kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۷۴۵۶
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۵
مسئول بسیج عشایری کشور:

آب‌رسانی به عشایر شرق کشور از فروردین‌ماه آغاز شده است

 


مسئول بسیج عشایری کشور گفت: آب‌رسانی برای مصارف انسانی و دامی در مناطق عشایری شرق کشور از فروردین‌ماه آغاز شده است.
احمد سعیدی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با ‌اشاره به 29 اردیبهشت سالروز صدور فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل بسیج عشایر در سال 59 اظهار داشت: سازمان بسیج عشایری از زیرمجموعه‌های بسیج اقشار تعریف شده است که در 24 استان کشور مأموریت در رده‌های سازمانی در شش استان در سطح ناحیه بسیج و در بقیه استان‌ها رده سازمانی دارد. در کل کشور 2300 پایگاه بسیج عشایری در 158 حوزه بسیج مقاومت عشایری مستقر هستند. در حال حاضر 512 هزار بسیجی عشایر داریم که حدود 50 درصد جمعیت عشایری کشور را تشکیل می‌دهند.
وی افزود: جامعه عشایر از جمعیت ساکن و نیمه ساکن تشکیل شده که در مجموع سه میلیون و 500 هزار نفر هستند که از این تعداد یک میلیون و 200 هزار نفر عشایر کوچ‌رو و در 59 درصد مساحت کشور پراکنده‌اند و در قالب 212 هزار خانوار زندگی می‌کنند.
مسئول بسیج عشایری کشور با برشماری خدمات نهاد تحت مدیریت خود، گفت: امسال به دلیل کمبود بارندگی و خشکسالی به ویژه در مناطق شرقی و استان سمنان، آب‌رسانی برای مصارف انسانی و دامی در مناطق عشایری از فروردین‌ماه آغاز شده است.
سعیدی ادامه داد:‌ امسال کنگره 10هزار شهید جامعه عشایر با رویکرد فرهنگی و محرومیت‌زدایی و تقریب مذاهب و ادیان برگزار می‌شود. تاکنون به دیدار هشت هزار خانواده شهید عشایر رفته‌ایم و باید به دیدار 10 هزار خانوار دیگر برویم. همچنین در مناطق عشایری خدماتی مانند ایجاد سرویس بهداشتی، حمام، غسالخانه، حمام ضدکنه، لوله‌کشی‌ آب، اکیپ دامپزشکی سیار، کمک به زندانیان و بیماران صعب‌العلاج در ذیل کنگره شهدای عشایر دنبال می‌شود. وی افزود:‌ در راستای کمک‌های مؤمنانه، گوشت 3127 رأس دام سبک برای کمک به نیازمندان عشایر توزیع شد.
همچنین حدود دو هزار رأس دام در استان کرمان نذر شهید قاسم سلیمانی بود که بین خانوارهای نیازمند توزیع شد. کمک‌های مومنانه نقدی و غیر نقدی تاکنون 56 میلیارد تومان بوده است. 1100 سری جهیزیه نیز در بین جامعه عشایری توزیع شد.
همچنین علی خطیبی؛ مدیرعامل موسسه تحقیق و توسعه دانشمند وابسته به بنیاد مستضعفان گفت: این شرکت با طراحی و ساخت یک دستگاه آب شیرین کن و نصب آن در منطقه کم آب و محروم قلعه گنج کرمان، دسترسی ۵۰۰ خانواده را به آب شرب سالم فراهم کرد.
وی افزود: این دستگاه گندزدا توسط یک شرکت دانش‌بنیان داخلی طی پنج ماه طراحی و ساخته شده است. این دستگاه گندزدا با انجام سه مرحله فیلتراسیون و بدون استفاده از کلر، علاوه‌بر تامین آب شرب سالم برای مردم منطقه، با خروجی پساب خود نیز امکان بهره‌مندی کشاورزی را فراهم می‌کند. مدیرعامل موسسه تحقیق و توسعه دانشمند گفت: با ساخت این دستگاه در داخل کشور علاوه‌بر حمایت از جوانان متخصص داخلی، از خروج ارز به میزان ۷۶ هزار دلار جلوگیری شده است.