بلبشوی لیست 14 نفره نامزدها در «ناسا»(خبر ویژه)
مرور اسامی 14 نامزد مطرحشده در نهاد اجماعساز اصلاحطلبان (ناسا) از تهیدستی و آشفتگی در این جمع ائتلافی حکایت میکند.
برخی از این افراد، فارغ از این که شایستگی مدیریت یک اداره جزء را ندارند- تا چه رسد به نامزدی ریاست جمهوری- دارای سوابق محکومیت یا در شرف محکومیت هستند و پروندهشان مفتوح است؛ از جمله مولاوردی، محمود صادقی و مصطفی تاجزاده.
شماری دیگر از این افراد نیز کارنامه ناموفقی در زمان مدیریت خود بر جای گذاشته یا متهم سوءمدیریت یا ترک فعل هستند؛ از جمله عباس آخوندی، اسحاق جهانگیری و ظریف. البته ظریف اساسا اعلام کرده نامزد انتخابات نیست و بنابراین معلوم نیست اصلا چرا نام وی در میان 14 نامزد ناسا آمده است؟! محسن هاشمی نیز از جمله نامزدهای این طیف است که به همراه سایر اعضای شورای شهر تهران، کارنامه ناموفقی بر جای گذاشتند. عارف، پزشکیان، کواکبیان و محمود صادقی نیز به حضور در مجلس دهم شناخته میشوند؛ کارنامهای که موجب شد مجید انصاری سرلیست گروههای اصلاحطلب در انتخابات مجلس یازدهم، زیر 70 هزار رأی در تهران را کسب کند. دیگر افراد حاضر در این فهرست، محمد شریعتمداری وزیر صمت در دولت روحانی است که در آستانه استیضاح مجلس، توسط به عنوان وزیر رفاه و کار معرفی شد و توانست از مجلس دهم رأی اعتماد بگیرد. او رئیس ستاد انتخاباتی روحانی در سال 96 بود و به خاطر سوءمدیریت بازار پس از تصدی وزارت صمت، مورد انتقادهای جدی مردم و کارشناسان قرار داشته است.
محمد صدر، زهرا شجاعی و صادق خرازی، سه نفر باقیمانده در فهرست 14 نفری نامزدهای «ناسا» هستند.
در واقع، مرور این فهرست، بضاعت ناچیز طیف مدعی اصلاحات را نشان میدهد و مهمتر این که فهرست مذکور با زبان بیزبانی میگوید مدعیان اصلاحطلبی بنا ندارند تغییری در رویه دولت انجام دهند؛ چنان که خانم زهرا شجاعی صراحتا گفته اگر اصلاحطلبان در انتخابات پیروز شوند مجددا از ربیعی، زنگنه، آخوندی و جهانگیری استفاده میکنند(!) ضمنا به نظر میرسد بخشی از این اسامی، صرفا برای رد صلاحیت شدن و مظلومنمایی بعدی در فهرست نامزدهای طیف مدعی اصلاحات مطرح شدهاند تا مشکل مردودی کارنامه و سیاهی سابقه این طیف را به حاشیه ببرند.
در همین حال روزنامه شرق از قول غلامعلی رجایی فعال اصلاحطلب نوشت: اعلام نامزدی تاجزاده یک تاکتیک برای حرف زدن [بخوانید دیده شدن!] است. اما اینکه اصلاحطلبان بخواهند از وی حمایت کنند، منتفی است. نامزدی او جدی نیست و نباید جدی گرفته شود.
روزنامه اعتماد هم از قول عطریانفر عضو شورای مرکزی کارگزاران نوشت که در میان این اشخاص، 4 فرد معتبر وجود دارد که مشخصا آقایان جهانگیری، ظریف، پزشکیان و محسن هاشمی یا محمد شریعتمداری هستند. باقی از جدول خارج میشوند.
