تبیین ویژگیهای پنجگانه رئیسجمهور منتخب از سوی جامعه مدرسین
در بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم آمده است: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پاسخ به مراجعه و سؤالات مکرر مردم مؤمن و انقلابی ایران اسلامی و در راستای تواصی به حق و ایجاد زمینههای شناخت اصلح و تحقق مشارکت حداکثری، در انتخابات ریاستجمهوری، ملاکها و معیارهای اصلی جهت انتخاب آگاهانه را به ملت همیشه در صحنه عرضه میدارد تا انشاءالله این بار نیز در آزمون بزرگ انتخابات همچون دیگر میدانها، نقشآفرین و حماسهساز باشند.
در این بیانیه آمده است: نامزد ریاستجمهوری در ایران، بر اساس شئونات و ملاکهای فرد اصلح که در بیانات امام راحل عظیمالشأن «قدس سره» و رهبری معظم «مدظلهالعالی» آمده است باید دارای ایمان و تقوای الهی بوده و به ارزشهای اسلامی و مکتب اهل بیت «علیهمالسلام» و اهداف و آرمانهای انقلاب که بر اساس نظریه ولایت مطلقه فقیه اداره میشود، پایبند باشد.
در این بیانیه تصریح شده است: شخص اول دستگاه اجرا، باید وحدت ملّی را در نظر گرفته و با کار جمعی و برنامههای حساب شده و همت بلند به دنبال حل مشکلات مردم و بسط عدالت اجتماعی در جامعه باشد. همچنین باید از ظرفیتهای علمی کشور- حوزههای علمیه و دانشگاهها – به نحو احسن استفاده کرده و با عملکردی انقلابی و جهادی و با صبر و حوصله و روحیه استکبارستیزانه در تحقق آرمانهای این نظام مقدس قدم بردارد.
در این بیانیه یادآور شده است: آنچه که در این شرایط و در ابتدای دهه پنجم و گام دوم انقلاب از سوی جامعه مدرسین علاوهبر نکات یاد شده به عنوان شاخصهای مهم در نامزد اصلح ریاستجمهوری معرفی میشود موارد زیر است؛
۱. اعتقاد به توانمندی داخلی و پرهیز از هرگونه وابستگی که عزت ملی را خدشهدار کند.
۲. مردمی بودن و سادهزیستی و پرهیز از خوی اشرافیگری.
۳. استفاده از نیروهای انقلابی و افراد شایسته و نخبگان پرورشیافته در این کشور به ویژه جوانان.
۴. مبارزه مستمر با فساد و تبعیض به ویژه در میان اطرافیان.
۵. امیدوار به آینده و پرهیز از هر نوع رفتاری که موجب دلسردی مردم نسبت به نظام و انقلاب باشد.