معاون وزیر راه و شهرسازی:
ایران در مسیر ترانزیت ریلی چین به اروپا قرار گرفت
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: پیش از این در کریدور ترانزیتی ریلی چین به اروپا از طریق ایران، سند پنج جانبهای به امضا رساندیم و در سفر اخیر به ترکیه مجدداً نکاتی را برای روانسازی اجرای این سند مورد توافق قرار دادیم.
سعید رسولی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، درباره مشوقهای تعرفهای راهآهنها برای جذب صاحبان کالا در کریدورهای ترانزیتی اظهار کرد: مباحث تعرفهای معمولاً در مذاکرات دو یا چندجانبه کریدوری بین کشورها مورد بحث قرار میگیرد. وی ادامه داد: تأکید همه اعضا و راهآهنها همیشه بر این است که ما باید نرخ تعرفهای حمل کالا را در کریدورهای مختلف ترانزیتی رقابتی کنیم، بنابراین این اصل پذیرفته شده است و همه از این اصل حمایت میکنیم. مدیرعامل شرکت راهآهن عنوان کرد: اما به طور مشخص در هر مسیر بسته به «میزان تقاضای حمل بار» و «مسیر» معمولاً اسناد تفاهمنامه چندجانبه همکاری بین کشورها در یک کریدور داریم.
رسولی افزود: به عنوان مثال در کریدور ترانزیتی ریلی چین به اروپا از طریق ایران، سند پنججانبهای به امضا رساندیم و در سفر اخیر به ترکیه مجدداً نکاتی را برای روانسازی اجرای این سند مورد توافق قرار دادیم.
وی با اشاره به برگزاری سی و ششمین کنفرانس مدیران عامل راهآهنهای عضو سازمان همکاری راه آهنها (OSJD)، بیان کرد: این اجلاس از ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ تا سوم اردیبهشت طی چهار روز برگزار شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اتصال راهآهن خواف-هرات و اتصال افغانستان به شبکه ریلی از طریق ایران را در این اجلاس گزارش کردیم، همچنین موضوع کریدور شمال به جنوب و توسعه حمل بار در این کریدور که در دستور کار راهآهن ایران است نیز در این اجلاس مطرح شد. در این حوزه توافقهای بسیار خوبی با کشورهای مسیر به انجام رسیده است. مذاکرات مفصلی از سال گذشته دنبال کردهایم؛ با کشورهایی نظیر روسیه، آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان و هند مذاکرات اثربخشی داشتیم و امیدواریم به زودی شاهد به ثمر نشستن این توافقات و مذاکرات باشیم.
رسولی افزود: در این اجلاس گزارش کردیم که در سال گذشته با وجود تعطیلی حدود چهار ماهه اغلب مرزها، شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران موفق شد با همکاری کشورهای منطقه در ترانزیت ریلی ۲۹ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته باشد و در صادرات ریلی حدود پنج درصد رشد داشته باشیم.
وی همچنین خبر داد: سال گذشته مبادلات ما با کشور ترکیه از طریق شبکه ریلی به رقم بیش از ۶۵۰ هزار تن رسید که این عدد رکورد ۱۰ سال گذشته حمل و نقل ریلی بین دو کشور را جابهجا کرد.
مدیرعامل راهآهن عنوان کرد: با توجه به سفری که اواخر سال گذشته به کشور ترکیه داشتیم و اسنادی که به امضا رسید و تفاهمات خوبی که انجام شد، برای امسال برنامه حمل و نقل بینالمللی ارزندهای را پیشبینی میکنیم.