روزنامه اعتماد همچنین از اسماعیل گرامیمقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی پرسید: تحلیل شما از فهرست 14 نفره «جبهه اصلاحات» چیست؟ یکی از سوالات مهم افکار عمومی این است که چرا وقتی گزینهای همچون ظریف به دفعات گفته که قصد کاندیداتوری ندارد، صدر فهرست قرار میگیرد؟
گرامیمقدم در پاسخ گفت: به واقع سوال بنده هم همین است که چطور کسی را که نمیخواهد کاندیدا شود، پیشنهاد میکنیم که کاندیدای ما در انتخابات باشد! نمیتوانیم به کاندیداها بگوییم که به اجبار در انتخابات نامنویسی کنند چون به هر حال ممکن است که برخی از این افراد که ما آنان را در فهرست قرار دادهایم، در نهایت در انتخابات نامنویسی نکنند. در نتیجه نمیتوانیم روی آنها حساب باز کنیم. از طرف دیگر باید در نظر داشت که ممکن است برخی از این افراد که اتفاقا حضورشان با استقبال هم مواجه میشود، موفق به عبور از سد نظارت استصوابی شورای نگهبان نشوند که این اتفاق باعث دلسردی مردم و حامیان میشود و به نوعی به بحث مشارکت در انتخابات آسیب میرساند. بر این اساس حزب اعتماد ملی با این مکانیزم مخالف بود. البته ما بسیار تلاش کردیم که این شیوه اصلاح شود ولی نشد به هر حال ما به آرای دیگران احترام گذاشتیم ولی از معرفی کاندیدا به این شیوه خودداری کردیم و شورای مرکزی این روش را قبول نداشت؛چرا که آن را مخل مشارکت میدانست.
وی افزود: به خاطر عملکرد دولت جایگاه مناسبی نزد افکار عمومی ندارد یا در مورد آقای تاجزاده برخی معتقدند که احتمال رد صلاحیت ایشان بالاست.
ما در شورای مرکزی حزب اعتماد ملی معیارهایی را برای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری تصویب کردیم؛ از جمله آنکه افراد حسن شهرت داشته باشند، از شبهات و مشکلات مالی به دور باشند. به پاکدستی شهرت داشته باشند. در عین حال هم این احتمال زیاد درباره آنان وجود داشته باشد که بتوانند از فیلتر شورای نگهبان رد شده و تایید صلاحیت بگیرد.
به نظر من همه شخصیتها محترم هستند اما بارها گفتهام اینکه من گرامیمقدم سابقه محکومیت و زندان دارم، روشن است و اگر در انتخابات نامنویسی کنم، رد صلاحیت میشوم؛ بنابراین، این اتفاق میتواند به اعتماد مردم آسیب بزند و در نتیجه باید بگویم که شخصا این روشها و حرکتها را نمیپسندم.
گرامیمقدم گفت: میتوانم بگویم که ما در اصلاحات تقریبا 3 گرایش داریم. یک دیدگاه اینگونه به نظر میرسد که دنبال کاندیدایی هستند که رد صلاحیت شود و بعد که رد صلاحیت شد اصلا در انتخابات از هیچ کسی حمایت نکنند.
دسته دومی هم هستند که اساسا چه نامزدی تایید شود و چه نامزدی تایید نشود، میگویند ما در انتخابات فهرست کاندیدای خود را معرفی میکنیم. هرکسی باشد و حتی اگر این فهرست شامل نیروهای اعتدالی باشد. دسته سوم که حزب اعتماد ملی هم در آن تعریف میشود، معتقد است ما نامزدهایی را پیشنهاد میدهیم که احتمال عبور از شورای نگهبان را داشته باشند و دارای مقبولیت مردمی نیز باشند. میگوییم ما از این افراد حمایت میکنیم.
یادآور میشود گروه موسوم به «ناسا» پس از شکست کامل اصلاحطلبان در انتخابات مجلس و استعفای اعتراضی عارف و موسویلاری از ریاست و نایبرئیسی «شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان» (شعسا) تشکیل شده است.