شکست صهیونیستها به روایت صهیونیستها
محمدرضا مرادی
گروههای مقاومت غزه از دوشنبه 20 اردیبهشت حملات راکتی و موشکی خود به سرزمین هایاشغالی را شروع کردند. در چهار روز نخست جنگ، بیش از 2000 موشک به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک شد. این مسئله باعث شد تا بسیاری از رسانههای صهیونیستی اعلام کنند که درهای جهنم به روی اسرائیل باز شده است. حماس و جهاد اسلامی در کنار دیگر گروههای مقاومت اعلام کردند که اسرائیل نباید با آتش بازی کند. در مقابل نیز جنگندههای اسرائیلی مناطق مسکونی و غیر نظامی در نوار غزه را بمباران کردند. عملیات نیروهای مقاومت علیه اسرائیل، «سیف القدس» (شمشیر قدس) نامگذاری شد. سرانجام پس از 11 روز، این عملیات با میانجیگری مصر پایان یافت. آتشبس از ساعت دو بامداد جمعه 31 اردیبهشت، اجرایی شد. اما آیا رژیم صهیونیستی توانست در این عملیات به اهداف خود برسد؟
دلایل شروع عملیات
عملیات سیف القدس در حالی از روز دوشنبه 20 اردیبهشت شروع شد که دو عامل مهم باعث شده بود گروههای مقاومت هشدارهای زیادی به اسرائیل دهند و در نهایت بیتوجهی تلآویو به این هشدارها باعث شروع این عملیات شد. در درجه اول ممانعت نظامیان صهیونیست در ورود نمازگزاران فلسطینی به مسجدالاقصی به درگیریهای گستردهای منجر شد که در نهایت با عقبنشینی صهیونیستها همراه شد. در ادامه نیز تصمیم این رژیم به مصادره برخی از خانههای مردم فلسطین در محله شیخ جراح در قدس و آواره کردن 500 نفر به درگیریهای گستردهای منجر شده است. اهالی محله مذکور از سال ۱۹۷۲ با توطئهای صهیونیستی مقابله میکنند که قصد بیرون کردن این خانوادهها از منازلشان را دارد. دادگاه رژیم صهیونیستی اخیرا به چند خانواده فلسطینی در محله شیخجراح اعلام کرده باید منازل خود را که به نفع شهرکنشینان صهیونیست مصادره شده، تخلیه کنند. فلسطینیها به موجب توافقنامهای که در سال ۱۹۶۵ میان دولت اردن و «آنروا» (آژانس امداد و کاریابی ویژه آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل) بسته شد مالک این زمینها در قدس محسوب شده و منازل آنها توسط دولت اردن ساخته شد. اما صهیونیستها مدعیاند زمینی که منازل فلسطینیها در آن بنا شده قبلا متعلق به خانوادههای یهودی بوده است. رژیم صهیونیستی اکنون با تبانی در دادگاههای قدس توانسته این ادعای دروغ خود را به کرسی بنشاند و صدها فلسطینی را با آوارگی اجباری روبه کند.
چگونگی شروع عملیات
تداوم حملات صهیونیستها به مسجدالاقصی و درگیری با ساکنان محله شیخ جراح باعث شد «ابوعبیده» سخنگوی گروه مقاومت «کتائب عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، در بیانیهای درباره حضور نظامیان صهیونیست در مسجدالاقصی به تلآویو هشدار دهد. فرماندهی اتاق مشترک گروههای مقاومت فلسطین روز دوشنبه 20 اردیبهشت به رژیم صهیونیستی هشدار داد تا ساعت 18 (به وقت محلی) نیروها و متجاوزان به مسجدالاقصی و محله «شیخ جراح» را از محل خارج و تمام افراد بازداشتشده را آزاد کند. پس از ضربالاجل گروههای مقاومت، رسانههای صهیونیستی از باز کردن دربهای پناهگاهها در جنوب فلسطیناشغالی و تغییر مسیر هواپیماهای فرودگاه «بنگوریون» خبر دادند.
