kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۱۰
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۲

بيکاري صدها کارگر به دنبال قاچاق طلا و جواهر به کشور

رئيس اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر و سنگ‌هاي قيمتي تأکيد کرد: حدود 80 درصد طلا و جواهر موجود در بازار را قاچاق تشکيل داده که اين امري تأسف‌بار است و قاچاق در يک‌سال گذشته حدود 30 تا 40 درصد نيز افزايش يافته است.
عبادالله محمدولي در گفت‌وگو با ايسنا اظهار کرد: يکي از چالش‌هاي بزرگي که مانعي بر سر راه توليد کنندگان طلا محسوب مي‌شود بحث قاچاق است که متأسفانه کوچک‌ترين قدمي در يک سال گذشته در زمينه جلوگيري از قاچاق برداشته نشده است.
وي با بيان اينکه ما به عنوان توليد کنندگان در اين صنعت مي‌توانيم پاسخگوي نياز بازار باشيم ولي عده‌اي خاص در بازار هستند که طلا و جواهر را به صورت فله‌اي پخش مي‌کنند، گفت: تمام قاچاقچيان اين بخش را مي‌شناسيم و به موقع اسامي آنها را نيز اعلام مي‌کنيم، ديگر نمي‌توانيم کوتاه بياييم تا عده‌اي به قيمت بدبخت و ذليل شدن صدها کارفرما و دهها هزار کارگر ميلياردر شوند.
وي با بيان اينکه حدود نيم قرن است که در اين بازار فعاليت مي‌کنم و متأسفانه ديگر چيزي به نام صنعت طلا و جواهر نمي‌بينم، تأکيد کرد: بنده مخالفتي با سرمايه‌داري ندارم ولي اين کار نبايد به بهاي فدا شدن عده‌اي کارگر و کارفرما در اين بخش باشد و در اين فضا که شرايط اقتصادي خوبي نداريم ناچاريم از توليد و اشتغال داخلي حمايت کنيم.
محمد ولي در ادامه با بيان اينکه واردات طلا به ميزاني که منجر به ايجاد رقابت در داخل کشور شود ايرادي ندارد ولي زماني که اين موضوع تبديل به سيل واردات شود ويرانگر مي‌شود بيان کرد: در شرايطي قرار داريم که قاچاق طلا مثل سيل وارد کشور شده و هيچ دستگاه نظارتي و مسئولي با اين پديده مخرب برخورد قاطعي نمي‌کند که البته سالهاي قبل برخوردهاي جدي‌تري با اين موضوع صورت مي‌گرفت.
وي با بيان اينکه کشور ترکيه 24 ساعته براي بازار کشور ما در زمينه جواهر فعاليت مي‌کند گفت: توليدات تايلند نيز در زمينه طلاست و متأسفانه بازار کشور ما از قاچاق محصولات اين کشورها سرشار است؛ روزانه صدها نفر با بنده تماس مي‌گيرند که به عنوان مسئول اتحاديه از آنها حمايت کنم و اين وظيفه اتحاديه طلا و جواهر تهران به عنوان متولي در اين بخش است که بايد کنترل و نظارت دقيق‌تري داشته باشد و هر چند وقت يک‌بار بازار را رصد کند. محمدولي با اشاره به فعاليت 10 هزار واحد توليدي طلا در سال 82 گفت: اين واحدها براي پاسخگويي به نياز بازار روزانه تا 18 ساعت نيز فعاليت مي‌کردند و اين در حالي است که در حال حاضر فقط 4 هزار واحد و حدود سه ساعت در روز فعاليت مي‌کنند.
وي گفت: از رياست جمهوري، نيروي انتظامي، ستاد مبارزه با قاچاق کالا، تعزيرات، سازمان حمايت از مصرف کنندگان، سازمان ملي استاندارد و يا ديگر سازمان‌ها و مسئولان مرتبط تقاضا داريم به فرياد صنعت طلا و جواهر رسيده و اين صنعت را از نابودي نجات دهند.