نقش هیئترئیسه در اتفاقات اخیر چیست؟
ورود مجلس به انتخابهای عجیب فدراسیون فوتبال/عزیزی خادم باید پاسخگوی افکار عمومی و نمایندگان باشد!
سرویس ورزشی-
یکی از اعضای فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی در تماس با رئیسفدراسیون فوتبال به وی اعلام کرد باید در قبال تصمیمات و انتخابهای خودش در این فدراسیون مقابل افکار عمومی و نمایندگان مردم در مجلس پاسخگو باشد.
فدراسیون فوتبال که از ۱۰ اسفند سال گذشته دوره مدیریت جدیدی را با ریاست شهابالدین عزیزی خادم سپری میکند، در همین مدت کوتاه انتخابهایی را برای برخی پستها انجام داده که انتقادات زیادی را متوجه این فدراسیون کرده است. هر چند انتخابهایی مثل رئیسحوزه ریاست، دبیرکل و... مورد انتقادات زیادی قرار نگرفت اما انتخاب مجتبی خورشیدی به عنوان سرپرست تیم ملی و البته مطرح شدن تلاش برای حضور علی خطیر در مجموعه فدراسیون فوتبال انتقادات را به اوج خود رساند تا جایی که برخی کارشناسان و اهالی فوتبال نیز از این انتخاب انتقاد کردند و برخی آن را یک شوک بزرگ برشمردند.
روز گذشته خبرگزاری مهر در گزارشی عنوان داشت: «به دنبال افزایش انتقادات از انتخاب سرپرست تیم ملی فوتبال ایران، وزارت ورزش و مجلس شورای اسلامی هم به این موضوع ورود کردهاند و در تماسهایی با عوامل و رئیسفدراسیون خواستار توضیح در مورد دلایل این انتخابها شدهاند. در این مورد گفته میشود در صورتی که عزیزی خادم پاسخ درست و قانعکنندهای برای انتخاب سرپرست تیم ملی و البته برخی انتخابهای دیگر نداشته باشد، احتمال دعوت از او به مجلس برای ارائه توضیحات تکمیلی وجود خواهد داشت.
این در حالی است که برخی اعضای هیئترئیسه فدراسیون هم از انتخابهای اخیر عزیزی خادم بیخبر بودهاند و در همین راستا روز گذشته یکی از اعضای فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی در تماس با رئیسفدراسیون فوتبال به وی اعلام کرد باید در قبال تصمیمات و انتخابهای خودش در این فدراسیون مقابل افکار عمومی و نمایندگان مردم در مجلس پاسخگو باشد.»
البته گویا این پایان کار نبوده و دیروز هم یکی از مدیران وزارت ورزش و جوانان نیز درخصوص موضوعات اخیر گفتوگویی با رئیسفدراسیون فوتبال داشته و از وی خواسته است برای حفظ آرامش تیم ملی فوتبال از اتخاذ تصمیمات جنجالی خودداری کند.
پیگیری تصمیمات عجیب و غریب فدراسیون فوتبال از سوی مدیران وزارت ورزش در شرایطی است که مصطفی آجورلو یکی از نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال که در انتخابات اسفندماه سال گذشته مغلوب عزیزی خادم شد با انتشار پستی در فضای مجازی عنوان کرد: «جناب آقای صالحی امیری در جلسه میگفتند ورزش ایران را من و سلطانی فر اداره میکنیم. پس هر دو مسئول ورود رمالها به فوتبال ملی کشور هستند، البته با همکاری جناب آقای یونسی (وزیر اطلاعات دولت اصلاحات)»
رئیسفدراسیون مدعی شایستهسالاری شد
با وجود تمام این انتقادات، عزیزی خادم رئیسفدراسیون فوتبال دیروز در اظهار نظری عجیب مدعی شد نگاه ما مبتنی بر شایستهسالاری است! عزیزی خادم در مراسم معارفه علیرضا امامی فر، رئیسمرکز ملی فوتبال عنوان داشت: علیرغم محدودیتها و مشکلاتی که وجود دارد، در کنار هم فعالیتهای بزرگی را انجام خواهیم داد. نگاهمان توسعه محور بوده و با پیشبرد اهداف خود فصل نوینی در برنامهریزی جدید فدراسیون فوتبال، حکمفرما خواهد شد.
وی ادامه داد: اراده ما قوی و مستحکم است و در همین راستا قدم بر خواهیم داشت. فدراسیون فوتبال بستر لازم برای نگاه آکادمیک و روند برنامهریزی ایجاد خواهد کرد. نگاه ما شایسته سالار بوده و با تغییرات، درصدد آن هستیم که با اجرای برنامههای خود با نگاه اقتصادی فوتبال و تغییراتی که رخ میدهد، به سمت آکادمیک بودن و کارآمد شدن بیش از پیش، پیش برویم. فضای ما و نگاهمان چیزی است که به آن اعتقاد داریم و تمام سعی ما بر این است که با عدالت پیش رویم و از فدراسیون فوتبال صیانت و حمایت خواهیم کرد. رئیسفدراسیون فوتبال گفت: فوتبال برای ما در بخش توسعه فوتبال و آکادمیک بسیار مهم و حائز اهمیت است و امیدوارم که شاهد رشد بیش از پیش در این قسمت باشیم. در فدراسیون فوتبال به روی همه باز است و برای توسعه با برنامهریزی پیش خواهیم رفت.
نقش هیئترئیسه چیست؟
با حرف و شعار نمیتوان مدعی شایستهسالاری در فوتبال شد، رئیسفدراسیون اگر واقعا معتقد به شایستهسالاری است باید در عمل به گونهای رفتار کند که برای همه محسوس باشد نه اینکه وقتی حرف از «شایستهسالاری» میشود، صدای خنده فوتبالیها بلند شود!
البته این انتقاد تنها متوجه عزیزی خادم نمیشود و تمام اعضای هیئترئیسه را نیز در بر میگیرد. احسان اصولی، طهمورث حیدری، بهرام رضاییان، مهرداد سراجی، خداداد افشاریان، احمدرضا براتی و میرشاد ماجدی به عنوان اعضای جدید هیئترئیسه فدراسیون فوتبال از مجمع رای گرفتهاند و نباید در قبال اتفاقات فدراسیون بیتفاوت باشند. در گذشته معمولا هیئترئیسه فدراسیون فوتبال نظاره گر اتفاقات و تصمیم گیریهای سلیقهای بودند، اگر بنا باشد باز هم آنها منفعلانه عمل کنند و تصمیمات کلان نیز به صورت شخصی و سلیقهای صورت بگیرد که هیچ؛ اما اگر قرار است در همین ابتدای کار دوره جدید تغییری در این روند صورت بگیرد، وقت آن همین الان است.
اعضای هیئترئیسه باید اتفاقاتی که در دوره پیش رخ داد را برای خود یادآوری کنند و از آن درس بگیرند. در جریان قرارداد فدراسیون قبلی با مارک ویلموتس هنوز پای تک تک اعضای هیئترئیسه گیر است و افکار عمومی، همه سکانداران وقت فدراسیون را باعث و بانی ناکامیهای این قرارداد پر حرف و حدیث در بُعد فنی، مالی و حقوقی میدانند. فدراسیون جدید در شرایطی بحرانی سکان هدایت فوتبال ایران را برعهده گرفته ولی باید بدانیم با اقدامات کنونی شرایطی بحرانیتر نیز رقم خواهد خورد. در این شرایط پررنگ شدن نقش اعضای هیئترئیسه در نظارت باید بیشتر از قبل باشد.