موج تازه ناآرامیها در اعتراض به محدودیتهای کرونایی اروپا را فراگرفت
سرویس خارجی-
همزمان با تشدید همهگیری کرونا در قاره اروپا، مردم شهرهای اتریش، رومانی، فنلاند و لهستان علیه محدودیتهای کرونایی، دست به اعتراضات گسترده زدند و این اعتراضات با سرکوب شدید پلیس مواجه شد.
دادههای وبگاه «ورلد امترز» نشان میدهد که تعداد مبتلایان جهانی به ویروس کرونا تا عصر دیروز، از مرز 136 میلیون نفر فراتر رفته و تعداد فوتیها نیز به بیش از دو میلیون و 940 هزار نفر رسیده است. بر اساس گزارشها، در برخی کشورهای اروپایی، مثل فرانسه، آمارهای جدید و رسمی از افزایش چشمگیر تعداد بیماران کرونایی بستری شده در بخش مراقبتهای ویژه حکایت دارد. در ایتالیا نیز وزارت بهداشت این کشور از افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان به کرونا خبر داد. دولت رم روز شنبه اعلام کرده بود که بیش از 17 هزار نفر دیگر به ویروس کرونا مبتلا شده و 300 نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. همزمان، روز شنبه در چندین پایتخت اروپایی، اعتراضاتی ضد محدودیتهای کرونایی برگزار شد که به خشونت و ناآرامی انجامید.
در پایتخت رومانی نیز بر اساس گزارش نشریه آلمانی «دی سایت»، تعداد زیادی از مخالفان اقدامات کرونایی دولت، تظاهرات کردند. معترضان با اجتماع مقابل مقر ریاست جمهوری، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شدند. از اواخر دسامبر(دی) تاکنون در این کشور اروپایی، یک قرنطینه سراسری و منع ترددهای شبانه برای مهار کرونا حاکم است . درهلسینکی، پایتخت فنلاند، نیز هم معترضان بدون اطلاع قبلی به خیابانها آمدند و علیه اقدامات کرونایی دولت اعتراض کردند. پلیس حدود 20 معترض را در جریان این اعتراضات دستگیر کرد. نیروهای پلیس از معترضان خواستند فورا به این تجمع پایان دهند. جریمه نقض قوانین هم در انتظار برخی از اعتراض کنندگان است.
به گزارش تسنیم، در اتریش هم اعتراضات گستردهای علیه محدودیتهای کرونایی برگزار شد؛ در وین، پایتخت این کشور، حدود 3000 نفر به خیابانها آمدند و علیه محدودیتهای کرونایی اعتراض کردند. در بین معترضان، برخی نمایندگان حزب افراطی این کشور هم حضور داشتند.شرکت کنندگان در این تجمع اعتراضی، که پلیس قبلا آن را ممنوع اعلام کرده بود، در نزدیکی ایستگاه اصلی قطار وین جمع شدند.
در پی درگیری تظاهرکنندگان با پلیس، حدود 14 معترض دستگیر شدند. سازمان دهندگان این تجمع اعتراضی با توجه به آفتابی بودن و مطبوع بودن هوا، از شهروندان خواسته بودند با کودکان برای شرکت در این تجمع اعتراضی بیایند و از هوای تازه لذت ببرند. در این تجمع اعتراضی، برخی اعضای گروههای راست افراطی هم شرکت کردند.
برخی معترضان تلاش کردند حصارهای ایجاد شده را بشکنند. آنها به سمت نیروهای پلیس بطری پرتاب میکردند. نیروهای پلیس نیز برای متفرق کردن آنها، از اسپری فلفل استفاده کردند.برخی از معترضان بنرهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «راه دیکتاتوری کوتاه است». در پایتخت لهستان هم اعتراضاتی علیه محدودیتهای کرونایی برگزار شد، و در جریان این اعتراضات، شش نفر دستگیر شدند. به گفته پلیس، معترضان نارنجک دودی به سمت نیروهای امنیتی پرتاب کردند.
وضعیت نگرانکننده در عربستان
در عربستان نیز گزارشها از وضعیت نگرانکننده اتباع آسیاییتبار شاغل در عربستان و مرگ ناشی از کرونا میان آنها حکایت دارد. به نوشته وبگاه «بنگلادش کرانیکل»، طی13 ماه اخیر، 1228 بنگلادشی جان خود را بابت کرونا در عربستان، از دست دادهاند. تا پنجشنبه گذشته در 23 کشور جهان، از جمله عربستان، در مجموع 2729 بنگلادشی به دلیل ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند. شمار کشته شدگان بنگلادشی در عربستان، در قیاس با دیگر کشورهای حاشیه جنوبی خلیجفارس، رقم بالایی است.
در امارات 265 نفر، در کویت 107 نفر، در عمان 70 نفر و در قطر 31 تن جان خود را بابت ابتلا به کرونا از دست دادهاند. به نوشته این رسانه، قبلا آمریکا در فهرست مکانهایی قرار داشت که کارگران بنگلادشی مهاجرت کرده به آن کشور جان خود را بابت کرونا از دست میدادند. اما اکنون، عربستان در جایگاه نخست قرار دارد.
این در حالی است که وزارت بهداشت عربستان روز شنبه مدعی شد، 878 مورد ابتلا به کرونا را ثبت کرده و با این حساب، تعداد کل موارد تأیید شده این بیماری، به بیش 397 هزار نفر رسیده است.
بر اساس آمارهای این کشور، ریاض بیشترین موارد ابتلا به کووید-19 را، با 410 مورد، گزارش کرده است و پس از آن، مکه قرار دارد.
عربستان مدعی شد که روز شنبه تنها 10 تن در این کشور جان خود را از دست دادند.
شمار فوتیهای عربستان بابت کرونا تاکنون، 6747 نفر اعلام شده است.
وزارت کشور دولت ریاض چندی قبل به دنبال شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا (انگلیسی)،مسیرهای هوایی، زمینی و دریایی به این کشور از مبدا تعدادی از کشورهای اروپایی را بست.