با حضور معاون اول رئيسجمهور طرحهای توسعهای شرکت فولاد مبارکه به بهرهبرداری رسید
با حضور معاون اول رئيسجمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر نیرو، معاون علمی و فناوری رئيسجمهور، استاندار اصفهان، نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مسئولان استانی و شهرستان، 5 پروژه توسعه شامل مگامدول احیا مستقیم شماره 2 پروژه شهید خرازی، تصفیهخانه پساب صنعتی و بهداشتی، پست 400/33 کیلوولت و توسعه پست 33 مرکزی، تصفیهخانههای آب صنعتی و آشامیدنی و استخر ذخیره آب و دریاچه مصنوعی در ناحیه فولادسازی و نورد پیوسته سبا به بهرهبرداری رسید.
اصفهان- خبرنگار کیهان:
دکتر جهانگیری در مراسم افتتاح پروژههای توسعه شرکت فولاد مبارکه:
ایران یکی از خاستگاههای مهم صنعت فولاد است
معاون اول رئيسجمهور با بیان اینکه برخی صنایع پیشران هستند و نقش موثری در ایجاد صنایع پایین دستی خود دارند، گفت: صنایع معدنی یکی از این صنایع است و دراین میان صنعت فولاد، صنعتی پراهمیت است و بیتردید ایران یک خاستگاه مهم در صنعت فولاد به شمار میرود.
«دکتر اسحاق جهانگیری» در مراسم افتتاح پروژه های توسعه در شرکت فولاد مبارکه اظهار داشت: صنعت فولاد نیاز به چند مولفه دارد که همه آنها در ایران موجود است. یکی از نیازهای اصلی تولید فولاد، سنگ آهن است که ذخایر عظیمی از آن در ایران وجود دارد و این درحالیست که بسیاری از کشورهای تولید کننده فولاد، سنگ آهن را وارد میکنند.
معاون اول رئيسجمهور همچنین صنعت فولاد را صنعتی انرژي بر خواند و افزود: خوشبختانه در ایران ذخایر و منابع گازی بسیار فراوانی وجود دارد که البته لازم است برای استفاده از این منابع سرمایهگذاریهای لازم صورت گیرد.
وی اضافه کرد: به هیچ عنوان نباید این ذلت را بپذیریم که یک کشور کوچک بتواند در پارس جنوبی که حق ملت ایران است، با سرمایهگذاری بیشتر، استفاده بیشتری از ذخایر و منابع مشترک داشته باشد.
دکتر جهانگیری در ادامه با اشاره به نیروی انسانی متخصص در صنعت فولاد خاطرنشان کرد: صنعت فولاد مجربترین مهندسان و متخصصترین نیروها را درخود جای داده و این نیز یکی از ویژگیهای مثبت برای صنعت فولاد در کشور است.
معاون اول رئيسجمهور ادامه داد: مجموعه این ویژگیها و مولفهها که برای توسعه صنعت فولاد در ایران وجود دارد، باید توجه سرمایهگذاران و بخش خصوصی را به خود جلب کند چرا که صنعت فولاد یکی از بهترین بخشها برای سرمایهگذاری است.
وی افزود: البته برای توسعه صنعت فولاد نیازمند آن هستیم که یک نقشه راه دقیق و جامع تدوین شود و وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامهریزی و طراحی لازم را در این خصوص انجام دهد تا هدفگذاریهای تعیین شده برای توسعه صنعت فولاد در کشور محقق گردد.
دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به اینکه توسعه انواع صنایع نیازمند منابع آبی است، گفت: از آنجا که اصفهان با مشکل کمبود آب مواجه است باید در نظر داشته باشیم صنایعی که مصرف آبی زیادی دارند در اصفهان ایجاد نشود بلکه باید به سمت صنایعی برویم که به آب کمتری نیاز داشته باشند.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه به زاینده رود نیز اشاره و تصریح کرد: یکی از دردآورترین مسایل و مشکلات استان اصفهان مشکلات زاینده رود است که هیچ ایرانی نمیتواند بپذیرد زاینده رود خشک باشد.
