kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۵۳۹۷
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۴
معاون نیروی پدافند هوایی ارتش:

تهدید 35ـF را ۱۰ سال قبل برطرف کردیم

آقامحمدی گفت: در حال حاضر دغدغه ما اصلا کشف 35ـF نیست؛ این دغدغه از 10 سال پیش حل و فصل شد. ما با سامانه‌هایی که رونمایی‌شان را اعلام کردیم، وارد مقابله با ریزپرنده‌ها شدیم. این‌که در حال حاضر هواپیمایی باشد که ما نتوانیم آن را کشف کنیم، وجود ندارد.

امیر سرتیپ دوم صمد آقامحمدی، معاون جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار داشت: سامانه‌ای را رونمایی کردیم که جزو کشورهای برتر توسعه‌دهنده این حوزه شدیم و در برخی حوزه‌ها سطح اول در دنیا است، یعنی به عنوان شاخص‌های اول، شاخص‌های دوم و شاخص‌های سوم.
به فرمان‌ جهش تولید عمل کردیم
وی افزود: می‌توان گفت گام‌هایی که پدافند هوایی در حدود یک دهه و به خصوص دو سال اخیر برداشته، گام‌هایی بوده که اگر فقط سال 1399 را در نظر بگیریم، جهش‌های فوق‌العاده‌ای در وارد کردن تجهیزات و تسلیحات نیرو در حوزه جهاد خودکفایی داشتیم و این جهش، شعاری بود که در نیروی پدافند هوایی به عمل تبدیل شد و ما این افتخار را داریم که بگوییم به فرمان حضرت آقا و فرمانده معظم کل قوا لبیک گفتیم.
امیر آقامحمدی گفت: در فروردین‌ماه سال گذشته با حضور فرماندهی محترم کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرماندهی محترم نیرو دو سامانه راداری برد خیلی بلند یعنی سامانه راداری «خلیج فارس» و سامانه «مراقب» که یک سامانه‌ برد بلند محسوب می‌شود رونمایی شد که برد اولی بالای 800 کیلومتر و برد سامانه بعدی بالای 400 کیلومتر است.
معاون جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش خاطرنشان کرد: یکی از خصوصیت‌های مهم این رونمایی‌ها که سال گذشته انجام دادیم، این بود که نیروی پدافند هوایی در بحث عبور از تحریم‌ها به عینه نشان داد که ما می‌توانیم به‌خوبی با تحریم‌ها مقابله کنیم و اصلاً انفعالی عمل نکردیم.
وی گفت: بیش از 10 سامانه را در هفته پدافند هوایی و به‌مناسبت آغاز سالروز تشکیل قرارگاه و نیروی پدافند هوایی در شهریورماه سال گذشته در حوزه‌های مختلف مثل حوزه فرماندهی کنترل، حوزه فن‌آوری اطلاعات، حوزه سامانه‌ها و تجهیزات پدافند هوایی و حوزه آموزش رونمایی کردیم.
امیر آقامحمدی با اشاره به اینکه یکی از این سامانه‌ها که برای کشور افتخار محسوب می‌شود، سامانه راداری «کاشف» است که واقعا یک سامانه منحصر به‌فرد است، افزود: این واژه «منحصر به‌فرد» هم فقط یک شعار نیست؛ در عمل چنین سامانه‌ای گزارش و منعکس نشده و قابلیت‌های آن بسیار فراتر از تصور است که می‌تواند انواع اهداف ریزپرنده را کشف کند. این سامانه کاملا متحرک است و این توانایی را دارد که در هر مرحله‌ای از تهدید با سرعت بسیار بالا در محل حاضر شود و انواع تهدیدات مثل هواپیماهای متعارف و غیرمتعارف و خصوصا ریزپرنده‌ها را که امروز در دنیا برای پدافندهای هوایی یک چالش بزرگ است، رصد کند و می‌توان گفت ما جزو دو یا سه کشوری هستیم که توانستند به چنین توانمندی‌ای دست یابند.
