از سوی کمیسیون فرهنگی صورت گرفت
معرفی نامزدهای عضویت در هیئت نظارت بر مطبوعات و صداوسیما به صحن علنی مجلس
اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس، نامزدهای منتخب خود برای عضویت در هیئت نظارت بر مطبوعات و صداوسیما را به هیئت رئیسه و صحن علنی مجلس معرفی کردند.
روز گذشته و در صحن علنی خانه ملت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح اعاده شده جامع کاداستر از شورای نگهبان را مورد بحث و بررسی قرار داده و با اصلاحاتی به منظور تأمین نظر آن شورا به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس آییننامه اجرایی مربوط به مصادیق جنبههای امنیتی ظرف مدت شش ماه از تاریخ تصویب این قانون توسط وزارتخانههای اطلاعات، کشور، دفاع و دادگستری و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تهیه میشود و به تصویب هیئت وزیران میرسد.
نمایندگان همچنین سازمان نقشهبرداری کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح را مکلف کردهاند حسب مورد با رعایت مصالح امنیتی و نظامی در حدی که به آمادگی رزمی نیروهای مسلح آسیب وارد نیاید، بنا بر درخواست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، نقشههای مورد نیاز را تهیه و تحویل دهند.
گزینههای جدید عضویت در هیئت نظارت بر مطبوعات و صداوسیما
همچنین روز گذشته حجتالاسلام نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت وگو با مهر، از تصمیم نهایی کمیسیون فرهنگی برای اضافه کردن دو نماینده به نامزدهای خود برای هیاتهای نظارت بر مطبوعات و صدا و سیما خبر داد.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر این اساس حسن کامران در کنار حمید رسایی و محمود نبویان به عنوان نامزدهای کمیسیون فرهنگی برای عضویت در هیئت نظارت بر مطبوعات انتخاب شد.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی افزود: بنده نیز به عنوان نامزد کمیسیون فرهنگی برای هیئت نظارت بر صدا و سیما به نامزدهای قبلی شامل آقایان رمضان شجاعی کیاسری و بیژن نوباوه و جمشید جعفرپور اضافه شدم. همچنین حجتالاسلام سیدعلی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگو با تسنیم با اشاره به اینکه این کمیسیون تصمیم نهاییاش را برای معرفی کاندیداهایش جهت عضویت در هیئت نظارت بر صداوسیما گرفته است، گفت: براساس تصمیم این کمیسیون، کیایینژاد، شجاعیکیاسری، پژمانفر، بیژن نوباوه و جعفرزاده ایمنآبادی به عنوان کاندیداهای این کمیسیون برای عضویت در هیئت نظارت بر صداوسیما به هیئت رئیسه و صحن علنی مجلس معرفی شدهاند.
وی افزود: احتمالا رأیگیری برای عضویت دو تن از این کاندیداها در شورای نظارت بر صداوسیما امروز(چهارشنبه) در صحن علنی مجلس انجام شود که تعیین زمان آن به نظر هیئت رئیسه مجلس بستگی دارد.
در ادامه جلسه علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح الحاق موادی به قانون تشکیل شورای اشتغال در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
پیش از این نمایندگان با تصویب این طرح مقرر کرده بودند که سرپرست کمیته امداد با داشتن حق رأی بتواند در شورای عالی اشتغال عضو شود که شورای نگهبان این طرح را مغایر با ماده 60 قانون اساسی دانست.
نمایندگان مجلس با اضافه کردن عبارتی به مادهای از این قانون مقرر کردند که مصوبات شورای عالی اشتغال با تایید رئیس جمهور قابل اجرا باشد، بدین ترتیب سرپرست کمیته امداد نیز میتواند ضمن عضویت در شورای عالی اشتغال حق رای نیز داشته باشد.
مربیان پیشدبستانی استخدام نمیشوند
در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی بررسی کلیات طرح الحاق یک تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش در دستور کار مجلس قرار گرفت.در ابتدا احمد توکلی نماینده مردم تهران با اعلام اخطار ماده 75 قانون اساسی اعلام کرد که این طرح بار مالی داشته و به همین دلیل قابل بررسی در مجلس نیست.