همزمان با اتمام ضربالاجل گروههای مقاومت فلسطین، منابع خبری از حمله به خودروهای نظامی رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه و شلیک دهها موشک به سمت قدس اشغالی خبر دادند. در ادامه نیز حملات راکتی و موشکی در سطح انبوه آغاز شد. طبق گزارش خبرگزاری «شهاب»، عصر دوشنبه دهها موشک به سمت قدساشغالی شلیک شده است. پس از این حمله، «کتائب عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در بیانیهای ضمن برعهده گرفتن حمله به مواضع رژیم صهیونیستی در قدساشغالی اعلام کرد: «ما در پاسخ به جرایم و حملات علیه شهر قدس، یک حمله موشکی علیه آنجا انجام دادیم. موشکهای ما پیام دارد و دشمن باید این پیام را خوب بفهمد و اگر بازگشتید بازمیگردیم و اگر بیشتر حمله کردید، بیشتر حمله میکنیم».
روایت صهیونیستها
به دنبال پذیرش آتش بس، مقامات و رسانههای صهیونیستی به صراحت اعلام کردند که اسرائیل بازنده این جنگ بوده است. روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» گفته که تجاوز فعلی اسرائیل علیه غزه تحت محاصره به لحاظ برنامهریزی و آمادگی بدترین عملیات نظامی رژیم صهیونیستی تاکنون بوده و پوشش آن در رسانههای صهیونیستی هم به شکلی بوده که تصویری از پیروزی و رسیدن به آتشبس در عین حفظ وجهه را به دست دهد، زیرا تصور اینکه حماس میتواند ادعای پیروزی کند برای صهیونیستها غیر قابل باور است. طبق این گزارش، ارتش اسرائیل در حال بدتر شدن و تبدیل به یک گروه خشمگین است.
رسانههای اسرائیل بیان کردند: «حماس حاکمیت عربی را بر مسجدالاقصی برقرار کرد نه اردن، عربستان و مغرب.» این رسانهها اذعان کردند:« فلسطین شعلهور است و یهود طبق معمول دستاورد تاریخی مقاومت عربی را انکار میکند. در دور بعدی حماس و حزبالله با هم خواهند بود. حماس تلآویو را همانند عسقلان هدف قرار داد.» این رسانهها بیان کردند:« تنها کاری که نتانیاهو انجام داد متلاشی کردن اسرائیل از داخل بود. همه اسرائیلیها میدانستند که ما همان شب اول و هنگامی که موشکها به تلآویو رسید، جنگ را باختیم. رهبری جبهه داخلی همه محدودیتهای اعمال شده در شهرکهای اطراف غزه را برداشت.»
«بن کسبیت» روزنامهنگار سرشناس اسرائیلی نیز گفته: «نتانیاهو چقدر بیچاره و بدبخت است که برای بار دوم شکست خود را مخفی نگه داشته و مسئولیت فرار از رویارویی با حماس را به گردن ارتش و دستگاههای اطلاعاتی میاندازد.» «الون دیویدی» شهردار شهر اشغالی سدیروت نیز گفت، من هرگز با مقامات اسرائیلی که ماندن نظامیان در خانه به جای اعزام آنان برای جنگ تن به تن را ترجیح میدهند، موافق نیستم. «الیور لیوی» خبرنگار اسرائیلی هم تاکید کرد، ساکنان قدس وارد مسجدالاقصی شده و در حمایت از قسام شعار میدهند و نیروهای پلیس در مقابل آنان ایستاده و هیچ کاری نمیتوانند انجام دهند، این بیانگر پیروزی حماس است. روزنامه هاآرتص نیز نوشت که برخی وزرای کابینه سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی را به شدت مورد انتقاد قرار داده و گفتهاند هیچ فایدهای برای آنان ندارد.
