kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۴۸۵۷
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۰
گفتنی است ...

با وجود ناهماهنگی2 سازمان دولتی در واردات واکسن آنفلوآنزا/ انتظار واردات واکسن کرونا از بخش خصوصی منطقی نیست




دیروز خبری منتشر شد مبنی بر بی‌خبری سازمان غذا و دارو از سرنوشت واردات واکسن آنفلوآنزا توسط هلال احمر با وجود دریافت 13 میلیون یورو ارز که واکنش مسئولان هلال احمر را در پی داشت.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در گفت‌و‌گو با فارس، درخصوص برخی ادعاها درباره مخالفت وزارت بهداشت برای واردات واکسن کرونا توسط هلال احمر گفت: هلال احمر مجوز واردات واکسن کرونا را در تاریخ چهارده فروردین از سازمان غذا و دارو دریافت کرده است. سید حیدر محمدی با بیان اینکه هلال احمر نیز این موضوع را تایید کرده است، افزود: مقرر شده بود شرکت سها کیش ظرف مدت دو هفته واردات واکسن را انجام دهد که هنوز این اتفاق نیفتاده است. وی با بیان اینکه هلال احمر 13 میلیون یورو ارز برای واردات واکسن آنفلوآنزا دریافت کرده است که یک عدد واکسن هم واردات نکرده است و باید تکلیف ارزهای دریافتی را روشن کند، اظهار داشت: وزارت بهداشت امیدوار است هلال احمر هرچه زودتر نسبت به واردات واکسن کرونا نیز اقدام کند. از سوی دیگر سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با ایسنا درباره برخی اخبار منتشر شده پیرامون تهیه واکسن کرونا از سوی جمعیت هلال احمر گفت: نزدیک به چهار ماه است که جمعیت هلال احمر برای تهیه و تامین واکسن کرونا در حال تلاش و پیگیری است و حتی رایزنی‌هایی را نیز با کشورهای چین، روسیه و هند برای تامین واکسن داشت، اما با توجه به اینکه مجوز تامین واکسن از سوی وزارت بهداشت صادر نشده بوده، امکان تهیه آن از سوی هلال احمر وجود نداشت. محمدحسن قوسیان مقدم با بیان اینکه وزارت بهداشت مجوز تهیه واکسن از سوی هلال احمر را به تازگی و از تاریخ ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۰ صادر کرده است، گفت: به محض دریافت مجوز هلال احمر مجددا پیگیری‌ها و رایزنی‌های خود را آغاز کرده و امیدواریم بتوانیم نسبت به تامین واکسن اقدام کنیم. قوسیان مقدم افزود: باید این موضوع را نیز بپذیریم که شرایط برای تهیه واکسن مشکل است. با این وجود رئیس‌جمعیت هلال احمر، هفته گذشته در اجلاس رؤسای فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر در آسیا و آفریقا دیداری با رئیس‌صلیب سرخ چین داشت و در جریان رایزنی‌ها توانستیم مقادیر قابل توجهی واکسن کرونا را از صلیب سرخ چین دریافت کنیم که این محموله اواخر هفته گذشته وارد کشور شده و در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت. وی درباره اینکه چرا وزارت بهداشت مجوز تهیه واکسن را آن‌قدر دیر به جمعیت هلال احمر داد، گفت: دلیلش را نمی‌دانیم، اما حالا که مجوز صادر شده تمام تلاش ما تهیه واکسن برای مردم عزیز کشورمان است. قوسیان در مورد ادعای یکی از مدیران سازمان غذا و دارو در مورد دریافت ۱۳ میلیون یورو از سوی هلال احمر برای تامین واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به طورکامل در جریان موضوع هستند. زمانی که به دنبال تامین واکسن آنفلوآنزا بودیم جمعیت هلال احمر اقدام به دریافت وام برای تامین ارز مورد نیاز خرید این واکسن کرد. در ادامه با توجه به مشکلات پیش آمده، این ارز با هماهنگی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در بحث تهیه داروهای بیماران سرطانی، داروهای تک نسخه‌ای و... مورد استفاده قرار گرفت.
گفتنی است، اظهارات این دو مسئول حاوی نکاتی است که با توجه به مطرح شدن بحث واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی در این روزها نباید از نظر دور داشت. اول اینکه وقتی یک مسئول ارشد سازمان غذا و دارو از سرنوشت 13 میلیون یورو ارز واردات واکسن آنفلوآنزا توسط هلال احمر اظهار بی‌اطلاعی می‌کند و از سوی دیگر سخنگوی هلال احمر درباره روند و محل هزینه کرد آن از هماهنگی کامل و اطلاع داشتن وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو سخن می‌گوید باید پرسید این چطور هماهنگی است که به صورت یک موضوع اختلافی سر از رسانه‌ها در می‌آورد؟ دوم اینکه وقتی دو سازمان مهم دولتی توان هماهنگی در پیشبرد موضوع واردات واکسن آنفلوآنزا را ندارند و یکی از بی‌خبری دم می‌زند و یکی از هماهنگی، چطور می‌توان انتظار داشت در چنین شرایط آشفته‌ای بخش خصوصی وارد چرخه واردات واکسن کرونا شود؟ و اگر وارد شود کار با موفقیت انجام شود؟ دوم اینکه وقتی سخنگوی هلال احمر از عدم موفقیت در واردات واکسن کرونا در چهار ماه گذشته به دلیل نداشتن مجوز وزارت بهداشت سخن می‌گوید، چطور یک وارد‌کننده بخش خصوصی می‌تواند خود را با این سیستم وفق دهد و چگونه می‌توان انتظار هماهنگی و موفقیت در واردات واکسن توسط بخش خصوصی را داشت؟ در شماره قبل نسبت به لزوم هوشیاری مسئولان وزارت بهداشت و ستاد کرونا درخصوص مدیریت موضوع واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی و تلاش برای بستن راه نفوذ دلالان به این عرصه نوشتیم اما به نظر می‌آید جناب رئیس‌جمهور قبل از فراخوان و بیان اینکه «در این شرایط وارد کردن واکسن کرونا به عنوان یک وظیفه است هر شرکت خصوصی، هر بیمارستان، هر موسسه، هر که می‌تواند از هر کجا واکسن وارد کند»، بهتر است زیرساخت‌های لازم و ایجاد هماهنگی در سطح کلان مدیریت دولتی را مورد توجه قرار دهند چرا که وقتی دو سازمان دولتی در این سطح نشانه‌هایی از ناهماهنگی و بی‌نظمی را بروز می‌دهند، انتظار از توفیق بخش خصوصی منطقی نیست.