست به دستور مقامات ارشد خود «زیرساختهای سازمانیافتهای در کرانه باختری» ایجاد کرده است.
در درگیریهای مسلحانه اخیر میان نظامیان صهیونیست و فلسطینیها در جنین،کرانه باختری و قدس چند فلسطینی به شهادت رسیدند که برخی از آنها وابسته به شاخه نظامی حماس«کتائب القسام» بودند. «رون بن یشای» تحلیلگر صهیونیست در یادداشتی در روزنامه «یدیعوت آحارونوت» به همین موضوع پرداخت و مدعی شد، این ضربه به زیرساختهای افراد مسلح در کرانه باختری به معنای نابودی کامل آن نیست. حماس در کنار تحرکات نظامی در غزه، مدتهاست به دستور مقامات ارشد خود «زیرساختهای سازمانیافتهای در کرانه باختری» ایجاد کرده است. بنیشای سپس ادعا کرد:« آموزش اعضا و تلاش برای تولید مواد منفجره در داخل منازل ایجاد شده است. اعضای «هسته» مذکور روستاییهایی از رامالله و جنین هستند. حماس عملا یک زیرساخت قدرتمند در کرانه باختری دارد و تشکیلات خودگردان و نیروهای امنیتیاش در اقدام علیه این زیرساخت با مشکل روبه رو شدند زیرا از آن آگاه نبودند یا اینکه از ورود به روستاها و شهرهایی که عناصر حماس آنجا هستند، میترسیدند اما این زیرساخت به تدریج و حین عملیاتهای روتین دستگاههای امنیتی کشف شد.» در ادامه این یاداشت آمده، از تعدادی از اعضای بازداشت شده حماس بازجویی شده اما هنوز مشخص نیست آیا ارتش رژیم صهیونیستی در نابودی کامل این زیرساخت موفق بوده یا خیر. تلآویو به خوبی میداند زمانی که روز موعود فرا برسد حماس میتواند با استفاده از محبوبیت مردمی رو به افزایش خود، بر تمام اراضی کرانه باختری و چه بسا سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» مسلط شود. هفته گذشته، در پی شهادت دستکم چهار فلسطینی در درگیریهای امروز کرانه باختری رادیو رژیم صهیونیستی مدعی شد، این افراد وابسته به حماس بودهاند و قصد انجام عملیات در اراضی اشغالی را داشتهاند.
راهکار حماس برای آزادی قدس
از سوی دیگر، خالد مشعل رئیسحماس در خارج فلسطین گفت، گروههای مقاومت فلسطینی برای سرعت بخشیدن به آزادسازی فلسطین، راه «صلاح الدین ایوبی» را دنبال میکنند و نبرد اخیری که گردانهای «القسام» شاخه نظامی حماس در آن پیروز شد، این را ثابت میکند. بر اساس گزارش «آناتولی»، مشعل در سومین دوره نشست مجمع فکری صلاحالدین ایوبی در ترکیه، تصریح کرد: «به سیرت اولیه خود بازخواهیم گشت، عبرت گرفتن تنها صحبت از خاطرات نیست بلکه با جهاد و مقاومت است زیرا اینها مسیر حقیقی برای آزادسازی و بازگرداندن مقدسات و سرزمینها هستند.» وی تأکید کرد، جهاد و مقاومت الزاماتی دارد که شامل بسیج قدرت و تسخیر امکانات به ویژه پول، سلاح و وحدت امت برای نبرد بزرگ است. مشعل ادامه داد، صلاحالدین ایوبی در یک مرحله حساس، مفهوم جغرافیای سیاسی با مفهوم جدید آن و نیز جایگاه قدرت در میان امت را درک کرد. وی افزود «رهبران پیروزی» و در رأس آنها صلاحالدین توانستند قدس را پس از چند دهه احیای تمدنی و پیشرفت فرهنگی و سازمانی پس بگیرند. سال ۱۱۸۷ میلادی قدس آزاد شد و البته کار به این آسانیها نبود؛ لشکر بزرگی از مسلمانان به رهبری صلاحالدین ایوبی به جنگ صلیبیها رفتند و بیتالمقدس که ۸۸ سال اشغال شده بود دوباره سرزمینی اسلامی شد.