کرونای «انگلیسی» با کرونای « چینی» چه تفاوتی دارد؟
استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه ویروس انگلیسی علائم جدیدی ندارد و همان علائم ویروس قبلی است، گفت: این نوع ویروس بیماری زایی و سرایت پذیری بیشتری دارد و امکان مرگ در اثر ابتلا به آن بیشتر است.
حمید عمادی، در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش که «کرونای جهش یافته انگلیسی چه ویژگیها و تفاوتهایی با ویروس کرونای ووهان در چین دارد؟»، بیان داشت: از نظر بالینی فرق زیادی بین این دو نیست؛ فقط مقداری احتمال سرایت کرونای انگلیسی بیشتر است و اگر ابتلایی باشد، بیماری شدیدتر خواهد بود.
عمادی افزود: به طور کلی ویروسی است که قدرت سرایت آن بیشتر بوده و احتمال اینکه افراد دارای سیستم بدنی قوی و جوان را درگیر کند، وجود دارد.
وی ادامه داد: حتی در ویروس ووهان نیز مشاهده شد که افرادی مبتلا و بیمار شدند که بدنی قوی داشتند؛ در نتیجه قانونی وجود ندارد که همه افرادی که مبتلا به ویروس ووهان شدند از نوع خفیف بوده باشد؛ البته در کل باید گفت ویروس انگلیسی بیماری زایی و سرایت پذیری بیشتری دارد و امکان مرگ در اثر ابتلا به آن بیشتر است.
رئیسبخش عفونی بیمارستان امام خمینی(ره) در پاسخ به این پرسش که «ویروسهای جهش یافته آفریقایی و برزیلی چه ویژگی دارند؟»، اظهارداشت: ویروس کرونا، ویروس خیلی بزرگی است و در نتیجه احتمال بروز جهشهای مختلف زیاد است.
عمادی با بیان اینکه این ویروس به سرعت جهش پیدا میکند، گفت: اولین منطقهای که ویروس جدید جهش یافته را پیدا کنند اسم آن محل را روی آن میگذارنند. ویروس کرونا جهشهای مختلفی داشته که هرکدام مشخصاتی داشته است.
جهش ویروس الزاما به معنای خطرناک شدن نیست
وی خاطرنشان کرد: جهشها ممکن است الزاما در جهت بدتر شدن پیش نروند؛ یعنی ممکن است ویروسی که مثل این ویروس جهش پیدا کرده بیماریزایی بیشتری نداشته باشد و ممکن است جهشی منجر به ضعیف شدن ویروس شود؛ در نتیجه باید بدانیم این طور نیست که فقط جهش به سمت بدتر شدن ویروس
برود.
کرونای انگلیسی علامت خاصی ندارد
این استاد بیماریهای عفونی در پاسخ به این پرسش که «آیا ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی علائم خاصی دارد؟»،گفت: علائم جدیدی ندارد و همان علائم ویروس قبلی است؛ مانند تب، سردرد، بدن درد، سرگیجه، تهوع و استفراغ، تنگی نفس، سرفه، اسهال، از دست دادن حس بویایی و چشایی، احساس سنگینی در قفسه سینه، گلودرد؛ همه از علائم ابتلا به کروناست.
وی متذکر شد: البته معمولا این طور نیست همه علائم در یک فرد باشد و در افراد مختلف متفاوت است.
ویروس جهشیافته کرونا، کشندهتر است
خبر دیگر اینکه، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با ابراز نگرانی از سیر نزولی رعایت پروتکلهای بهداشتی، نسبت به انتشار سریعتر و مرگ و میر بیشتر ویروس جهش یافته کرونا هشدار
داد.
به گزارش ایسنا، علیرضا زالی در جلسه ستاد مبارزه با کرونا استان تهران اظهارداشت: درخصوص ویروس جهش یافته که با عنوان ویروس انگلیسی از آن نام برده میشود پیشبینی ما این است که مدتی است که این ویروس در حال چرخش است و پایین آمدن سن ابتلا نیز به همراه افزایش علائم ابتلا به وقوع پیوسته است. از ویژگیهای ویروس جدید میتوان به قدرت بالای انتقال و افزایش میزان مرگ و میر آن اشاره کرد.
زالی ادامه داد: در روزهای ابتدای شناخت جهش ویروس اعتقاد بر این بود که در مرگ و میر تاثیری نداشته باشد اما امروز به صورت قطعی عنوان میشود که ویروس جدید کشندهتر است.
وی تاکید کرد: موضوع دیگری که باید مد نظر قرار گیرد. صیانت از پرسنل بهداشت و درمان است که باید نظارتهای ویژه در این حوزه اعمال شود؛ چرا که ویروس جدید به دلیل سطح بالاتر آلودگی ممکن است برای پرسنل ابتدا علائم شدیدتری را به همراه داشته باشد.
