آمریکا طی 2 دهه اشغالگری چقدر به مردم خود و افغانستان خسارت زده است؟
آمریکا و متحدانش در حالی پس از دو دهه اشغالگری روند عقبنشینی از افغانستان را آغاز کردهاند که در مدت حضورشان نزدیک به 50 هزار غیرنظامی و حدود 70 هزار نظامی افغان کشته شدند. صدها هزار زن بیوه و تعداد زیادی از مردم نیز دچار نقص عضو شدهاند. آمریکا با شعار «امنیت» و «دموکراسی» به افغانستان
لشکرکشی کرده بود!
سرویس خارجی-
آمریکاییها پس از دو دهه اشغال افغانستان با همراهی متحدان ناتو، تصمیم گرفتهاند به این اشغالگری که حالا نامش را «جنگ بیپایان» گذاشتهاند پایان دهند. البته باید دید آیا این روند خروج واقعاً انجام میشود یا نه؟ چرا که به هر روی اعتماد به حرف آمریکاییها بسیار دشوار مینماید.
تا همین جای کار نیز طالبان در بیانیهای اعلام کرده، اینکه خروج نیروهای اشغالگر از افغانستان از اول ماه می(11 اردیبهشت) که در توافقنامه تعیین شده بود، با تأخیر همراه شده، سرپیچی محسوب شده و راه هرگونه اقدام مناسب را برای این گروه در برابر نیروهای اشغالگر را باز کرده است.
نیروهای آمریکایی قرار بود روز شنبه و طبق توافق «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا و طالبان، روند خروج از افغانستان را تکمیل کند. اما «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا این تاریخ را بهعنوان زمان شروع خروج آمریکاییها اعلام کرد و وعده داد روند آن در سالگرد حملات یازده سپتامبر به اتمام میرسد.
اکنون ارتش آمریکا میگوید در حال تصمیمگیری درباره تجهیزاتی است که در این مدت به افغانستان منتقل شده است. برخی از این تجهیزات قرار است به آمریکا بازگردانده شوند، برخی به نیروهای امنیتی افغان سپرده شوند و باقی آن نیز بهعنوان ضایعات در بازار این کشور فروخته شوند.
هزینه 2 تریلیون دلاری برای هیچ
اما در مدت اشغالگری آمریکاییها و همپیمانانش، بر اساس مطالعات «گروه هزینههای جنگ» در دانشگاه براون، آمریکاییها چیزی بیش از 2 تریلیون دلار برای جنگ در افغانستان هزینه کردهاند؛ گفتنی است هزینه گزافی را مالیاتدهندگان آمریکایی که بسیاری از خود آنان مخالف جنگ بودهاند، پرداختهاند.
به گزارش فارس، در طول 20 سال اشغال نظامی افغانستان توسط نیروهای ناتو، ۴۷ هزار و 245 غیرنظامی افغان جان خود را از دست دادهاند. در این میان از سال ۲۰۰۵ به این سو بیش از ۲۶ هزار کودک افغان نیز کشته یا زخمی شدهاند. از سوی دیگر در نتیجه این اشغالگری نظامی که اندکی پس از حملات یازده سپتامبر و از هفتم اکتبر ۲۰۰۱ و به بهانه مقابله با رهبران القاعده و عوامل این حمله آغاز شد، میلیونها غیرنظامی مجبور شدند به دیگر نقاط افغانستان یا کشورهای دیگر از جمله پاکستان، ایران، و اروپا مهاجرت کنند.
طبق برآوردهای انجام شده، در طول این بیست سال چیزی بین ۶۶ تا ۶۹ هزار نیروی نظامی افغان جان خود را از دست دادهاند و در سوی مقابل، آمریکا و ناتو هم ماهانه حدود ۴ میلیارد دلار برای نیروهای امنیتی خود خرج کردهاند. طبق آمار وزارت دفاع آمریکا، 2 هزار و 442
نیروی آمریکایی و ۱۱۴۴ سرباز از دیگر کشورهای عضو ناتو نیز در طول این دو دهه به هلاکت رسیدهاند.
گفتنی است، آمریکا در ظاهر برای هزیمت القاعده وارد افغانستان شد اما آیا واقعاً این لشکرکشی عظیم با این هزینههای گزاف به نتیجه رسید و القاعده نابود شد؟ ضمن اینکه گزارشهای زیادی منتشر شده که بسیاری از این گروههای تروریستی تحت حمایت مستقیم یا غیرمستقیم همین کشورهای غربی هستند. در پاسخ باید گفت رهبری ارشد القاعده از بین نرفته و به پاکستان رفته است، این گروه حضورش را هنوز در افغانستان حفظ کرده و به شاخههایی در یمن، شمال آفریقا، سومالی و سوریه گسترش یافته است!
غربیها میگویند ۱۰ میلیارد دلار برای مبارزه با مواد مخدر افغانستان هزینه کردهاند؛ اما بازرس کل ویژه
برای بازسازی افغانستان (سیگار) در گزارشی از تلاشهای ناکام در راه مبارزه با مواد مخدر سخن گفته است. با وجود صرف میلیاردها دلار در راه مبارزه با کشت خشخاش، افغانستان منبع ۸۰ درصد از تولید تریاک غیرقانونی در جهان است. بماند آن گزارشهایی که نشان میدهند، بسیاری از مقامات و درجه داران آمریکایی خود، در قاچاق مواد مخدر افغانستان، نقش دارند و صدها نظامی این کشور نیز درگیر اعتیاد و خودکشی شدهاند.