kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۱۲۵
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۶
تکذیب‌هایی که به وقوع پیوست

هیئت مدیره بورس باید پاسخگوی تخلف ماینری باشد

 

پس از چند روز، بالاخره وجود 82 دستگاه ماینر در شرکت بورس اوراق بهادار تهران تائید شد؛ موضوعی که هیئت ‌مدیره شرکت بورس باید بابت آن بازخواست شوند.
به گزارش خبرگزاری فارس، پس از تکذیب‌هایی که شرکت بورس اوراق بهادار تهران از وجود ماینر انجام داد، با استعفای مدیرعامل این شرکت، سرانجام وجود تعدادی ماینر در شرکت بورس تایید شد. در حال حاضر شفاف‌سازی دقیق از این اتفاق به پیگیری‌‌های معاونت حقوقی سازمان بورس و ارسال نتیجه نهایی از سوی این سازمان به مراجع ذی‌صلاح واگذار شده است.
شرکت برق استان تهران نیز در اطلاعیه‌ای گفته است: بر اساس گزارش مامورین بازرسی از محل، تعداد 82 دستگاه ماینر که در لحظه بازدید این شرکت در مدار قرار نداشتند، کشف و ضبط شده، گفتنی است مصارف محل مورد نظر تحت بررسی است.
اما چرا وجود دستگاه ماینر در شرکت بورس تخلف است؟ طبق دستورالعمل رسیدگی به تخلفات مصوب هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در مهرماه سال ۱۳۹۸، در صورت کشف تخلف، کمیته رسیدگی به تخلفات از نهاد ناظر و واحد نظارتی که آن تخلف را ارسال می‌کند و همچنین از خود متخلف دعوت می‌‌کند تا در کمیته رسیدگی به تخلفات حضور پیدا کنند و در مورد موضوع تخلف و ابعاد آن، توضیحات و دفاعیات خود را ارائه دهند.
از بُعد ماهیت، مسئله ماینینگ قطع به یقین در حوزه فعالیت شرکت بورس نیست و این مسئله طبق اساسنامه شرکت، خارج از موضوع فعالیت شرکت محسوب می‌شود که همین موضوع یک تخلف است و اگر احراز شود از چند بعد قابل رسیدگی است. نخست آنکه شرکت بورس باید نسبت به آن شفاف سازی می‌‌کرد و در سامانه کدال اطلاعیه‌ای جهت آگاهی و اطلاع سهامداران منتشر می‌‌کرد.
طبق ماده دو مکرر سه دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات، ناشر که در اینجا شرکت بورس است، مسئولیت شفاف‌سازی در مورد شایعات را برعهده‌ دارد و در صورت انتشار شایعه و اخباری که ممکن است فعالیت شرکت را تحت تاثیر قرار دهد، باید جهت پیشگیری از سوءاستفاده از اطلاعات در سامانه کدال به شفاف‌سازی اقدام کند. اما شرکت بورس چنین اقدامی را انجام نداده است.
برخی کارشناسان با بررسی مختلف این مسئله معتقدند شرکت بورس با این اقدام خود به حقوق سهامداران خود بی‌‌احترامی کرده است.
پروژه‌ای که قرار بود تحقیقاتی باشد!
در اطلاعیه شرکت بورس آمده است: شرکت بورس تهران اعلام می‌‌دارد از ابتدای سال 1399، با توجه به نگرانی‌ها از کوچ نقدینگی به سمت رمزارزها و ایجاد بحران خروج نقدینگی در بازار سرمایه، این موضوع به عنوان پروژه‌ای تحقیقاتی، پس از بررسی در کمیته‌های فرعی هیئت مدیره و اخذ تائیدیه هیئت مدیره وقت بورس تهران (به عنوان نمایندگان سهامداران) و کسب موافقت اصولی وزارت صمت، مطرح و اجراى طرح محدود R&D استخراج رمزارز و محاسبه عینی نرخ ROI آنها توسط شرکت بورس اوراق بهادار صورت پذیرفت و گزارش معاملات آتی این فعالیت بر روند اصلی بازار سرمایه کشور نهایی گردید. این فعالیت تحقیقاتی و آزمایشی پس از مدت کوتاهی در همان سال متوقف
شد.
بنابراین به نظر می‌‌رسد که هدف از نصب این ماینرها در زیرزمین ساختمان بورس برای مقابله با بحران خروج نقدینگی و مانع شدن از کوچ پول‌‌های سرگردان به سمت رمزارزها بوده است.
مسئولیت هیئت‌ مدیره
این موضوع نشان می‌دهد، هیئت مدیره شرکت بورس نیز در جریان نصب این دستگاه‌ها بوده‌اند و علی صحرایی، مدیرعامل این شرکت با استعفایی که تقدیم همین هیئت مدیره مطلع کرده، تا حدودی خود را قربانی این افراد نموده است. سازمان بورس به عنوان نهاد بالادستی این شرکت باید همه اعضای هیئت مدیره این شرکت را برکنار کند و با متخلفین نیز برخورد جدی نماید. این مسئله می‌تواند در کنار شفاف‌سازی دقیق از سوی نهادهای نظارتی و بالادستی تا حدود زیادی وجود قانون و برخورد با تخلف در بورس را به سهامداران نشان دهد.
حال باید دید سازمان بورس و نهادهای نظارتی در این زمینه چه تصمیمی می‌گیرند و آیا با متخلفان برخورد جدی صورت خواهد گرفت یا خیر؟
سهام شرکت بورس با نماد «بورس» در بازار سرمایه عرضه شده و سهامدار دارد و برای همین موضوع سازمان بورس موظف است تا به ماجرای ماینرهای کشف شده در زیرزمین سازمان بورس رسیدگی و اطلاع‌رسانی دقیق در این زمینه داشته باشد.
همانطور که بورس اوراق بهادار تهران به عنوان تنظیم‌گر از شرکت‌های بورسی یا به اصطلاح ناشران بورسی همیشه گزارش شفاف‌سازی از فعالیت‌هایشان دارد،‌ خودش هم به عنوان یک ناشر بورسی در زمینه ماینرها و درآمد حاصله برای سهامداران و ذینفعان خود شفاف‌سازی کند.