kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۷۵۰۳
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۳

اختصاص ۴ بیمارستان‌ برای واکسیناسیون بیماران خاص در تهران

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از اختصاص چهار مرکز در بیمارستان‌های مهدیه، امام حسین، اختر و طرفه برای واکسیناسیون بیماران خاص خبر داد.

 


به گزارش ایسنا، بهادری گفت: بیمارانی که پرونده آنها در سیستم وزارت بهداشت ثبت شده از سوی سیستم بهداشتی برای تزریق واکسن کرونا با آنها تماس برقرار شده و درباره زمان و مکان واکسیناسیون به آنها اطلاع‌رسانی می‌شود.
وی افزود: بیماران خاص مانند تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی کاملا تزریقات‌شان انجام شده و تنها گروهی که باقی مانده‌اند، برخی بیماران ام اس، برخی مبتلایان به سرطان و برخی پیوندی‌ها هستند که اینها واکسن‌شان تامین شده است. چهار مرکز در بیمارستان‌های مهدیه، امام حسین، اختر و طرفه اعلام شده که این افراد می‌توانند مراجعه کنند و با بررسی مدارکشان واکسیناسیون شان انجام می‌شود.
افتتاح ۴۳ مرکز تجمیعی
جهت تزریق واکسن کرونا در تهران
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران هم در مراسم راه‌اندازی همزمان چهار مرکز برای واکسیناسیون بیماران خاص (پیوندی و سرطانی) با اشاره به اهمیت راه‌اندازی این مراکز در بیمارستان‌ها اظهارداشت: برای واکسیناسیون بیماران خاص نیاز به غربالگری اولیه و ثبت علائم بیماران داریم چرا که باید تلقیح واکسن برای این گروه‌ها با احتیاط بیشتری انجام شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی ادامه داد: بیمارستان‌هایی که تک تخصصی و ایمن هستند برای واکسیناسیون بیماران خاص انتخاب شده‌اند. در محدوده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چهار بیمارستان‌ مهدیه، طرفه، اختر و امام حسین واکسیناسیون بیماران خاص را انجام می‌دهند. بیمارستان مجرب‌ترین کادر پرستاری و بهداشتی را برای واکسیناسیون بیماران خاص در نظر گرفته است.
زالی افزود: ما تاکنون ١١ هزار بیمار خاص را واکسینه کرده‌ایم، واکسیناسیون بیماران هموفیلی و تالاسمی به اتمام رسیده است. دیروز واکسیناسیون بیماران دیالیزی آغاز شد و امروز واکسیناسیون بیماران پیوندی و سرطانی را آغاز کردیم.وی اظهارداشت: اغلب مراجعان امروز بیماران پیوندی بودند و خبر خوشحال‌کننده این است که اکثر بیماران مراجعه‌کننده به دلیل رعایت نکات بهداشتی تاکنون به کرونا مبتلا نشده بودند و این نشان از فهم عمیق اجتماعی این افراد است چرا که خطر ابتلا و عوارض بیماری در این بیماران بیشتر است.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران گفت: برای بیماران خاص پرونده‌های منظم وجود دارد، طبق آمار در استان تهران ٧٠ هزار بیمار خاص ثبت شده و ٣۵ هزار بیمار خاص در محدوده علوم پزشکی شهید بهشتی هستند.
به گفته زالی، تا به امروز ۴۳ مرکز تجمیعی جهت تزریق واکسن کرونا در استان تهران افتتاح شده است.
وی ادامه داد: مرکز شهید کمالی نژاد برای واکسیناسیون بیماران ام اس در نظر گرفته شده است و به دلیل شرایط بیماران خاص سعی کرده‌ایم از پشتیبانی بیمارستانی استفاده کنیم. برای فراخوان بیماران خاص از پرونده‌های آنها استفاده می‌کنیم زیرا بیماران پرونده‌های مدونی دارند و داروهای خاصی دریافت می‌کنند و اطلاعات آنها در اختیار ما قرار دارد.
نگرانی از عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی
در حمل‌ونقل عمومی
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در تهران گفت: مجموع بیماران بستری در تهران ۶ هزار و ۶٠٠ بیمار است که حدود ١٨٠٠ بیمار در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند. تعداد بیماران بخش سرپایی در تهران رو به کاهش است، روز سه‌شنبه پنج هزار و ٨٠٠ بیمار سرپایی داشتیم که نسبت به هفته قبل کاهش داشته است. روز سه شنبه ٨٧٠ بیمار بستری شدند از این تعداد ١۶٢ بیمار نیاز به مراقبت‌های ویژه داشتند و بیش از یک هزار و ٣٠٠ بیمار هم از مجموع ١٠۵ بیمارستان تهران ترخیص شدند.
زالی افزود: میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی افزایش داشته و به ٧١.٢ رسیده است اما در تهران بزرگترین چالش ما رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به ویژه در حمل‌ونقل عمومی است. رعایت شیوه نامه‌ها در حمل‌ونقل عمومی شبیه شوخی است و استفاده از ماسک نمی‌تواند خیلی سلامت افراد را ضمانت کند. آمار رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی بیشتر مربوط به اصناف و گروه‌های خدماتی، تولیدی و توزیعی است و بیشترین آسیب را در بحث رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی مربوط به حمل‌ونقل عمومی است.
احتمال وجود کرونای هندی و آفریقایی
در تهران
همچنین به گزارش ایسنا، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران درباره شناسایی ویروس موتاسیون یافته هندی و آفریقایی در تهران، گفت: با توجه به توالی‌یابی‌های انجام شده هنوز شواهد قطعی از ویروس‌های جهش یافته در تهران را رصد نکردیم اما قطعا در تهران هم ویروس جهش یافته وجود دارد؛ زیرا وقتی در استان‌های متعدد تعداد قابل توجهی از این نوع ابتلا گزارش شده است، بدون تردید در تهران هم این انواع جهش یافته وجود دارد زیرا تهران حجم بالایی از ارتباطات بین استانی را تجربه می‌کند و مقصد بسیاری از سفرها است. بنابراین دوراز انتظار نیست در تهران هم انواع جهش یافته مشاهده شود.
وی افزود: تهران در حال گذر از خیز چهارم با ویروس جهش یافته انگلیسی است بنابراین نمای بارز اپیدمیولوژیک در حال حاضر با ویروس انگلیسی است.
زالی درباره توصیه‌های ستاد کرونای استان تهران در برگزاری نشست‌ها و میتینگ‌های انتخاباتی به ویژه داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، اظهارداشت: ما با هرگونه ازدحام و گردهمایی در تهران مخالف هستیم و از نظر بهداشتی آنها را مخاطره‌آمیز می‌دانیم.نظر کارشناسی ما این است که برای اینکه پدیده انتخابات به عنوان پدیده و عامل تسریع‌کننده گسترش بیماری تلقی نشود، مدل جدیدی از تبلیغات انتخاباتی را در کشور تجربه کنیم. بهترین و کم خطرترین مدل استفاده از بستر مجازی است.