«شمیرت مائیر» روزنامهنگار اسرائیلی نیز اعتراف کرده، خلاصه آنچه اتفاق افتاد سرشکستی و احساس شکست جامعه «اسرائیل» و شادی و خوشحالی فلسطینیان است، آن هم نه فقط در غزه، بلکه در کل فلسطین از رود اردن تا دریای مدیترانه. روسای شهرکهای صهیونیستنشین مجاور نوار غزه گفته اند، نتانیاهو ما را در مقابل حماس به حال خود رها کرده است
«یوسی یهوشع» خبرنگار نظامی روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز گفت: «چه بخواهیم چه نخواهیم حماس قدرتمندتر ظاهر شد و نه تنها غزه را دوباره در راس اخبار جهان قرار داد، بلکه اکنون به یک بازیگر منطقهای و مدافع قدس تبدیل شده و تمامی بازیگران دیگر به آن وابسته هستند و در نتیجه این، این جنبش شیوه واکنشهای «اسرائیل» در دیگر مناطق را هم تعیین میکند.»
همچنین به عقیده وزرای کابینه امنیتی، نهادهای اطلاعاتی اسرائیل در جنگ 11 روزه غزه «بی فایده» ظاهر شدند و از تعیین اهدافی که بتواند شرایط جنگ را به نفع اسرائیل تغییر دهد، عاجز بودند. در جلسه وزرای امنیتی اسرائیل گفته شده جنگ غزه، «هیچ نتیجه موفقیتآمیزی در پی نداشت.» به نوشته هاآرتص، در این جلسه وزرای حاضر گفتند که نیروی هوایی اسرائیل در نابودی بخش عمده تونلهای حماس ناتوان بود، بر خلاف اینکه نتانیاهو مدعی شده بود «متروی حماس» (اشاره به شبکه تونلی زیر غزه) نابود شده است. حاضران همچنین از عدم حمله زمینی به غزه و اکتفا به حملات هوایی به شدت انتقاد کرده و گفتند که ارتش صهیونیستی شجاعت لازم را نداشت. آنها همچنین از فرماندهان ارتش سؤال کردند که حماس چگونه توانست تا ساعات آخر جنگ به شلیک موشک و راکت ادامه دهد؟ عدم موفقیت ارتش صهیونیستی در ترور فرماندهان اصلی مقاومت از جمله «یحیی السنوار» و «محمد الضیف» نیز از دیگر انتقاداتی بود که متوجه فرماندهان نظامی و امنیتی رژیم شد.
سران احزاب و نمایندگان پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) نتانیاهو و ارتش این رژیم را به علت پذیرش آتشبس زیر بار انتقادات شدید قرار داده و گفتند که آتشبس «ننگی برای اسرائیل» و «ضربهای به توان بازدارندگی» این رژیم است. گیدئون سعر رهبر حزب «امید جدید» در واکنش به آتشبس در غزه گفت که این تصمیم یک شکست سیاسی پر هزینه برای نتانیاهو بود و در شرایطی که اسرائیل نتوانست شروط خود را به حماس تحمیل کند، توقف درگیریها ضربه شدیدی به توان بازدارندگی این رژیم در مقابل حماس و دیگر گروهها زد. یائیر لاپید مامور تشکیل کابینه صهیونیستها نیز در اظهار نظری گفته: «شهرک نشینان به ویژه در اطراف غزه در معرض حملات موشکی شدید قرار گرفتند و در مقابل هیچ دستاوردی به دست نیامد و تغییری در اوضاع پیش نیامد.» وی افزود: «شکستهای نتانیاهو از میرون به غزه و از مسجدالاقصی به اللد رسید. زمان آن فرا رسیده است که وی
برود.»
