kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۱۱۴۰
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۷
مدیرعامل اتحادیه دامداران:

دولت راهکاری برای حل مشکل کمبود علوفه نداده است

مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: دولت هنوز هیچ راهکار کوتاه مدتی برای حل کمبود علوفه ارائه نداده است و وزارتخانه‌های مربوطه هم هیچ جوابی به نامه‌های ما نمی‌دهند.

مجتبی عالی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود دامداران دام‌های مولد و آبستن را به کشتارگاه‌ها می‌فرستند و آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟ تصریح کرد: دخل و خرج دامدار همخوانی ندارد. یعنی هزینه‌ای که دامدار برای تامین علوفه می‌کند با قیمتی که محصولاتش را می‌فروشد در تعادل نیست. در نتیجه روز به روز دامداران ضعیف‌تر می‌شوند. از طرفی چون نهاده دامی به دلیل خشکسالی کم شده و دامدار نمی‌تواند دام‌هایش را سیر کند مجبور است دام‌های خود را راهی کشتارگاه کند.
وی با بیان اینکه دولت هم هنوز هیچ راهکار کوتاه مدتی برای حل این مشکل پیدا نکرده است، افزود: پیگیری‌های بسیاری در این زمینه شده است و به وزارتخانه‌های مربوطه نامه هم زده‌ایم، ولی هنوز به هیچ جوابی نرسیده‌ایم.
مدیرعامل اتحادیه دامداران اضافه کرد: دولت باید هرچه سریعتر با توجه به موضوع خشکسالی، واردات یونجه و علوفه را در دستور کار خود قرار دهد. همچنین جلوی قاچاق علوفه را به کشورهای عراق و افغانستان بگیرد. زیرا کشورهای همسایه نیز درگیر خشکسالی هستند و اوضاع نهاده‌های آنها هم بسیار خراب است و همین امر باعث قاچاق علوفه شده است.
عالی افزود: بایستی برای اراضی موجود در کشور به منظور کاشت علوفه برنامه‌ریزی شود تا بتوانیم امسال را پشت سر بگذاریم. اگر شرایط به همین روال پیش برود صنعت دامپروری کشور نابود می‌شود. در حال حاضر ۵۰ درصد مشکلات در این عرصه سوء مدیریت و دلال‌بازی است که باعث ایجاد هرج و مرج در تامین علوفه شده است. دولت باید کسانی که علوفه دپو کرده‌اند را شناسایی کند و علوفه‌های دپو شده را به دامداران بازگرداند.
وی ادامه داد: برای مثال دیده می‌شود یک دامداری هزار تن علوفه نیاز دارد، ولی ۱۰ هزار تن علوفه دپو کرده است تا در پاییز و زمستان با قیمت‌های بالاتر بفروشد. با این شرایط قیمت گوشت قرمز در آینده افزایشی خواهد بود.
گفتنی است، کشاورزی و دامداری در هیچ کشوری بدون کمک دولت، سودآور نیست و دولت‌ها برای حفظ امنیت غذایی کشورشان با کمک و نظارت دقیق در زنجیره تولید تا توزیع یا ملی کردن این زنجیره، زمینه دسترسی مردم به کالای خوراکی با قیمت مناسب را فراهم می‌کنند و موجب حفظ کشاورزی و دامداری هم می‌شوند.