kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۱۴۹
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۳
استاندار سیستان و بلوچستان:

خسارت‌های طوفان حاره‌ای «شاهین» برآورد و جبران خواهد شد

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: خسارت‌های ناشی از طوفان حاره‌ای شاهین در سواحل مکران سریعاً بررسی، برآورد و جبران خواهد شد.


به گزارش خبرگزاری فارس، حسین مدرس خیابانی دیروز با حضور در مناطق طوفان زده چابهار و در حاشیه بازدید از منطقه مرزی ریمدان در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار داشت: خسارت‌های ناشی از طوفان حاره‌ای شاهین در سواحل مکران به‌ویژه شهرستان‌های دشتیاری، چابهار، کنارک و زرآباد، نیکشهر، راسک و قصرقند سریعا بررسی، برآورد و از طریق ستاد مدیریت بحران و مسئولان مرتبط جبران خواهد شد. مدرس خیابانی با اشاره با اینکه مسیر طوفان تغییر کرده و از سواحل چابهار دور شده، گفت: هم اینک اوضاع آرام و دستگاه‌های خدمات‌رسان در حال بررسی مشکلات وخسارت‌های برجا مانده از طوفان هستند. وی افزود: از همه دستگاه‌های اجرایی و اعضای ستاد مدیریت بحران و نیروهای نظامی و انتظامی و قشرهای مختلف مردم و مسئولان در رده‌های مختلف بابت تلاش‌ها و زحمات و حضور میدانی در مناطق مختلف و بازدیدها از مناطق طوفان‌زده قدردانی می‌کنم.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه متاسفانه سیلاب و طوفان به حوزه شیلات خسارات جدی وارد کرده به‌طوریکه دو لنج شکسته و خسارت‌دیده‌اند و پنج صیاد بندر پسابندر دشتیاری مفقود شده‌اند، ادامه داد: در پی این طوفان بخش‌هایی از زیرساخت‌ها خصوصا تاسیسات برق و جاده‌ها آسیب دیده و در حال بررسی و برآورد سایر خسارت‌ها هستیم.
مدرس خیابانی گفت: سرعت باد ۸۰ کیلومتر بوده و این وزش به شبکه برق خسارت میلیاردی وارد کرده است و امیدواریم قطعی برق در همه مناطق مرتفع شود و باید عنوان کنم تلاش‌ها برای یافتن صیادان مفقود شده همچنان ادامه دارد.
وی افزود: راه‌های مواصلاتی بازگشایی شده و مشکلی برای تردد مردم شهری و روستایی وجود ندارد و اوضاع تحت کنترل است. استاندار سیستان و بلوچستان هدف از بازدید از منطقه مرزی و بازارچه ریمدان را بررسی مشکلات تجار و بازرگانان و خسارت‌های طوفان عنوان و خاطرنشان کرد: برق این منطقه مرزی بر اثر شکستن تیرهای برق قطع شده و فعالیت بازارچه را کُند کرده است. مدرس خیابانی علاوه‌بر مرز ریمدان از نوار ساحلی چابهار- گواتر و مناطق بریس و پسابندر نیز بازدید کرد و در نشستی آخرین وضعیت طوفان و خسارت را مورد بررسی قرار‌داد.
وضعیت سیستان و بلوچستان و هرمزگان
یک روز بعد از آغاز طوفان و رگبار
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در تشریح آخرین وضعیت مناطق تحت تاثیر طوفان چرخنده حاره‌ای در دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان به خبرگزاری ایسنا گفت: به دنبال صدور اخطار و هشدار سازمان هواشناسی مبنی بر احتمال بروز طوفان و بارش رگبار در برخی از مناطق دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان، سازمان مدیریت بحران کشور این دو استان را به حالت آماده‌باش درآورده و هشدارها و توصیه‌های لازم را به آنان ارائه کرد و از روز شنبه این طوفان آغاز شد.
علی بختیاری درباره آخرین وضعیت مناطق متاثر از طوفان در این دو استان اظهارداشت: در استان سیستان و بلوچستان آخرین گزارش‌های واصله حاکی از آن است که فعالیت طوفان از مناطق جنوبی این استان خارج شده و به سمت کشور عمان در حال حرکت است. البته همچنان آماده‌باش دستگاه‌های مختلف در این خصوص ادامه دارد.
بختیاری افزود: از روز شنبه تعداد دو راه فرعی در شهرستان دشتیاری دچار آبگرفتگی شده و خساراتی جزئی هم به بخش کشاورزی و دامداری در این استان وارد شده که پس از بررسی و ارزیابی نهایی تیم‌های کارشناسی نسبت به تامین و جبرات خسارات اقدام خواهد شد.