در همین زمینه شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی نشستی کمسابقه با «یورام کوهن» رئیسسابق سازمان امنیت عمومی اسرائیل(شاباک) داشت که در آن این مقام اسرائیلی تأکید کرد که حماس در زمینه آگاهیسازی پیروز شد که همین موضوع نابودکننده اسرائیل است. وی همچنین در پاسخ به سؤالی گفت: «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر کنونی شایستگی این جایگاه را ندارد و برای اینکه شرایط اسرائیل رو به بهبودی برود نتانیاهو باید فورا برود و شخص دیگری جایگزین او شود. کوهن در ادامه تلاش کرد یک پیشبینی درباره آینده انجام دهد و گفت که نبرد کنونی با حماس به پایان رسیده اما جنگ ضد حماس تازه شروع شده است. با وجود اینکه حماس مهار شده اما همچنان میتواند بیش از 75 درصد از اسرائیل را با موشکهای خود که دارای بردهای مختلفی هستند هدف قرار دهد و همین امر یک تهدید استراتژیک خطرناک برای امنیت داخلی اسرائیل محسوب میشود. در همین راستا ژنرال «عمیران لفین» فرمانده سابق جبهه شمالی در ارتشاشغالگر اسرائیل و معاون رئیسموساد در مصاحبهای با تلویزیون اسرائیل اظهار داشت که جنگ اخیر نشان داد حماس از هر نظر بسیار نزدیک است که تبدیل به یک حزبالله دیگر شود و این یک زنگ خطر برای حاکمان اسرائیل است که باید برای رفع این خطر تلاش کنند، ضمن اینکه راه مقابله با این خطر، سیاسی است و نه نظامی.
آمارهای جنگ
درحالی که آتشبس میان غزه و رژیم صهیونیستی بعد از ۱۱ روز جنگ وارد مرحله اجرایی شد، منابع صهیونیستی اعلام کردند که حدود ۴۰۰۰ موشک از غزه به اراضیاشغالی شلیک شد. همچنین وزارت بهداشت فلسطین از شهادت ۲48 شهید از جمله 66 کودک و ۳۹ زن و ۱۷ شهروند فلسطینی مسن و زخمی شدن ۱۹۰۰ تن خبر داد. طبق گزارش شبکه عبریزبان کان، اوج شلیک موشکها از نوار غزه به اراضیاشغالی روز دوم جنگ بود که حدود ۴۸۰ موشک شلیک شد. از آن روز میانگین شلیک موشکها در روز بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ موشک بود. طی این جنگ بیشتر موشکها بهاشدود و عسقلان شلیک شد. این شبکه اعلام کرد، موشکهای مقاومت با گذشت سالها خطرناکتر شده است.
خسارتهای اسرائیل
یک روزنامه اقتصادی صهیونیستی، خسارات اولیه ناشی از حملات موشکهای مقاومت در پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه را فاش کرد. بر اساس برآورد روزنامه «کلکلیست»، هزینه خسارت مستقیم وارده به رژیم صهیونیستی در این جنگ، بیش از 300 میلیون شیکل (واحد پول این رژیم) یا حدود 92 میلیون دلار است که در مقایسه با 200 میلیون شیکل (حدود 61 میلیون دلار) جنگ 51 روزه بیشتر است. بر اساس این گزارش، 5300 گزارش خسارت مالی (ساختمانها، وسایل نقلیه، زمینهای کشاورزی و غیره) از سوی ساکنان شهرکهای الغلافه و سرزمینهای مرکزیاشغالی فلسطین اعلام شده است و انتظار میرود، به دنبال آتش بس، در روزهای آتی پس از بازگشت باقی ساکنان به خانهها و زمینهای کشاورزی، این رقم افزایش یابد. در سال 2014، تعداد گزارش خسارات مستقیم تنها 4000 گزارش بوده است.
به نوشته این روزنامه، افزایش چشمگیر خسارات به «جبهه داخلی اسرائیل» به این دلیل است که تعداد حملات موشکی حماس افزایش یافته است. تعداد موشکهای شلیکشده از سوی نواز غزه طی این جنگ به حدود 3800 موشک رسیده است (البته تا 4300 موشک هم گفته شده است)، در حالی که تعداد موشکهای شلیکشده طی جنگ 51 روزه در سال 2014 حدود 4600 موشک بود. همچنین در اثر درگیری در شهرها نیز خساراتی وارد شده است. در فهرست خسارات، علاوه بر خسارت به زیرساختها و تجهیزات شخصی، خسارت به 3400 ساختمان، 1700 وسیله نقلیه و 100 گزارش خسارات دیگر عنوان شده است. شهر اشکلون که مجموع گزارش خسارتش به 1087 گزارش رسیده، بالاترین درصد خسارت را ثبت کرده است.
