kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۵۳۲۰
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۹

اسلامي: طرح‌هاي هسته‌اي بايد در راستاي گسترش کشاورزي مدرن تعريف شوند

رئيس سازمان انرژي اتمي ايران با بيان اينکه اکنون کشاورزان ما به‌دليل عدم پياده‌سازي شيوه‌هاي مدرن صنعتي از روش‌هاي سنتي در توليد محصولات استفاده مي‌کنند، گفت: براي رفع اين موضوع طرح‌هاي صنعت هسته‌اي بايد در راستاي ترويج و گسترش کشاورزي مدرن تعريف شوند.

اسلامي، رئيس سازمان انرژي اتمي ايران با همراه جمعي از معاونين و مديران اين سازمان از بخش هاي مختلف سايت هسته‌اي کرج بازديد کرد.
معاون رئيس جمهوري در اين بازديد از مرکز شتاب دهنده سيکلوترون، هاتسل، مرکز توليد و توسعه راديوداروهاي سيکلوترون و آزمايشگاه‌هاي مربوطه و همچنين مراکز کشاورزي هسته‌اي و طرح‌هاي در حال انجام و مرکز ملي يون‌درماني به‌طور مبسوط بازديد کرد.
اسلامي در بازديد از طرح‌هاي توليد راديوداروها با تاکيد بر لزوم افزايش مزيت‌هاي اقتصادي و راهبردي محصولات صنعت هسته‌اي، به نکاتي درخصوص ميزان توليد و نسبت آن با مصرف داخلي اشاره کرد.
وي همچنين در بازديد از فعاليت‌هاي پژوهشکده کشاورزي هسته‌اي با اشاره به اهميت فعاليت‌هاي کشاورزي هسته‌اي و دستاوردهاي دانشمندان سازمان انرژي اتمي در حوزه کشاورزي، گفت: محصولات، ارقام جديد و نوآوري‌ها بايد تبديل به مزيت اقتصادي در صنعت هسته‌اي شوند؛ اين امر نيز مستلزم اين است که سازوکاري دقيق و تخصصي براي آن تعريف شود تا مردم و توليدکنندگان بتوانند از اين طرح‌ها و دستاوردهاي ملي نفع لازم را ببرند.
رئيس سازمان انرژي اتمي افزود: در حال حاضر کشاورزان ما به‌دليل عدم پياده‌سازي شيوه‌هاي مدرن صنعتي شدن کشاورزي از روش‌هاي سنتي در توليد محصولات کشاورزي استفاده مي‌کنند. براي رفع اين موضوع مهم، پروژه‌هاي صنعت هسته‌اي بايد در راستاي ترويج و گسترش کشاورزي مدرن تعريف شوند و حرکت کنند.
او ادامه داد: از جمله موضوعات مهم در اين حوزه مي‌توان به توليد ارقام برنج در کشور اشاره کرد که توليد داخلي ما کمتر از نياز کشور است و بايد به اندازه‌اي توليد افزايش يابد که اين مشکل در کشور برطرف شود و بتوانيم قطب صادرات در اين حوزه باشيم.
اسلامي در بخش ديگري از اين بازديد از طرح مرکز ملي يون‌درماني بازديد کرد و مسئولان پروژه روند پيشرفت کار و اقدام‌هاي انجام‌شده و در حال انجام را تشريح کردند.
وي با تاکيد بر سرعت بخشيدن به طرح و پيشرفت کار مطابق با زمانبندي تعريف‌شده، توصيه‌هايي درخصوص تربيت نيروي انساني، اولويت تهيه تجهيزات و ديگر امور مرتبط مطرح کرد.
به گزارش ايرنا، در حال حاضر راديوداروهاي ارزشمندي نظير تاليوم، گاليوم، کريپتون?? و FDG از طريق شتاب‌دهنده سيکلوترون اين مرکز در حال توليد مي باشد. همچنين در بخش کشاورزي هسته‌اي کشت از طريق بافت گياهي و تکثير در گلخانه و نيز تهيه ارقامي جديد از برنج و ديگر نباتات و مبارزه با آفات مختلف از مهم‌ترين طرح‌هاي اين مرکز هستند.