وی تصریح کرد: حتما باید برای این مشکل راهحلی پیدا کنیم و انتظار میرود همه کسانی که میتوانند در افکار عمومی با فرهنگ جامعه تاثیرگذار باشند، فرهنگ صرفهجویی و استفاده بهینه از آب را در میان مردم و بخصوص مردم اصفهان ترویج دهند.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه 92 درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود، بر لزوم استفاده از روشهای نوین آبیاری و بهرهوری در آب تاکید کرد و گفت: اگر در بخش کشاورزی تنها 10 درصد صرفهجویی صورت گیرد بخش زیادی از مشکلات کمبود آب کشور رفع خواهد شد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اقدامات انجام شده در فولاد مبارکه در راستای کاهش مصرف آب علیرغم افزایش تولید در این شرکت گفت: فولاد مبارکه توانسته است در مصرف آب کاهش 66 درصدی داشته باشد که جای تقدیر دارد لذا متصدیان و فعالان صنایع کل کشور نیز بایستی موضوع بهرهوری آب را مورد توجه قرار داده و با استفاده از شیوههای نوین، در استفاده بهینه از منابع آبی نهایت تلاش خود را انجام دهند.
وی با اشاره به اعتبار قابل توجهی که برای صرفهجویی در بخش انرژی در اختیار دولت قرار گرفته است، گفت: دولت اجازه پیدا کرده است 100 میلیارد دلار برای بهینهسازی مصرف انرژی استفاده کند و صاحبان صنایع و بخش کشاورزی میتوانند از این اعتبارات برای کاهش مصرف انرژی استفاده نمایند.
معاون اول رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه اصفهان میتواند کانون اصلی توسعه کشور باشد، خاطرنشان کرد: در بازدیدی که از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان داشتم، معتقدم اصفهان میتواند با توسعه صنایع دانشبنیان که متکی به فکر و اندیشه انسان است، زمینه توسعه این نوع صنایع را در این استان افزایش دهد.
دکتر جهانگیری به جاذبههای گردشگری و تاریخی استان اصفهان نیز اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از زمینههای توسعه استان اصفهان، توسعه گردشگری است که باید به طور ویژه به آن پرداخته شده و بسترهای لازم برای توسعه صنعت گردشگری فراهم گردد.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت حمایت از صنایع بزرگ در کشور گفت: برخی صنایع بزرگ زمینههای ایجاد صنایع کوچکتر و اشتغالزایی فراوانی در سطح کشور را فراهم میکنند که لازم است حمایتهای بیشتری از این نوع صنایع انجام شود.
وی تصریح کرد: صنعت فولاد یک زنجیره به هم پیوسته است که از معدن شروع میشود تا محصول نهایی تبدیل شود، لذا به نظر میرسد در بخش تولید فولاد گلوگاههایی وجود دارد که برای تکمیل این زنجیره لازم است سرمایهگذاری لازم انجام شود.
جهانگیری خاطرنشان کرد: شرکت فولاد مبارکه همانطوریکه گفته شد نیاز بیش از 1000 واحد صنعتی را به طور مستقیم تامین میکند، لذا اگر بحرانی در این شرکت ایجاد شود واحدهای بعدی که از محصولات فولاد مبارکه استفاده میکنند دچار مشکل و بحران میشوند و به تبع آن 2000 واحد صنعتی و خدماتی که سرویس میدهند نیز با بحران مواجه خواهند شد.
دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه باید قدر واحدهای بزرگ صنعتی را دانست، افزود: واحدهای بزرگ همچون فولاد مبارکه، سرمایههای کشور هستند که صنعت کشور را با خودشان به تحرک وا میدارند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت:
امروز در صنعت خودکفا و خوداتکا هستیم
«مهندس محمدرضا نعمتزاده» وزیر صنعت معدن و تجارت در مراسم افتتاح طرحهای توسعه شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تبریک افتتاح پروژههای شرکت فولاد مبارکه و نیز هفته دولت اظهار داشت: خوشبختانه معاون اول رئیسجمهور خود صنعتگر بوده و هستند و مشوق وزارت صنعت، معدن و تجارت در هیئت وزیران در جهت توسعه فعالیتهای تولیدی کشور نیز میباشند.
وی ضمن تشکر از همکاران پیمانکار، مشاوران، سرمایهگذاران و همه دستاندرکارانی که موجب تکمیل این پروژهها و خوشحالی مردم سرافراز ایران اسلامی شدند، افزود: صنعت فولاد کشور به عنوان یکی از صنایع پایه کشور مورد عنایت وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و هست. البته به خاطر برخی مسائلی که سالهای گذشته صورت پذیرفت بعضی از حلقههایی که در تکمیل زنجیره تولید فولاد باید سرمایهگذاری میشده یا به موقع انجام نشده یا با مشکلاتی همچون تحریم مواجه شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ما بر این اهتمام ورزیدهایم که با کمک تمامی سرمایهگذاران، بتوانیم طرحهای مورد نیاز برای تکمیل این زنجیره را متعادل و هموزن پیش ببریم. در حال حاضر در چندین بخش از این زنجیره به خصوص کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و فولادخام محدودیت داریم که انشاءا... با تلاش و کوشش هرچه بیشتر این مشکلات مرتفع خواهد شد.