وی درباره قطعی برق نیز گفت: قطع برق نه به شکل گسترده و سراسری، بلکه به صورت جزئی در برخی از مناطق رخ داد که در مواردی این قطعی برطرف شده و در برخی از مناطق نیز نیروهای مربوطه در حال حل مشکل هستند.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به استان هرمزگان بیان داشت: در استان هرمزگان نیز وزش باد و طوفان موجب قطع برق در ۱۳ روستای شهرستان سیریک شده و خسارت دیگری گزارش نشده است.
بختیاری درباره خسارات جانی ناشی ازطوفان در این دو استان نیز گفت: خوشبختانه با اقدام به موقع سازمان و نیز تمهیدات اتخاذ شده، هیچ گزارشی در مورد خسارات جانی متاثر از طوفان در این دو استان گزارش نشده است و تنها چند مورد مراجعه سرپایی وجود داشته و مصدومیت جزئی بوده است.
طوفان ۱۲۲ نفر را در منطقه سیستان
روانه بیمارستان کرد
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ۱۲۲ نفر از مردم منطقه سیستان در شمال این استان به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از طوفان و گرد و خاک از روز شنبه تا یکشنبه روانه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شدند.
علیرضا شهرکی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا اظهارداشت: این افراد به دلیل عوارض تنفسی، چشمی و قلبی ناشی از طوفان به بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و پایگاه‌های اورژانس مراجعه کردند که ۱۸ نفر از این افراد در بیمارستان‌های شمال سیستان و بلوچستان بستری
و ۱۰۴ نفر به صورت سرپایی درمان شدند.
شهرکی افزود: با توجه به خشک بودن تالاب بین‌المللی‌هامون و در نتیجه بروز پدیده طوفان و گرد و خاک همواره مردم منطقه سیستان به دلیل مشکلات مختلف که عمده‌ترین آنها تنفسی و چشمی است به مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند.
خسارت ۴۰ میلیاردی طوفان شاهین
به تاسیسات برق سیستان و بلوچستان
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان همچنین گفت: پست و تیرهای برق زیادی در چابهار و کنارک آسیب‌دیده و طبق نخستین برآوردها این میزان خسارت حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان بوده است.
به گزارش ایسنا، علیرضا شهرکی اظهارداشت: خسارت‌ها در حوزه طوفان در حال برآورد است و کمی زمان می‌برد اما با حضور استاندار سیستان و بلوچستان و نظارت ایشان بر روی اقدامات انجام شده در نهایت جمع‌بندی این خسارت‌ها انجام خواهد شد.
شهرکی افزود: آخرین وضعیتی که از طوفان چرخنده شاهین داریم این است که از منطقه دور و به سمت کشور عمان متمایل شده است.
وی بیان داشت: شرایط نسبت به روز شنبه کاملا ثابت شده اما به تمام فعالیت‌های دریایی تا زمانی که شرایط به صورت کامل مساعد نشود به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه تیم‌های حوزه فنی و برق کارشان را به نحو احسن انجام دادند گفت: هم‌اینک گزارش خاموشی برق از این مناطق طوفان‌زده نداریم و همچنان در صدد هستیم که حوادثی که اتفاق افتاده را رفع و رجوع کنیم.
برآورد 15 میلیارد ریالی خسارات «شاهین»
به هرمزگان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان هم گفت: برق 10 روستای طوفان دیده در شرق استان که به دلیل طوفان گرمسیری شاهین قطع شده بود با تلاش اکیپ‌های اتفاقات وصل شد.
مهرداد حسن زاده عصر دیروز در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهارداشت: خسارات طوفان گرمسیری شاهین به هرمزگان پس از بررسی و تجمیع صورت گرفته، حدود
15 میلیارد ریال برآورد شده است.این خسارات عمدتا به شبکه برق فشار ضعیف چند روستای ساحلی وارد شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان با بیان اینکه برق 10 روستای شرق جاسک نیز که بر اثر طوفان گرمسیری شاهین قطع شده بود، تا ظهر دیروز وصل شده است.