روحانی در همایش سازمانهای مردمنهاد:
واگذاری وظایف به مردم اساس سیاست دولت یازدهم است
رئیسجمهور تاکید کرد: اساس سیاست دولت یازدهم بر این است که در تمام امور وظایف را به مردم، انجمنها و تشکلها واگذار کند.
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در همایش سازمانهای مردمنهاد که در وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به اینکه در بسیاری از مقاطع در طول تاریخ این مردم بودند که وظایف گوناگونی همچون حکومتداری و ایجاد یک نیروی مسلح برای حفاظت از امنیت جامعه و جلوگیری از هجوم بیگانه را بر عهده داشتند، گفت: تمام امور توسط مردم اداره میشد و در قرنهای گذشته دارالحکومه در کنار مسجد، بازار و یک مرکز سپاه و نظامی تشکیل میشد.
وی با اشاره به اینکه پیروزی مشروطه یکی از مظاهر اصلی نقشآفرینی گروههای مردمنهاد بوده است، افزود: گروههای مردمنهاد توانستند انقلابی را در برابر استبداد به پیروزی برسانند عدالتخانه و مجلس شورای ملی را تشکیل دادند. انقلاب مشروطه یک نهضت مردمی و انقلابی بزرگ بود که با تلاش علما و بزرگان و تشکلهای غیردولتی پیروز شد، اما در 28 مرداد سازمانهای مردمی نتوانستند موفق عمل کنند و در نتیجه آن اتفاق افتاد.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه سمنها نیروهایی هستند که داوطلبانه تشکیل انجمن میدهند و فعالیت خود را در زمینهای آغاز میکنند، ابراز داشت: سرمایه اجتماعی ما در سایه فعالیت گروههای مردمی است. دولت نه قادر است تمام وظایف را به دوش بگیرد و نه مفید است اساس سیاست دولت یازدهم بر این است که در تمام امور وظایف را به مردم، انجمنها و تشکلها واگذار کند.
روحانی افزود: این دولت تشکلهای مردمنهاد و سازمانهای مردمی را تهدید نمیداند بلکه آن را به عنوان یک فرصت قلمداد میکند و معتقد است برای توسعه کشور به جامعه قدرتمند نیاز است و برای تشکیل یک جامعه قدرتمند نیاز به مشارکت بیشتر مردم است هرچه مشارکت مردم را تسهیل کنیم جامعه ما توانمندتر میشود و دولت قدرتمند در جامعه قدرتمند شکل میگیرد.
وی اظهار داشت: البته این سازمانها باید با دولت در تعامل باشند اینکه ممکن است در برخی از زمینهها دولتها و سازمانهای مردمنهاد رابطهای نداشته باشند اما نمیتوانند به موفقیت بالایی دست یابند. سازمانهای مردمنهاد باید با دولت در تعامل باشند. سازمانهای مردمنهاد نباید مردمستیز باشند بلکه باید دولتیار باشند و حتی در شرایطی نیز دولتساز.
رئیسجمهور ادامه داد: تشکلهای سازمانهای مردمنهاد میتوانند شرایط حضور گستردهتر مردم را در انتخابات فراهم کنند با مشارکت مردم است که ما دولتسالاری نداریم بلکه مردمسالاری دینی خواهیم داشت.
به گزارش فارس، روحانی خاطرنشان کرد: در بخش فرهنگی ما نیازمند به توسعه فعالیتهای سازمانهای مردمنهاد هستیم در خصوص توسعه فرهنگی و اجتماعی سازمانهای مردمنهاد باید فعالتر باشند. در زمینه آسیبها و موارد امدادی اشکالی ندارد که سازمانهای مردمنهاد با سازمانهای بینالمللی همکاری و رابطه داشته باشند البته به شرطی که سالم و به نفع کشور باشد.
رئیسجمهور با تاکید بر ارائه لایحه جامع سازمانهای مردمنهاد به مجلس یادآور شد: امیدواریم این لایحه هرچه زودتر از سوی وزارت کشور تهیه و به تصویب هیئت دولت به مجلس ارائه شود تا مشکلات این سازمانها حل شود.