یک کارشناس:
گرانی سرسامآور مسکن، قدرت خرید مردم را کاهش داده است
یک کارشناس مسکن با بیان اینکه بخش مسکن به حالت نیمهکما رفته است، گفت: به دلیل کنترل بازار ارز توسط دولت و وضع بد بورس، سرمایهگذاران به بازار مسکن کوچ کردهاند.
حسن محتشم در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم درباره بازار مسکن اظهار کرد: بخش مسکن کشور با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد، افزایش تقریبا 100 درصدی قیمت مسکن در سال 98 نسبت به 97 و سال 99 نسبت به سال 98 تقریبا به حالت نیمه کما رفته است.
وی ادامه داد: در زمان حاضر نقدینگیهای سرگردانی در جامعه وجود دارد که باید به جایی پناه ببرد، این سرمایهها چیزی نیست که ما انتظار داشته باشیم بخوابد و ساکن بماند.
عضو هیئتمدیره انجمن انبوهسازان استان تهران افزود: از سوی دیگر عملکرد دولت در بورس باعث شد تا سرمایه بسیاری از مردم به خصوص افراد سطح پایین درآمدی به دلیل حباب در مدت کوتاهی افت کرده و متضرر شوند.
محتشم با یادآوری اینکه نوسانات بازار بورس باعث شد تا سرمایهگذاران سرخورده از آن خارج شوند، اضافه کرد: بازار ارز و سکه توسط دولت کنترل میشود؛ ابتدای امسال نرخ دلار در بازه 25 تا 26 هزار تومان بود که با افزایش تزریق ارز، نرخ دلار طی روزهای گذشته به
21 هزار تومان هم کاهش یافت.
وی گفت: با توجه به دلایل ذکر شده شرایطی به وجود آمده تا بخش مسکن در زمان حاضر به حالت نیمه کما برود.
وی بیان کرد: رشد سرسامآور قیمت مسکن، قدرت خرید برای مصرفکننده واقعی را بسیار کاهش داده، اما در مقابل سرمایهگذاران با توجه به اتفاقات بازار بورس و کنترل بازار ارز توسط دولت به بازار مسکن کوچ کردهاند.
وی با بیان اینکه طی ماه فروردین و اردیبهشت نسبت به سال 99 شاهد 10 درصد برگشت قیمت مسکن هستیم، تصریح کرد: بازار مسکن، بازار خوب و امیدوارکنندهای نیست. مردم هماکنون منتظر نتیجه دو اتفاق هستند؛ یکی مذاکرات برجام که روی همه بخشها از جمله مسکن تاثیرگذار است و دیگری انتخابات.
گفتنی است سیاست شرطیسازی اقتصاد و معطل نگه داشتن بخشهای مختلف تولید برای نتایج مذاکرات،سیاست غلطی بود که طی هشت سال گذشته مدام از سوی دولت روحانی بکار گرفته شد و نتیجه آن هم چیزی جز رکود بیشتر بخشهای تولیدی و گرانیهای مضاعف نبود مثلا در بخش مسکن طی 8سال گذشته قیمتها بیش از 600درصد افزایش یافت. این درحالی است که اگر دولت به جای این همه وابستگی به مذاکرات سیاست تکیه به داخل را برای تقویت تولید و اقتصاد در پیش گرفته بود چه بسا بسیاری از مشکلات فعلی پیش نمیآمد.