معاون جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: در هفته دفاع مقدس دو سامانه «میثاق» و «سروش» را داشتیم که هر کدام در حوزه‌ به‌خصوص پدافند هوایی کارایی دارند؛ سامانه پیشرفته سروش می‌تواند انواع اهداف هوایی را در یک برد و ارتفاع متوسط کشف، شناسایی و کنترل کند.
وی ادامه داد: سامانه میثاق نیز چه از لحاظ سخت‌افزاری و چه از لحاظ نرم‌افزاری به‌صورت هوشمند می‌تواند طیف گسترده‌ای از تجهیزات پدافند هوایی را از رده کنار بگذارد و خودش جای آن‌ها بنشیند؛ یعنی ما در سامانه میثاق چند اتاق و ساختمان را حذف کرده و در فضایی به اندازه «نیم متر در یک متر» این‌ها را فشرده کردیم که کار بزرگی است.
امیر آقامحمدی خاطرنشان کرد: در حوزه بهداشت و درمان هم سامانه «نجات» را داشتیم که اتاق عمل کاملا متحرک و خود اتکاء بود و نشان از قدرت یک سازمان تحقیقاتی در یک نیرو دارد که حتی می‌تواند بهداشت و درمان خودش را به‌صورت خود اتکاء در کوتاه‌ترین زمان رفع نیاز کند.
هواپیمایی نیست که نتوانیم آن را کشف کنیم
معاون جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش در پاسخ به این سؤال که آیا سامانه‌های پدافندی ما توانایی کشف و رصد هواپیماهای پیشرفته‌ای مثل 35ـF که مدعی رادار‌گریزی هستند را دارند یا خیر؟ تصریح کرد: در حال حاضر دغدغه ما اصلا کشف 35ـF نیست؛ این دغدغه از 10 سال پیش حل و فصل شد. عرض کردم که ما با سامانه‌هایی که رونمایی‌شان را اعلام کردیم، وارد مقابله با ریزپرنده‌ها شدیم. این‌که در حال حاضر هواپیمایی باشد که ما نتوانیم آن را کشف کنیم، وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه ما در نیروهای مسلح از همان ابتدای انقلاب و اوایل دوران جنگ تحریم بودیم و حتی سیم خاردار هم به ما نمی‌دادند، افزود: از همان موقع سازمان‌های جهاد خودکفایی شکل گرفتند که از تأمین قطعات و بهینه کردن قطعات شروع شد و بعد وارد ساخت سامانه‌های کوچک شدیم و الان به سمت پدیده‌های نوظهور و جنگ‌های آینده و سامانه‌هایی رفتیم که در لبه فن‌آوری و دانش روز دنیا قرار دارند.
بسیجیان ارتش
امیر آقامحمدی تأکید کرد: اینکه الان به‌راحتی عنوان می‌کنیم که می‌توانیم 35ـF یا ریزپرنده‌ها و پهپادها را کشف کنیم برای این است که دیگر فقط اتکایمان به رادار نیست. رادار یک تکنولوژی بود که ممکن است الآن خیلی از کشورها داشته باشند. آخرین فن‌آوری‌شان نیز همین رادارهای آرایه فازی است که ما هم داریم ولی اتکایمان صرفا به رادار نیست. انواع سنجه‌ها و حساسه‌ها در حوزه کشف به کمک‌مان آمدند و یک شبکه جست‌وجو، کشف و شناسایی بسیار پیشرفته در حال حاضر در شبکه یکپارچه پدافند هوایی حاکم است و می‌توان گفت سد نفوذ‌ناپذیر در برابر همه تهدیدها درست شده است.
معاون جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش ابراز داشت: محققان ما با عشق و علاقه و کمترین میزان دریافتی از لحاظ مباحث حقوق و مزایا کار می‌کنند و بالاترین کیفیت را ارائه می‌دهند. نیروهای پدافند هوایی به عنوان بسیجیان ارتش شناخته می‌شوند. ما امروز با کمترین اعتبارات کارهای بزرگ انجام می‌دهیم.