لاریجانی نیز اخطار وی را وارد دانست و اعلام کرد که مربیان پیشدبستانی و نیروهای خرید خدمت آموزشی که براساس این طرح باید به صورت حقالتدریسی بکار گرفته شوند، 37 تا 38 هزار نفر هستند که بار مالی زیادی را به وزارت آموزش و پرورش تحمیل میکنند.
بنابراین اخطار قانون اساسی به رأی مجلس گذاشته شد، اما نمایندگان با 92 رأی موافق، 88 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 209 نماینده حاضر در مجلس این اخطار را وارد ندانستند. حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم، نماینده مردم تهران نیز در مخالفت با این طرح تاکید کرد که این طرح مغایر با قانون برنامه پنجم توسعه است و نیازمند دو سوم آراء موافق نمایندگان حاضر در جلسه است. وی با اشاره به گزارش عسگری آزاد، معاون منابع انسانی رئیس جمهور مبنی بر اینکه 80 درصد بودجه کشور در بخش جاری با عنوان حقوق و دستمزد پرداخت میشود، بیان کرد: این مشکل یک فاجعه است، یعنی سالانه فقط 20 درصد بودجه به طرحهای عمرانی و برنامههای توسعهای اختصاص مییابد.مصباحیمقدم همچنین تصریح کرد: نیروهایی که بر اساس این طرح استخدام میشوند، افرادی هستند که در آزمون استخدامی نمرهای کمتر از 10 آوردهاند، بنابراین از سطح سواد بالایی برخوردار نیستند و شما با این طرح افراد بیسواد را جذب میکنید.در ادامه، تقاضای تعدادی از نمایندگان برای سلب فوریت از این طرح به رأی مجلس گذاشته شد که این تقاضا نیز تصویب نشد و بررسی کلیات این طرح به صورت دو فوریتی ادامه یافت.
جبار کوچکینژاد، نماینده مردم رشت در موافقت با این طرح معتقد بود که سالانه وزارت آموزش و پرورش 500 میلیون تومان از بودجه خود را به پرداخت حقوق حقالتدریسان یعنی معلمان بازنشستهای که دعوت به کار شده اند، اختصاص داده است که با این طرح ما میخواهیم به جای اینکه این پول به حقالتدریسان بازنشسته پرداخت شود، به جوانان پرداخت شود.
در پایان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 109 رأی موافق، 74 رأی مخالف، 19 رأی ممتنع از مجموع 219 نماینده حاضر در مجلس با کلیات این طرح مخالفت کردند.
تصویب این طرح نیازمند دو سوم آراء موافق نمایندگان حاضر در صحن بود.در ادامه نمایندگان مجلس، 2 نفر از وکلای ملت را به عنوان عضو و هیئت نظارت بر اندوخته اسکناس انتخاب کردند.
کمیسیون اقتصادی مجلس حمیدرضا قدوسیثانی، عثمان احمدی، حجتالاسلام محمد باقری، سید سعید زمانیان و سیدمحمدحسین میرمحمدی را به هیئت رئیسه مجلس برای این انتخابات معرفی کرده بود که وکلای ملت سیدسعید زمانیان نماینده شهرکرد را با 128 رای و سیدمحمدحسین میرمحمدی نماینده گلپایگان را با 77 رای از مجموع 189 رای ماخوذه برای عضویت در هیئت نظارت بر اندوخته اسکناس انتخاب کردند.
سؤال رسایی از وزیر نفت منتفی شد
در جلسه علنی روز سه شنبه سوال حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران از وزیر نفت در دستور کار نمایندگان قرار داشت.
محمد رضا باهنر که ریاست مجلس را برعهده داشت از رسایی خواست توضیحی در خصوص سوالش ارائه کند.
در همین خصوص حمید رسایی نماینده سوالکننده از وزیر نفت در توضیح منتفی شدن سوالش از زنگنه، گفت: سوال از وزیر نفت در دستور کار قرار داشت و از سوی هیئت رئیسه نیز به عنوان یکی از دستور کارهای مجلس اعلام شد.
