kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۶۰۰۰
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۱
مستأجران گلایه دارند

بانک‌ها در پرداخت وام ودیعه مسکن سنگ‌اندازی می‌کنند

متقاضیان وام ودیعه مسکن از ناهماهنگی، شرایط سخت و خودداری بانک‌ها از پرداخت وام ودیعه مسکن گلایه دارند.

 


از سال گذشته طرح پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به عنوان یکی از برنامه‌های ستاد ملی کرونا به اجرا درآمد که پارسال مبلغ این وام در تهران ۵۰ میلیون تومان، در شهرهای بزرگ ۳۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۱۵ میلیون تومان بود، اما برای امسال افزایش یافت و سقف وام ودیعه مسکن در تهران از ۵۰ به ۷۰ میلیون تومان و در دیگر کلانشهرها و سایر شهرها نیز به ترتیب ۴۰ و ۲۵ میلیون تومان شد.
در این بین تعداد زیادی از متقاضیان نسبت به ناهماهنگی نظام بانکی و همچنین شرایط دشوار پرداخت وام گلایه دارند.
یک کاربر فضای مجازی به نام علی در این مورد اظهار کرد: «ما بانک ملی استان ایلام ثبت‌نام کردیم. رئیس شعبه گفت اصلا ما چنین وامی نداریم! سایر بانک‌ها هم چنین پاسخی می‌دهند».
کمال عباس‌نژاد، مستاجر دیگری بود که یادآور شد: «ثبت‌نام کردم و همه مدارک تایید و به بانک تجارت معرفی شدم ولی متاسفانه هر موقع میرم بانک می‌گه به ما ابلاغ نشده».
کاربر دیگری از مشهد گفت: «من که هرجا رفتم کد رهگیری می خواستند که آن هم هیچ بنگاهی نمی‌دهد».
مصطفی احمدوند، هموطن ملایری هم تجربه خود را چنین بیان کرد: «رفتم بانک برای وام 25میلیونی، میگن دو ضامن کارمند و دارای سابقه 10 سال به بالا باشه. این درست نیست. بانک‌ها مردم را اذیت می‌کنند».
شهروند دیگری با اشاره به مشکل تأمین ضامن گفت: «تکلیف ضامن‌ را مشخص کنید. ضامن ازکجا بیاریم؟ حداقل به کسری حقوق رضایت بدهند. به خاطر ۲۵ میلیون تومان ضامن می‌خواهند».
علی، اهل یاسوج هم نوشت: «پنج مرتبه با در دست داشتن مدارک متاسفانه با لحنی تند و غیرمنطقی گفتن اعتبار وام ودیعه مسکن را نداریم».
امید، ساکن تهران هم عنوان کرد: «دلمون به این ودیعه خوش بود. ابتدا بانک ملی را انتخاب کردیم ولی اظهار بی‌اطلاعی کردند. دوباره بانک آینده را انتخاب کردیم، یک لیست از مدارک اعلام کردند که از جمله آن دو نفر ضامن رسمی با گواهی کسر از حقوق بود که یکی از ضامن‌ها باید ۱۱۵ میلیون چک ضمانت می‌داد. آخر در این زمانه، فراهم کردن ضامن خود مکافات بزرگی است چه برسد که برایت چک بدهد»!
کسورات تسهیلات!
البته از سوی دیگر افرادی که موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن می‌شوند، از کسورات مختلف بانک از مبلغ وام خبر می‌دهند.
به گزارش ایسنا، دریافت‌کنندگان تسهیلات در زمان مراجعه به بانک برای ارائه مدارک و تکمیل فرم‌های مربوطه به این نکته توجه کنند که در صورت تمایل فرم بیمه شدن وام موردنظر را امضا کنند زیرا، یکی از دریافت‌کنندگان وام ودیعه مسکن اعلام کرد که پس از واریز وام به حسابش با کسر مبلغی از وام ودیعه مسکن مواجه شده که بانک عامل دلیل آن را مبلغ بیمه وام اعلام کرده است.
این در حالی است که متقاضی از این موضوع اطلاعی نداشته و بانک بدون اطلاع او مبلغ مورد نظر را از وام وی برداشت کرده است.
از سوی دیگر، فرد دیگری به ایسنا اعلام کرد که پس از واریز مبلغ وام کمک ودیعه مسکن، بانک مبلغی را به عنوان کارمزد از حساب او برداشت کرده است، در حالی که از بین تسهیلاتی که بانک‌ها پرداخت می‌کنند، تنها برای تسهیلات قرض‌الحسنه کارمزد پرداخت می‌شود و بانک‌ها نباید برای کمک ودیعه مسکن کارمزدی
دریافت کنند.