همچنین در عملیات سیف القدس، ۱۲ اسرائیلی کشته و ۳۳۰ تن زخمی شدند. همچنین براساس ارزیابیهای اولیه غیررسمی، خسارتهای اقتصادی رژیم صهیونیستی در نتیجه حملات اخیر این رژیم به نوار غزه به حدود ۲ میلیارد دلار رسید. در واقع هرچند رژیم صهیونیستی توانست خسارتهای زیادی به غیرنظامیان در نوار غزه وارد کند اما در بررسی نهایی بازنده این نبرد اسرائیل بود. چرا که با پیشرفتهترین سلاحها نتوانست در برابر موشکهای حماس و جهاد اسلامی مقاومت کند و رفتن 6 میلیون یهودی به پناهگاهها خود نشاندهنده هراس از موشکهای مقاومت است.
پیشرفت موشکی مقاومت
20سال پیش مقاومت فلسطین از جمله گردانهای قسام شاخه نظامی حماس توانست اولین موشک را به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کند بدون اینکه باعث خسارت خاصی خاصی در اسرائیل شود. بُرد اولین موشک شلیکشده گردانهای قسام به حدود یک کیلومتر میرسید که به شهرک سدیروت شلیک شد و اسم آن نیز قسام1 بود. حماس در ادامه به توسعه موشکهای خود پرداخت و بُرد آنها را افزایش داد. گردانهای قسام در توسعه موشکهای خود از ظرفیتهای محلی و همچنین حمایتهای خارجی استفاده کرد و از طریق دریا و یا تونلهایی که به مصر وصل میشد قطعات لازم برای ساخت موشک را وارد میکرد. اندکی پس از ساخت موشک قسام1، موشک قسام 2 در سال 2001 ساخته شد که بُرد آن بین 9 تا 12 کیلومتر بود که توانایی حمل کلاهک انفجاری بین 5 تا 6 کیلوگرم مواد منفجره را داشت. در سال 2005 مقاومت فلسطین از موشک قسام3 با بُرد 15 تا 17 کیلومتر رونمایی کرد.
در سال 2012 توانایی موشکی مقاومت در غزه با پیشرفت بیسابقهای هم از نظر برد و هم از نظر قدرت انفجاری همراه بود. گردانهای قسام در این سال از موشک M75 که به اسم فرمانده خود ابراهیم المقادمه نامگذاری شده بود رونمایی کردند. موشک M75 اولین موشک دوربرد مقاومت با برد 75 تا80 کیلومتر بود و اولین هدف آن نیز فرودگاه بینالمللی بن گوریون بود. بعد از 2 سال گردانهای قسام موشک «سجیل» با برد 55 کیلومتر اما قویتر از نظر قدرت انفجاری را معرفی کرد.
گروههای مقاومت به سرعت موشکهای خود را از نظر بُرد و قدرت انفجاری توسعه دادند. در ادامه موشک «J80» به نام جانشین فرماند کل گردانهای قسام یعنی شهید احمد الجعبری نامگذاری و معرفی شد. بُرد این موشک جدید به 80 کیلومتر رسید و توانست از سامانه دفاعی گنبد آهنین عبور کرده و به اهدافی در شهر تلآویو برسد.
موشک «60 R» که به نام شهید عبدالعزیز الرنتیسی نامگذاری شد نیز در ادامه معرفی شد. برد این موشک به 100 کیلومتر رسید و دارای قدرت انفجاری بالا با ویژگی عبور از سامانه گنبد آهنین بود.