وی اظهار داشت: معادن سنگآهن گرچه نسبت به نیاز امروز مناسب است اما باید توسعه در این بخش را انجام دهیم. در بخش نورد، حدود 34 میلیون تن ظرفیت نصب شده داریم و این در حالی است که در حال حاضر 16 میلیون تن فولاد خام تولید میکنیم که امسال باید برخی از مواد اولیه را وارد کنیم تا طرحهای تکمیلی به نتیجه برسد.
مهندس نعمتزاده با تشکر از کارکنان فولاد مبارکه و با اشاره به سال 1359 و آغاز پروژه فولادمبارکه افزود: در سال 1359 با حضور مسئولان وقت در اینجا بیابانی را نظارهگر بودیم که امروز با همت مثالزدنی همه کارکنان این واحد معظم به بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان و بزرگترین تولیدکننده فولاد خام در خاورمیانه تبدیل شده است که امید است بتوانیم اینچنین سرمایهگذاریها را هم در سراسر کشور و هم در خارج از کشور به مرحله اجرا درآوریم چرا که بر این باوریم که کشور جمهوری اسلامی ایران از لحاظ دانش فنی مهندسی و ساخت تجهیزات در شرایط و مرحلهای است که میتوان گفت ما در این صنعت خودکفا و خوداتکا هستیم و اگر در بعضی از موارد وارداتی هم صورت میگیرد به جهت توجه به اقتصاد موضوع است.
وزیر صنعت ،معدن و تجارت در پایان خاطرنشان کرد: مدیران باید جسارت بیشتری داشته باشند و به تواناییهای داخلی بیشتر متکی باشند تا براساس منویات مقام معظم رهبری در قالب سیاستهای اقتصاد مقاومتی، اتکا همه کشور ابتدا به تولید و اشتغال و سپس به صادرات غیرنفتی باشد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز در این مراسم در خصوص افتتاح مگامدول احیا مستقیم شماره 2 پروژه شهید خرازی گفت: با بهرهبرداری از این پروژه ظرفیت تولید آهن اسفنجی در گروه شرکت فولاد مبارکه اصفهان سالیانه به 3/11 میلیون تن میرسد و هدف از اجرای طرح مگامدول طرح شهید خرازی که امروز به بهرهبرداری رسید تولید سالیانه 5/1 میلیون تن آهن اسفنجی میباشد که با ارزش سرمایهگذاری 180 میلیون یورو در مدت سه سال اجرایی شد و از این طریق زمینه اشتغال برای 360 نفر به صورت مستقیم فراهم گردید.
«بهرام سبحانی» همچنین درخصوص طرح تصفیهخانه پساب صنعتی و بهداشتی فولادسازی و نورد پیوسته سبا اظهار داشت: اهداف این پروژه حذف روغن، جامدات معلق و سختی موقت، ترسیب فلوراید موجود بر فاضلاب خام، تنظیم ph فاضلاب و کاهش جامدات محلول در آب، تولید آب تصفیه به گونهای که خروجی آن آب صنعتی بوده و توسط لوله خط انتقال برای استفاده مجدد در خط تولید به تصفیهخانه آب برمیگردد، تصفیه فاضلاب بهداشتی تولیدی در فولاد سبا، استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده برای فضای سبز طبق استانداردهای محیطزیست کشور میباشد که به مدت 28 ماه با سرمایهگذاری 112 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
وی در زمینه توسعه و بهینهسازی پست 400.33 کیلوولت و توسعه پست 33 کیلوولت مرکزی در فولادسازی و نورد پیوسته سبا نیز افزود: هدف ما تامین برق مورد نیاز جهت توسعه فولادسازی نورد پیوسته سبا تا ظرفیت 6/1 میلیون تن در سال و ایجاد یک ایستگاه پست 33 کیلوولت جهت تغذیه واحد احیا مستقیم و توسعه پست 33 کیلوولت مرکزی جهت تغذیه پلنتهای اکسیژن و تصفیهخانههای آب صنعتی و آشامیدنی و پساب صنعتی و بهداشتی میباشد که مدت اجرای این پروژه 28 ماه با سرمایهگذاری حدود 350 میلیارد ریال اجرایی شد.
