پاکسازی 15 روستا و هلاکت دهها تروریست در تازهترین عملیات ارتش عراق
نیروهای داوطلب و ارتش عراق به همراه پیشمرگان کرد 15 روستا را از سلطه تروریستهای داعش آزاد کردند و بیش از 77 تروریست را به هلاکت رساندند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، نیروهای ارتش و داوطلبان عراقی هفت روستای منطقه «العظیم» استان «دیاله» را از لوث عناصر داعش پاکسازی کردند. در این عملیات 60 تروریست کشته و 9 نفر دیگر زخمی شدند. به گفته یک مقام استان دیاله، روستاهای پاکسازی شده به دلیل مشرف بودن بر جاده بغداد- کرکوک از اهمیت راهبردی ویژهای برخوردارند.
در اطراف سد «موصل» نیز نیروهای پیشمرگ توانستند تروریستها را از هفت روستا بیرون برانند و خود کنترل منطقه را در دست بگیرند. سد موصل 26 مرداد از سلطه داعش خارج شد.علاوه بر 14 روستای مذکور، در استان «صلاحالدین» و مجاورت شهر «تکریت» نیروهای دولتی موفق شدند روستای «الحمره» را از دست تروریستها آزاد کنند. این عملیات هلاکت حداقل 17 تروریست داعش را در پی داشت.
عملیات شکستن حصر آمرلی
نیروهای ارتش همچنین، عملیات شکستن محاصره شهر «آمرلی» را آغاز کردهاند. این شهر بیش از 75 روز است که در محاصره عناصر داعش است و ساکنان آن با خطر قحطی مواجه هستند، به طوری که «کوین کندی» یک مقام سازمان ملل در مورد بروز بحران انسانی در این شهر هشدار داد.
کندی گفت: این شهر در وضع خطرناکی قرار دارد. حدود 15هزار نفر در این شهر حضور دارند. به گفته این مقام سازمان ملل، دو سوم جمعیت بالا را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
ساکنان این شهر ترکمنهای شیعه هستند و داعش تهدید کرد آنها را قتلعام میکند.
در همین حال،«بانکیمون» دبیرکل سازمان ملل، قتلعام غیرنظامیان عراقی توسط تروریستهای داعش را محکوم کرد.
در عرصه سیاسی نیز رایزنیها برای تشکیل کابینه جدید عراق ادامه دارد. «خالد الاسدی» یک مقام نزدیک به «حیدر العبادی» نخستوزیر عراق گفت که وی طی 48 ساعت آینده کابینه خود را به مجلس معرفی میکند. العبادی نیز از گروههای سیاسی عراق خواست کاندیداهای خود برای تشکیل کابینه را هر چه سریعتر معرفی کنند.
ائتلاف گروههای کرد و سنی عراق نیز سند پیشنهادی خود تحت عنوان «سند اعتمادسازی» را به ائتلاف حاکم در مجلس تقدیم کرد. این سند شامل 17 درخواست از جمله واگذاری دو سمت معاون اول رئيسجمهور و نخستوزیر به سنیهاست. آزادی فرماندهان ارتش سابق عراق و توقف فوری حملات هوایی به استانهای غربی از جمله این خواستههاست. در ادامه این گزارش آمده است: ائتلاف کردستان هم خواستار افزایش سهم اقلیم کردستان از بودجه عمومی دولت عراق به 25 درصد، مشارکت در فرماندهی نیروهای مسلح، تعامل با پیشمرگها مانند ارتش عراق از نظر آموزش، تسلیحات و پرداخت حقوق، استعفای دولت در صورت خروج کردها از آن و اجرای ماده صد و چهلم قانون اساسی عراق درباره مناطق مورد اختلاف است. کردها و سنیها همچنین خواستههای دیگری را هم مطرح کردهاند که به گفته منابع اتحاد ملی به تصویب قوانین در پارلمان نیاز دارد.
خبر دیگر اینکه، «احمد صافی» نماینده آیتالله «سیدعلی سیستانی» طی سخنانی در کربلا، خواستار تسریع در روند تشکیل دولت عراق شد.