با حمایت مستقیم آمریکا صورت گرفت
رهاسازی آبهای آلوده به رادیو اکتیو در دریای آزاد توسط ژاپن
رها سازی آبهای آلوده به رادیو اکتیو نیروگاه «فوکوشیما» توسط دولت توکیو در دریای آزاد، با واکنش منفی تند همسایگان این کشور و حمایت واشنگتن همراه شد.
در پی اعلام دولت ژاپن مبنی بر ریختن حجم زیادی از آبهای آلوده انباشت شده در نیروگاه هستهای فوکوشیما، به دریای آزاد، کره جنوبی و چین به شدت علیه این اقدام موضع گرفتند، ولی دولت واشنگتن جانب ژاپن
را گرفت.
وزارت خارجه آمریکا در واکنش اقدام توکیو را این گونه توجیه کرد: در این وضعیت منحصر به فرد و چالش برانگیز، ژاپن به سنجش گزینهها و تاثیرات پرداخته و درباره تصمیمش شفاف بوده است.
وزارت خارجه آمریکا افزود: به نظر میرسد مطابق با استانداردهای ایمنی هستهای قابل قبول در جهان، (ژاپن) چنین تصمیمی گرفته است. ما مشتاق هستیم که همکاری و ارتباط(آمریکا) با دولت ژاپن
ادامه یابد.
این موضعگیری در حالی صورت گرفت که همسایگان ژاپن به شدت نسبت به اقدام این کشور، عصبانی شدند؛ دولت کره جنوبی سفیر ژاپن در سئول را احضار کرد و از وی در این مورد توضیح خواست.
به گزارش ایسنا، چین نیز با اقدام ژاپن به شدت مخالفت کرد.
یک مقام کره جنوبی گفت: این تصمیم(ژاپن)، هرگز قابل قبول نیست، زیرا هم ایمنی محیط دریایی کشورهای همسایه را به خطرانداخت و هم، این تصمیم به صورت یکجانبه و بدون رایزنی کافی با کشور ما، که نزدیکترین همسایه ژاپن هستیم، اتخاذ شده است.
وزارت خارجه چین نیز اعلام کرد: ژاپن به رغم تردیدها و مخالفتهای داخلی و خارجی، به صورت یکجانبه اقدام به رها سازی فاضلاب هستهای فوکوشیما در دریا کرد. این اقدام کاملا غیرمسئولانه بوده و به شکل جدی، سلامت و ایمنی عمومی بینالمللی و منافع حیاتی کشورهای همسایه را آسیب خواهد زد.
دولت ژاپن طرحی را اجرا میکند که براساس آن، بیش از یک میلیون تن آب آلوده نیروگاه هستهای از کار افتاده فوکوشیما، در اقیانوس تخلیه میشود. این آب قرار است تصفیه و رقیق شود.
به گفتۀ مقامات توکیو، قرار است آبهای آلوده، طی یک فرایند پیچیده، فیلتر شود و اکثر عناصر رادیواکتیو آن از بین برود. اما انتظار میرود برخی از عناصر، از جمله «تریتیوم»، در آن باقی بمانند.
در حال حاضر، یک میلیون و 300 هزار تن آب رادیواکتیو، حجمی معادل ۵۰۰ استخر بهاندازه زمین فوتبال، در این نیروگاه از کار افتاده، جمع شده است.
در سال ۲۰۱۱، زلزلهای به بزرگی ۹ ریشتر باعث پدیدآمدن سونامی بزرگی شد که سواحل شمال شرقی ژاپن را در هم کوبید و به سه رآکتور فوکوشیما هم آسیب زد و باعث شد که مرکز رآکتور ذوب شود و مواد رادیواکتیو به دریا و منطقه اطراف نیروگاه
نشت کند.
در این حادثه، ۱۵ هزار نفر کشته و بیش از ۱۰۰ هزار نفر آواره شدند و دو میلیون نفر دیگر از اهالی فوکوشیما که مجبور به ترک محل سکونت خود نشدند، باید تا سالها مرتب معاینه و آزمایش شوند؛ کما اینکه دولت ژاپن سال پیش اولین مورد سرطان مرتبط با سانحه نیروگاه اتمی فوکوشیما را تائید کرد.
در ماه دسامبر سال ۲۰۱۶ دولت ژاپن برآورد خود از هزینه تخریب نیروگاه فوکوشیما را دو برابر کرد و پیشبینی میشود که این کار، معادل ۱۹۲ میلیارد دلار برای این کشور هزینه خواهد داشت.
بر اساس بر آوردها، پاکسازی فوکوشیما از مواد رادیو اکتیو، 30 سال طول خواهد کشید.