دکتر سبحانی تصفیهخانههای آب صنعتی، آشامیدنی و استخر ذخیره آب در فولادسازی و نورد پیوسته سبا را از دیگر پروژههای این افتتاحیه معرفی کرد و گفت: این پروژه با 35 ماه و سرمایهگذاری 244 میلیارد ریال و با مزایای اضافه نمودن سیستم PELLET REACTOR به فرآیند تصفیه آب، تعدیل همزمان پارامترهای ناخواسته آب، کاهش مصرف انرژی، کاهش اتلاف آب به صورت پساب، تولید پسماند بدون مشکل زیست محیطی به بهرهبرداری رسید.
دریاچه مصنوعی فولادسازی و نورد پیوسته سبا چهارمین پروژه مورد بهرهبرداری این ناحیه بود که مدیرعامل فولاد مبارکه هدف از اجرای آن را احداث دریاچه مصنوعی با ظرفیت نامی 300 هزار مترمکعب، بمنظور استفاده جهت خنککاری سربارههای واحدهای فولادسازی و نورد و استفاده در فضای سبز اظهار داشت و افزود: این پروژه با سرمایهگذاری 77 میلیارد ریال بمدت 25 ماه اجرا گردید.
وی همچنین در ادامه به تبیین عملکرد این شرکت در مسیر توسعه و تعالی پرداخت و گفت: شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین کارخانه فولادسازی در سطح خاورمیانه افتخار دارد با 3/11 میلیون تن ظرفیت آهن اسفنجی به عنوان بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان مطرح است.
دکتر سبحانی با اشاره به محصولات تولیدی فولاد مبارکه گفت: انواع ورقهای گرم، سرد و ورقهای پوششدار (قلع اندود، گالوانیزه و رنگی) در شرکت فولاد مبارکه تولید میشود و ظرفیت فولادکشور در سند چشمانداز 1404 حدود 55 میلیون تن پیشبینی شده است که سهم فولاد مبارکه در تولید فولاد خام کشور در سال 92 معادل 1/50 درصد، ذوبآهن اصفهان 9/15 درصد، شرکت ملی فولاد 2/9 درصد و فولاد خوزستان 8/24 درصد بوده است ضمن اینکه در چهار ماهه اول سال 93 شرکت فولاد مبارکه سهم 7/50 درصد، ذوبآهن 3/18، شرکت ملی فولاد 5/8 و فولاد خوزستان 5/22 درصد را به خود اختصاص دادهاند که این روند از سال 89 تاکنون رو به افزایش میباشد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به آخرین رتبهبندی شرکتهای فولادسازی منطقه، گروه فولاد مبارکه را بعد از شرکت اردمیر ترکیه در رتبه دوم معرفی کرد و گفت: این در حالی است که فولاد مبارکه در سال 92 رتبه اول کشور را با تولید 7 میلیون و 17 هزار تن فولاد خام به خود اختصاص داده که نسبت به سال 91 با 8 درصد افزایش تولید روبرو بوده است.
دکتر سبحانی افزود: ما در فولاد مبارکه در راستای سند چشمانداز کشور، نقشه راه توسعههای فولاد مبارکه را تعریف نمودهایم که با اجرای این طرحهای توسعه سهم بیش از 50 درصدی تولید این شرکت تا سال 1404 حفظ خواهد شد.
وی فولاد مبارکه را یک شرکت ملی قلمداد نمود و گفت: فعالیتهای این شرکت در سراسر کشور پراکنده شده بطوری که توسعههای خود را در نقاط مختلف کشور دنبال میکند.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: ظرفیت تولید در فولاد سبا از 700 هزار تن به 6/1 میلیون تن کلاف گرم، هرمزگان از ظرفیت 5/1 میلیون تن به 3 میلیون تن تختال، گالوانیزه کاشان با ظرفیت 100 هزار تن ورق گالوانیزه، ورق خودرو چهارمحال و بختیاری با ظرفیت 400 هزار تن در سال و همینطور طرح فولاد سفید دشت که یک طرح استانی با ظرفیت 800 هزار تن میباشد با اجرای طرحهای توسعه آن به 2 میلیون تن خواهد رسید از نمونههای بارز این فعالیتها میباشد ضمن اینکه مجموعهای در سنگان داریم که 5 میلیون تن کنسانتره و 5 میلیون تن گندله تولید خواهد کرد.