kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۴۱۵۱
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
جو بایدن خبر داد

روزی 306 نفر در خیابان‌های آمریکا هدف گلوله جنگی قرار می‌گیرند

«جو بایدن» با مشاهده اوضاع ناامن جامعه آمریکا، 6 دستور اجرایی برای مهار این خشونت‌ها صادر کرد. رئیس‌جمهور آمریکا در مراسم رونمایی از این دستورها گفت: «تیراندازی‌های مرگبار در کشور مایه شرمساری است».



سرویس خارجی-

بامداد جمعه گزارش شد بر اثر تیراندازی در شهر «برایان» واقع در ایالت تگزاس آمریکا یک نفر کشته و ۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند. وضعیت زخمی‌ها نیز به گفته
سی ان ان «وخیم» است.
مردم و رسانه‌ها در آمریکا به گزارش‌هایی از این دست عادت کرده‌اند. خشونت به ویژه از نوع مسلحانه آن تبدیل به یکی از چالش‌های اصلی جامعه آمریکا تبدیل شده است. تحلیل‌های آماری نشان می‌دهند با آنکه فقط حدود ۵ درصد جمعیت دنیا در آمریکا زندگی می‌کنند نزدیک به ۳۱ درصد از کل حوادث تیراندازی‌های کور در این کشور
اتفاق می‌افتد.
 بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، بیش از 270 تا 300 میلیون قبضه سلاح گرم در آمریکا وجود دارد؛ یعنی تقریباً به ازای هر نفر یک اسلحه در این کشور یافت می‌شود و مردم روزانه با همین سلاح‌ها، یکدیگر را می‌کشند.
جالب اینکه تیراندازی روز جمعه در تگزاس درست ساعاتی بعد از آن صورت گرفت که «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا از ۶ دستور اجرایی برای کاهش خشونت‌های مسلحانه در آمریکا رونمایی می‌کرد.
به نوشته روزنامه «ایندیپندنت» بایدن با رونمایی از ۶ دستور اجرایی برای مقابله با خشونت‌های مسلحانه، از کنگره خواست در این راستا قوانینی را به تصویب برساند.
بایدن در مراسم رونمای از این دستورها گفت: «خشونت‌های مسلحانه در این کشور مانند بیماری مسری و مایه شرمساری در سطح بین‌المللی است... در آمریکا روزانه به‌طور میانگین ۳۱۶ نفر مورد اصابت گلوله قرار می‌گیرند که ۱۰۶ مورد از آنها به مرگ ختم می‌شود.
پرچم کشورمان هنوز به‌خاطر کشته شدن هشت آمریکایی آسیایی‌تبار در جورجیا نیمه ‌افراشته بود که ده نفر دیگر در کلرادو کشته شدند».
رئیس‌جمهور آمریکا این را هم اضافه کرد که: «شاید این را نشنیده باشید اما بین این دو حادثه و به فاصله یک هفته بیش از ۸۱۷ تیراندازی دیگر رخ داده است. این تیراندازی‌ها جان حدود 250 نفر را گرفته و بیش از پانصد مجروح برجای گذاشته‌اند».
«بایدن» سپس ممنوعیت مالکیت و حمل سلاح‌های جنگی را خواستار شد و گفت: «هیچ دلیلی وجود ندارد که شخصی در خانه‌اش سلاح جنگی نگه‌داری کند که صد گلوله شلیک می‌کند. هیچ‌کس به چنین چیزی نیاز ندارد».
مقامات دولتی مرتبط با صنایع جنگی
اما در حالی که بایدن ظاهراً عزم خود را برای مقابله با خشونت‌های مسلحانه در آمریکا جزم کرده است، روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی نوشت، بسیاری از اعضای تیم امنیت ملی دولت فعلی آمریکا مرتبط با صنایع جنگ‌افزاری هستند و ارتباطات نزدیکی با شرکت‌های صنایع جنگ‌افزاری دارند: «به عنوان مثال، لوید آستین که از سوی بایدن به عنوان وزیر دفاع منصوب شده جزو اعضای هیئت‌رئیسه شرکت «ریتیان» است که یکی از بزرگترین شرکت‌های تولیدکنندگان تجهیزات هوا-فضا در جهان است.
مطابق این گزارش «کاثلین هیکس»، معاون وزیر دفاع آمریکا از همکاران «مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی» بوده که منابع مالی‌اش توسط شرکت‌های «نورثرات گرومن»، «بوئینگ» و «لاکهید مارتین» تأمین می‌شود.
نیویورک‌تایمز نوشته بیش از ۱۲ نفر از اعضای دولت بایدن، از جمله مشاور ارشد او در شورای امنیت ملی با مرکز امنیت جدید آمریکا مرتبطند. این ‌اندیشکده، بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ نسبت به تمام ‌اندیشکده‌های دیگر آمریکایی بودجه بیشتری از شرکت‌های دفاعی دریافت کرده است. «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه دولت بایدن هم قبل از انتصابش به این سمت، مشاور یک شرکت خصوصی فعال در زمینه‌های دفاعی و بخش هوا-فضا بوده است. نیویورک‌تایمز نوشته هیچ‌یک از اینها به معنی آن نیست که بایدن و مشاورانش در جهت منافع ملی آمریکا کار نمی‌کنند اما باورهای آنها درباره منافع آمریکا در اکوسیستمی شکل گرفته که «مجمتع نظامی-صنعتی» قدرت بی‌حد و حصری در آن دارد.