در جریان تجاوز اخیر اسرائیل به نوار غزه موشکهای جدیدی از سوی مقاومت رونمایی شد که بسیار قویتر و پیشرفتهتر بودند که در ادامه به چند نمونه میپردازیم. موشک عیاش 250 از جمله موشکهایی است که مقاومت فلسطین برای نخستین بار در عملیات سیفالقدس از آن رونمایی کرد. مقاومت فلسطین در چهارمین روز عملیات، با موشک عیاش ۲۵۰ فرودگاه رامون در جنوب سرزمینهای اشغالی را هدف قرار داد. برد این موشک 250 کیلومتر است که بیشترین برد را در بین موشکهای حماس دارد. روزنامه تایمز اسرائیل اعلام کرده که حماس یک فروند موشک شلیک کرده که با طی مسافت ۲۵۰ کیلومتری بر فراز خاک اسرائیل در منطقه هیویل ایلوت در نزدیکی ایلات سقوط کرد که این برد بیسابقهای برای موشکهایی است که از سمت نوار غزه شلیک شده است. رونمایی از موشک قاسم نیز یکی دیگر از غافلگیریهای گروههای مقاومت علیه اسرائیل بود. «ابوحمزه» سخنگوی «سرایا القدس» شاخه نظامی جنبش «جهاد اسلامی» فلسطین از رونمایی از یک موشک جدید به نام «قاسم» که به یاد شهید سردار سلیمانی نامگذاری شده است، خبر داد. سخنگوی سرایا القدس تأکید کرد: «در جریان نبرد «شمشیر قدس» با رژیم صهیونیستی از این موشک جدید و پیشرفته استفاده شده است.» ابوحمزه ضمن اعلام اینکه بُرد موشک «قاسم» به تلآویو، اشدود، عسقلان، سدیروت و دیگر شهرهای فلسطین اشغالی میرسد تصریح کرد، هنوز غافلگیریهای زیادی داریم که دشمن را بُهتزده خواهد کرد. کاربران شبکههای اجتماعی با گذاشتن پستهایی از بهکارگیری موشک «قاسم» که به یاد «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نامگذاری شده است، استقبال کردند.
در میان موشکهای شلیکشده توسط گردانهای قسام در عملیات سیفالقدس موشک موشک A120 از ویژگیهای خاصی برخوردار است. این موشک جدید به اسم «رائد العطار» فرمانده شهید این گردانها نامگذاری شده است. این موشک دارای کلاهکهای انفجاری با ظرفیت تخریب بالا است و بُرد آن به ۱۲۰ کیلومتر میرسد. به گفته رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس این موشکها برای اولین بار در حمله اخیر به صهیونیستها استفاده شدهاند. این موشک به سمت شهر قدس شلیک شد که ١٠٠ کیلومتر از نوار غزه دور است که توانست خسارتهای زیادی را به اسرائیلیها وارد کند. شهر قدس برای نخستین بار هدف حملات موشکی گروههای مقاومت قرار گرفت. چرا که به دلیل وجود اماکن مقدسه در این شهر احتمال برخورد موشکهای مقاومت به این اماکن وجود داشت. اما شلیک این موشک به سمت قدس نشان از افزایش دقت این موشک است. گردانهای قسام همچنین از موشک SH85 رونمایی کردند. این موشک به نام رهبر شهید محمد ابوشماله نامگذاری شد و برد 80 کیلومتری با قدرت انفجاری بالا و عبور از سامانه گنبد آهنین از ویژگیهای این موشک است. طبق اعلام گردانهای قدس این موشک موفق شد به اهداف خود درسرزمینهای اشغالی برسد و باعث کشته و زخمی شدن اسرائیلیها و خسارت شدید به خانهها شد.