وی با یادآوری تاریخ آزمون استخدامی وزارت نفت و اعلام برخی آمارها در این باره گفت: پس از تعلل وزارت نفت در اعلام نتایج در بیست و هفتم خرداد در کمیسیون انرژی از وزیر نفت این سؤال را مطرح کردیم که چرا نتایج این آزمون استخدامی اعلام نمیشود و اعلام وصول این سؤال در دستور کار صحن علنی قرار گرفت.
رسایی ادامه داد: نیمه شب دوشنبه وزارت نفت اسامی قبول شدگان آزمون استخدامی را بعد از 10 ماه تاخیر اعلام کرد. خدمت آقای زنگنه اعلام میکنیم چرا زودتر این نتایج را منتشر نکردید و کاری میکنید که مردم بگویند آزمونهای استخدامی کشک است.
وی با تاکید بر اینکه هدف ما دفاع از موکلانمان بوده است، ادامه داد: البته هنوز همه چیز مشخص نیست و وضعیت 700 نفر مشخص نشده است، البته معاون پارلمانی وزیر نفت قول داده است که مسئله را پیگیری کند بنابراین فعلا از سوالم انصراف میدهم.
انتقاد از خبرگزاری مجلس
در ادامه علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس در تذکر شفاهی خطاب به هیئت رئیسه پارلمان، گفت: تذکر بنده در خصوص رعایت قانون و جلوگیری از تضییع حقوق نمایندگان مجلس و کمیسیونهای آن برابر آئیننامه داخلی مجلس است.
وی با بیان اینکه امروز نخبگان، جوانان و آحاد مردم چشم به مجلس دوختهاند تا امتحان قانونمداری و عمل به آن را از نمایندگان، خاصه هیئت رئیسه و به خصوص ریاست آن مشاهده کنند، افزود: بزرگترین تخریب مجلس و سقوط شأن آن قانونشکنی و بیاعتنایی به قانون است، بنابراین درخواست بنده از هیئت رئیسه و به ویژه مجلس، پاسداشت قانون و رعایت حقوق نمایندگان و کمیسیونهاست که خواهشمندم رئیس مجلس با تدبیر خود به همان طریقی که بارها در مجلس براساس ماده 218 آییننامه عمل شد، اقدام کند. نماینده مردم تهران در ادامه خاطرنشان کرد: در ضمن رفتارهای خبرگزاری منتسب به مجلس نه تنها جامعیت نداشته، بلکه با جانبداری آشکار، باندبازی و بیقانونی را دامن میزند، بنابراین خواهش میکنم که این امر نیز اصلاح شود.
برداشت ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه برای پرداخت وام ازدواج
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته پارلمان دو فوریت طرح برداشت 500 میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی و افزایش سرمایه بانکهای دولتی و صندوق مهر امام رضا(ع) به منظور پرداخت تسهیلات جوانان را مورد بررسی قرار دادند.
وکلای ملت در نهایت با 106 رای موافق، 36 رای مخالف و 15 رای ممتنع در مجموع 201 نماینده حاضر در مجلس دو فوریت این طرح را رد کردند، اما یک فوریت آن را با 148 رای موافق، 64 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 201 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.
طرح برداشت 500 میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی و افزایش سرمایه بانکهای دولتی و صندوق مهر امام رضا(ع) به منظور پرداخت تسهیلات ازدواج جوانان به امضای 233 نفر از وکلای ملت رسیده و دارای یک مقدمه توجیهی و یک ماده واحده است که در صورت تصویب نهایی آن در صحن پارلمان، مبلغ 500 میلیون دلار از سهم صندوق توسعه ملی برای افزایش سرمایه بانکهای دولتی و صندوق مهر امام رضا(ع) در اختیار دولت قرار میگیرد تا در جهت پرداخت وام قرض الحسنه جوانان به مصرف برسد.جلسه علنی سهشنبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعلام باهنر به پایان رسید و باهنر پیش از پایان جلسه اعلام کرد: جلسه علنی بعدی پارلمان رأس ساعت 8 صبح امروز (چهارشنبه) 5 شهریور تشکیل میشود.