kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۴۶۴
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۲
خدمت جدید فرودگاهی

بار حجاج تهرانی و 5 استان رایگان در منزل تحویل می‌شود

سرپرست شرکت فرودگاه‌های کشور گفت: برای نخستین بار امسال بار همراه حجاج بیت‌الله‌الحرام، در تهران و پنج‌استان دیگر توسط شرکت پست در منزل تحویل آنان می‌شود.


محمدعلی ایلخانی دیروزدر  نشستی خبری افزود: علاوه بر تهران امسال بار همراه حجاج در پنج استان دیگر نیز توسط شرکت پست در منزل به آنان تحویل می‌شود.
به گفته وی، سال گذشته این طرح ارزشمند به صورت آزمایشی در مشهد انجام شد و امسال  شرکت پست جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد کرد که این طرح را در تهران و چند استان دیگر اجرایی کند.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح امسال در تمام شهرهای استان‌های تهران،زنجان، سمنان، قم، البرز و همدان حجاج بارهای همراه خود را حداکثر تا 48 ساعت بعد تحویل می‌گیرند، گفت: هزینه حمل این بارها نیز توسط شرکت فرودگاه‌های کشور به شرکت پست پرداخت می‌شود.
وی با اشاره به مزیت‌های اجرای این طرح در فرودگاه بین‌المللی حضرت امام خمینی(ره) و پنج استان دیگر، افزود: با انتقال پروازهای حجاج به فرودگاه امام امکان این که تمام حجاج بتوانند پس از دریافت بار همراه خود سالن فرودگاه را ترک کنند وجود ندارد، لذا اجرای این طرح می‌تواند از ایستایی بیشتر مسافران در این فرودگاه‌ها تا حد زیادی بکاهد.
ایلخانی از انتقال تمام پروازهای حج تمتع و عمره مفرده از نیمه اول شهریور ماه سال جاری از فرودگاه‌ مهرآباد به فرودگاه حضرت امام(ره) خبر داد و گفت: با انتقال این پرواز از این پس مهرآباد به عنوان یک فرودگاه داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و دیگر هیچ پرواز بین‌المللی از طریق این فرودگاه انجام نخواهد شد.
سرپرست شرکت فرودگاه‌های کشور یادآور شد: پایانه‌های فرودگاه مهرآباد به علت استهلاک زیاد دیگر جوابگوی پروازهای حجاج نبود، لذا با انتقال این پروازها به فرودگاه امام(ره)، تمام پروازهای داخلی نیز با رعایت تمام استانداردهای بین‌المللی از طریق فرودگاه مهرآباد انجام خواهد شد.
ایلخانی با اشاره به اینکه هیچ بخش خصوصی حاضر به سرمایه‌گذاری در فرودگاه‌های کوچک ایران نیست، گفت: سرمایه‌گذاران خارجی فقط برای فرودگاه امام و مشهد حاضر به سرمایه‌گذاری هستند، بنابراین هیچ سرمایه‌گذار داخلی و خارجی برای توسعه دیگر فرودگاه‌ها قادر به سرمایه‌گذاری نیست.
ایلخانی در خصوص جابه‌جایی فرودگاه مهرآباد اظهار داشت: این موضوع در دستور کار دولت بوده است، ضمن آنکه قرار بود که فرودگاه امام خمینی(ره) به هاب منطقه‌ای تبدیل شود، از نظر اراضی تحت تملک سومین فرودگاه دنیا، فرودگاه امام است، اما فعلاً حداکثر 6 میلیون مسافر را پذیرش می‌کند، بنابراین برای انتقال مهرآباد باید حتما فاز دوم فرودگاه امام ساخته شود.
مدیر عامل شرکت فرودگاه‌های کشور با بیان اینکه روزانه 330 پرواز غیرنظامی و 12 نظامی در مهرآباد انجام می‌شود، گفت: سال 93 تا پایان سال، 14 میلیون مسافر در مهرآباد پذیرش خواهیم کرد در حالی که فرودگاه امام تا چند سال آینده هم نمی‌تواند چنین حجمی را پذیرش کند.
ایلخانی در خصوص پروازهای حج گفت: 650 هزار مسافر در قالب حج تمتع و عمره از نیمه اول شهریور به فرودگاه امام منتقل می‌شوند.
وی با تاکید بر اینکه تا 10 سال آینده هم نمی‌توان فرودگاه مهرآباد را منتقل کرد، بیان کرد: تا 10 سال آینده به 20 میلیون مسافر در مهرآباد می‌رسیم که با تکمیل فاز دو فرودگاه امام 10 میلیون مسافر به این فرودگاه منتقل می‌شود.
ایلخانی با اشاره به اینکه فرودگاه مهرآباد به دلیل رعایت استانداردهای بین‌المللی از فرودگاه‌های بسیار خوب ما است، گفت: اما این فرودگاه‌ها از نظر تسهیلات مسافری مشکل دارد، البته طراحی ترمینال مسافری را یک شرکت فرانسوی انجام داده که به نظر می‌رسد طراحی اشکالاتی را داشته است.
وی افزود: ما در حال افزایش بخش‌هایی به این ترمینال هستیم و امیدواریم تا چند ماه آینده تکمیل شود.
ایلخانی درباره نحوه خرید تجهیزات برای فرودگاه‌ها گفت: سال‌های گذشته از طریق واسطه تجهیزات کمک ناوبری خریداری می‌کردیم اما اخیراً شرکت سازنده مذکور که 35 درصد تجهیزات کمک ناوبری دنیا را تامین می‌کند با مجوز رسمی از دولت متبوع خود، فروش تجهیزات را انجام می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه، شرکت مذکور تعهد 10 ساله ضمانت و خدمات پس از فروش به ایران داده افزود: این شرکت اروپایی مدعی شده که به کشورهایی چون قطر و کویت تجهیزات می‌فروشد.
مدیر عامل شرکت فرودگاه‌های کشور با اشاره به رشد 100 درصدی عبور هوایپماهای خارجی از فضای ایران گفت: ناامنی‌های عراق و اوکراین، مسیر هواپیماها را به سمت آسمان ایران تغییر داد و هفته گذشته 866 پرواز عبوری از فضای کشورمان استفاده کردند که ما درصددیم این آمار پروازی را حفظ کنیم.