ویژگیهای عملیات
عملیات سیفالقدس با حملات دیگر تفاوتهایی دارد. این سومین جنگ میان مقاومت فلسطین و اسرائیل از اکتبر 2018 تاکنون است. اسرائیل اکتبر 2018 به باریکه غزه حمله کرد و پس از 4 روز مجبور به پذیرش آتشبس شد و همین موضوع نیز به خروج آویگدور لیبرمن از کابینه بنیامین نتانیاهو و فروپاشی کابینه و آغاز دور تکراری برگزاری انتخاباتهای پارلمانی در اسرائیل شد. دومین جنگ در ماه می 2019 رخ داد و بار دیگر ارتش اسرائیل به باریکه غزه حمله کرد که پس از دو روز مجبور به پذیرش آتشبس شد. اکنون در ماه می2021 جنگ سوم شکل گرفت. اگرچه زمینه جنگ را اقدامهای اسرائیل علیه ساکنان فلسطینی محلههای قدس و کوچاندن اجباری آنها از منازلشان به وجود آورد، اما ابتکار عمل را گروههای مقاومت فلسطین در روزهای اخیر به دست گرفته و پس از اینکه اسرائیل هشدارها و ضربالاجلها را درخصوص ساکنان فلسطینی قدس نادیده گرفت، حملات موشکی علیه اراضی اشغالی را آغاز کردند. این موضوع نشان میدهد که گروههای مقاومت نهتنها هراسی از اسرائیل و توان نظامی آن ندارند بلکه از آسیبهای نظامی اسرائیل آگاه هستند و با اعتماد به نفس تعقیب منافع خود را پیگیری میکنند. اما عملیات سیفالقدس چند ویژگی منحصر به فرد دارد:
1. حمله به قدس برای نخستین بار بود که صورت گرفت. پیش از این شهرها و شهرکهای دیگر رژیم صهیونیستی هدف حملات موشکی قرار میگرفت و حمله به قدس نشاندهنده افزایش دقت موشکهای مقاومت فلسطین است.
2. در عملیات سیفالقدس شاهد افزایش دقت و برد موشکهای مقاومت بودیم. حومه شهر ایلات در جنوبیترین نقطه اسرائیل برای نخستین بار هدف حمله راکتی قرار گرفت.
3. در این عملیات حجم موشکهای شلیکشده به شکل عجیبی افزایش پیدا کرد. در 11 روز بیش از 4000 موشک به سمت اسرائیل شلیک شد. این در حالی است که در جنگ 51 روزه در مجموع 4 هزار موشک شلیک شد. در همین حال منابع صهیونیستی گزارش دادند که مقامات اطلاعاتی این رژیم نسبت به تعداد بالای زرادخانه موشکی گروههای مقاومت فلسطین هشدار دادهاند که گروههای مقاومت فلسطین خود را برای یک جنگ دوماهه آماده میکنند و ۱۴ هزار موشک در اختیار دارند.
4. در عملیات سیفالقدس از چند موشک مهم مانند قاسم و عیاش با برد 250 کیلومتر رونمایی شد. ابوحمزه سخنگوی «سرایا القدس» (گروهانهای القدس) شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین گفته، در نبرد کنونی با رژیم صهیونیستی از موشکهای جدید و پیشرفته استفاده شده است. وی افزود، از جمله این موشکها، موشک پیشرفته «قاسم» است که از آن در حمله موشکی شنبه استفاده شده است. کاربران شبکههای اجتماعی با گذاشتن پستهایی از بهکارگیری این موشک که به یاد سپهبد «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام قاسم مزین شده، استقبال کردند.
نتیجه
عملیات سیفالقدس نشان داد که گروههای مقاومت در طول 20 سال گذشته پیشرفتهای زیادی در عرصه موشکی کسب کردهاند. در واقع، اثبات قدرت بازدارندگی گروههای مقاومت فلسطین مهمترین نتیجه عملیات سیفالقدس بود. این جنگ نشان داد گروههای مقاومت از «سنگ» عبور کرده و با قدرت موشکی خود، توان ضربه زدن به ارتش و زیرساختهای اسرائیل را دارند. در این جنگ، گروههای مقاومت فلسطین بیش از چهار هزار موشک و راکت در سه سطح بابرد بلند، میان برد و با برد کوتاه به سمت اراضی اشغالی شلیک کردند. نکته مهم این است که در یک ساعت ابتدایی شروع جنگ 300 موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک شده که 100 موشک تنها در یک دقیقه نخست شلیک شده است. در واقع این جنگ، قدرت گروههای مقاومت در حوزههای اطلاعاتی، تکنیکی، تاکتیکی و آفندی و همچنین اراده این گروهها برای دفاع از هویت جغرافیایی، تاریخی و مذهبیشان و همچنین دفاع از فلسطینیهای ساکن قدس را ثابت کرد. ضعفهای نظام دفاعی اسرائیل نیز در این عملیات بسیار مشهود بود.