وعده رئیس سازمان بورس:
زیان خریداران «پالایش یکم» با سهام جایزه جبران میشود
رئیس سازمان بورس پس از هشت ماه زیان خریداران صندوق پالایش یکم وعده داد زیان خریداران این صندوق با سهام جایزه جبران میشود.
محمدعلی دهقان دهنوی دیروز در نشست سخنگوی هیئت دولت اعلام کرد که در پی ریزش شاخص بورس در ماههای گذشته سازمان بورس 10 پیشنهاد اصلاح روند بازار و تقویت جانب تقاضا در بورس ارائه کرد که سه پیشنهاد از این پیشنهادها در هیئت دولت تصویب و نهایی شده و هفت پیشنهاد دیگر بعد از مصوبه دولت باید در جلسه هماهنگی اقتصادی سران قوا تصویب شود.
وی ادامه داد: یکی از پیشنهادها این بود که خریداران پالایش یکم که سهام خود را از دولت خریداری کردهاند و بر اثر ریزش شاخص بازار دچار زیان شدهاند، دولت از محل سهام جایزه به میزان زیان این افراد واحدهای جدید از همین صندوق ایتیاف پالایشی یا از صندوقهای دیگر ایتیاف دولتی به آنها سهام جایزه بدهد تا زیانشان جبران شود.
گفتنی است خریداران صندوق پالایش یکم هشت ماه پیش با وعده دولت اقدام به خرید واحدهای این صندوق کردند اما از آن روز تاکنون تقریبا در زیان بودهاند.
رئیس سازمان بورس در ادامه با اشاره به پیشنهادهای دیگر برای رونق بورس افزود: قبلا شرکتهای سرمایهگذاری برای دریافت تسهیلات بانکی برای خرید سهام ممنوعیت داشتند، اما پیشنهاد شد با توجه به نیاز بازار، ممنوعیت دریافت تسهیلات رفع شود و این شرکتها بتوانند برای توسعه سرمایهگذاری از تسهیلات بانکی استفاده کنند.
به گزارش فارس، دهقان دهنوی پیشنهاد دیگر سازمان بورس را اینگونه عنوان کرد که بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری بهدلیل علاقهمندی به سرمایهگذاری و حمایت از بازار سرمایه و سهامی که متعلق به آنهاست بتوانند وارد بازار سرمایه شوند. قبلاً ماده 16 قانون رفع موانع تولید شرکتها را از خرید سهام ممنوع کرده بود و برای آن جریمه درنظر گرفته بود، اما پیشنهاد کردیم اگر بانکها از محل اموال مازاد خود به خرید سهام اقدام کردند، به مدت سه سال بتوانند از مجازات ماده 16 معاف شوند و منابع بانکها به حمایت از بازار سرمایه بیاید.
در همین رابطه یک کارشناس اقتصادی ارائه تسهیلات بانکی برای خرید سهام را موجب تشدید سوداگری و تورم دانست و تصریح کرد: حمایت از تولیدکننده و بخش حقیقی اقتصاد بر بازار سرمایه که تامین سرمایه واقعی در آن انجام نمیشود اولویت دارد و لذا وقتی که بخش حقیقی اقتصاد کشور با کمبود منابع روبهروست، تزریق نقدینگی به بازار دارایی راهگشا نخواهد بود و به سوداگری بیشتر منجر خواهد شد.
سرزعیم یادآور شد: هدایت منابع بانکی به سمت بازار سوداگری برای اقتصاد کلان ما نفعی ندارد و در مجموع منجر به فشار دوباره به بازارهای دارایی اعم از ارز، مسکن و... و در نهایت افزایش تورم خواهد شد. در واقع اینگونه اقدامات به نوعی بیراهه رفتن است و علاج مشکلات بازار سرمایه در عدم مداخله و حمایت و به رسمیت شناختن قواعد این بازار از جمله حذف دامنه نوسان و اصلاح نظام قیمتگذاری دستوری بنگاههای اقتصادی است.