آنچه در خوزستان شاهد هستیم ممکن است در سایر استانها نیز اتفاق بیفتد
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر لزوم برنامههای دقیق برای بیماریابی و رهگیری گفت: تستهای PCR و تستهای سریع در روزهای اخیر درصد بیشتری مثبت میشوند که این نشان از چرخش بیماری در تهران است. لذا نیازمند رعایت بیشتر شیوه نامههای بهداشتی هستیم. البته اینکه اعلام کنیم امروز در آستانه خیز جدیدی از بیماری هستیم نیازمند تحلیل آمارهای روزهای گذشته است اما آنچه در استان خوزستان شاهد هستیم ممکن است در سایر استانها نیز شاهد باشیم و این زنگ خطر بالقوهای است.
زالی افزود: طرح شهید سلیمانی نباید کمرنگ شود. حمله به چرخه ویروس به همراه ردیابی و خنثی سازی چرخه ویروس و قرنطینه باید در این طرح با جدیت پیگیری شود.
وی تاکید کرد: تهران سطح بالایی از ترددهای درون شهری، برون شهری و برون مرزی را دارد که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد. در هفته گذشته 30 درصد خودروهای سطح کشور که تردد بین شهری داشتند با پلاک تهران بوده است. لذا مسئله چرخش ویروس در تهران بالقوه موضوع بسیار خطرناکی
است.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران درخصوص واکسیناسیون نیز گفت: امیدواریم هر چه زودتر امکان واکسیناسیون در تهران فراهم شود. سند ملی واکسیناسیون سه هفته پیش به تصویب رسیده است. به معاونین سه دانشگاه اعتقاد داریم و واکسیناسیون با عدالت و رعایت انضباط اداری انجام میشود و هیچگونه نشتی به بیرون نخواهیم داشت.
زالی تاکید کرد: باید بدانیم ویروس جهش یافته مهاجمتر است. سرایت پذیری و کشندگی بیشتری دارد و بیرحمتر است. باید مراقبت منزل به منزل در طرح شهید سلیمانی با پیوست آزمایشات همراه باشد و رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت جدی مد نظر قرار گیرد؛ چرا که کمرنگ شدن آن آسیبهای جدی را به همراه دارد.
زالی در حاشیه این جلسه و در جمع خبرنگاران نیز گفت: گزارشات جهانی تایید میکند جهشهای ویروس از مرگ و میر و کشندگی بیشتری برخوردار است و علائم بیماری نیز وخیمتر است. اما تمام گزارشات تایید میکند استفاده از ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی و ضد عفونی کردن دستها همچنان در جهشهای ویروس موثر است. ممکن است از این پس مرتب شاهد جهشهایی در ویروس باشیم و همچنان رعایت شیوهنامهها از اهمیت بسزایی برخوردار است. لذا اگر سادهانگاری درخصوص این ویروس انجام شود روزهای سختی را پیش روی ما خواهد گذاشت. در طول سه خیز بیماری همواره ابتلا و مرگ و میر با کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی در ارتباط بوده است.
افزایش مراجعین سرپایی
وی ادامه داد: مراجعین سرپایی در قالب علائم سرپایی رشد چشمگیری نسبت به هفته قبل داشته و ظرف 24 ساعت گذشته 7 هزار و500 نفر به مراکز درمانی با علائم کرونا مراجعه کردند. البته ممکن است مراجعین سرپایی ما بیشتر باشند؛ چرا که بسیاری به مطب پزشکان مراجعه میکنند. در مجموع 23 درصد رشد در بخش مراجعین سرپایی داشتهایم.
زالی گفت: اتفاق استان خوزستان میتواند سرآغازی برای سایر استانها و تهران باشد. در اکثر استانها از الگوی نسبتا همگنی در فراگیری برخوردار هستیم و تنها زمان آن متفاوت است.
قرنطینه اجباری مبتلایان به کرونای انگلیسی
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برای شناسایی زودهنگام مبتلایان و قطع زنجیره انتقال، بخش خصوصی و مطبها هم به چرخه شناسایی بیماران مبتلا به کرونا خواهند پیوست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا رئیسی اظهارداشت: پزشکان در مطبهای خصوصی هم میتوانند بیماریابی را انجام دهند و آزمایشهای سریع کرونا در اختیار آنها قرار خواهد گرفت تا از فرد مشکوک آزمایش گرفته و ضمن اقدام درمانی لازم از طریق پزشک با ثبت اطلاعات بیمار در سامانه الکترونیکی فرد به مراقبان سلامت متصل شود. تیمها در ذیل طرح شهید سلیمانی از اطرافیان بیمار آزمایش خواهند گرفت و فرد رصد و پیگیری خواهد شد. وی افزود: هر فرد کرونا مثبت باید در قرنطینه بماند اما ما این قید را گذاشتیم که اگر فردی به کرونای انگلیسی مبتلا شده بود، باید فرد به قرنطینه اجباری که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تعیین میکند، برود و مدت بیماری خود را در آن محل خاص سپری کند زیرا در این صورت کنترل بیماری راحتتر خواهد بود.