نخستین محموله واکسن روسی کرونا وارد ایران شد
نخستین محموله واکسن روسی «اسپوتنیک V» روز پنجشنبه از فرودگاه ونوکوو مسکو وارد فرودگاه امام خمینی(ره) شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نخستین محموله واکسن روسی با پرواز ماهان وارد کشور شد. قرار است واکسنهای کرونا با سه پرواز وارد کشور شود که نخستین آن ۱۶ بهمن انجام شد و محموله دوم هم ۳۰ بهمن و محموله سوم نیز روز ۱۰ اسفند به تهران ارسال میشوند.
نمایندگان وزارت بهداشت و سازمان هواپیمایی کشوری برای تحویل محموله واکسن «اسپوتنیک V» در فرودگاه امام خمینی(ره) حاضر شدند و این محموله را در شرایط استاندارد و تحت تدابیر امنیتی تحویل گرفتند.
به گفته رئیسسازمان غذا و دارو، واکسن
اسپوتنیگV روسیه بیش از 91 درصد ایمنی ایجاد میکند، عوارض آن ناچیز بوده و مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گرفته
است.
آغاز اجرای قرارداد واکسن«اسپوتنیک V»
محمدرضا شانه ساز افزود: با تحویل نخستین محموله واکسن، اجرای قرارداد ما با روسیه آغاز شد. قرار است
دو میلیون دوز واکسن از روسیه دریافت کنیم و به سرعت محمولههای بعدی وارد کشور خواهد شد.
شانهساز ادامه داد: اسپوتنیک V دمای منفی ۲۰ درجه برای انتقال نیاز دارد و توزیع آن آسان است، طبق برنامه زمانبندی اعلام شده تا قبل از پایان سال محمولههای بعدی وارد کشور میشود. همچنین از کوواکس هم واکسن دریافت خواهیم کرد، اما تا دو ماه آینده نمیتوانیم خیلی روی کوواکس حساب باز کنیم برای همین از سایر منابع معتبر تأمین واکسن را پیگیری کردیم.
وی اظهار داشت: کادر درمان و سالمندان در اولویت دریافت واکسن اسپوتنیکV هستند و ما در سامانه «تیتک» تمام کسانی را که واکسن دریافت میکنند ثبت خواهیم کرد تا مشخص شود هر فردی چه واکسنی دریافت کرده است و بتوانیم نحوه توزیع واکسن را رصد کنیم.
رئیسسازمان غذا و دارو عنوان کرد: علاوهبر روسیه ما از چین و هند و شرکتهای معتبر دیگر واکسن دریافت خواهیم کرد تا زمانی که تولید داخل به حجم و میزان مورد نیاز برسد.
واکسیناسیون گروههای هدف به زودی انجام میشود
شانه ساز درباره زمان واکسیناسیون و اولویت تزریق واکسن کرونا نیز گفت: براساس برنامه و اولویت بندی، تزریق واکسن به موقع آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: برنامه اصلی ما، تامین واکسن از منابع داخلی است، ولی چون تولیدکنندگان داخلی باید گواهیهای نهایی را از سازمان غذا و دارو دریافت کنند که احتمالا تا اواسط یا اواخر بهار به طول میانجامد موضوع واردات و ساز و کار کوواکس را در دستور کار قراردادیم. در حال حاضر محمولهها طبق برنامه زمان بندی شده با همکاری وزارت خارجه، وزارت بهداشت، وزارت راه و شهرسازی، گمرک، بانک مرکزی و دیگر دستگاههای مربوط انجام میشود.
واکسن روسی از مطمئنترین واکسنهای جهان است
گفتنی است؛ انتشار مقالهای در هفته نامه معتبر لانست اروپا درباره عملکرد خوب و اثربخشی ۹۲ درصدی واکسن اسپوتنیک، رسانههای غربی را به اعتراف وا داشت.
کریل دیمیترف نماینده ویژه رئیسجمهور روسیه در امور واکسن کرونا در گفتوگو با رسانههای روسی اعلام کرد: واکسن اسپوتنیک با اثر بخشی فوقالعاده خود نشان داد در حال حاضر از مطمئنترین واکسنهای جهان است. تمام جزییات و نحوه عملکرد این واکسن که بر روی ۲۲ هزار نفر طی دو ماه مورد مطالعه قرار گرفت نشان میدهد در حدود ۹۲ درصد از موارد به طور کامل در برابر ویروس کرونا مقاومت ایجاد کرده و تنها موارد بسیار معدودی از تب خفیف در برخی دریافت کنندگان واکسن مشاهده شده است.
تزریق واکسن کرونا از هر نوعی رایگان است
معاون کل وزیر بهداشت گفت: در کل کشور واکسن کووید-۱۹ از هر نوعی رایگان و منحصراً از طریق شبکه بهداشت توزیع خواهد بود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری اظهارداشت: بعضی کشورهای پیشرفته در حال احتکار واکسن هستند، از سوی دیگر بعضی کشورها هم بازار سیاه واکسن درست میکنند.
حریرچی با اشاره به اینکه ما اجازه ندادیم تا در کشورمان مردم در فاز ۲ و ۳ مورد آزمایش واکسن قرار بگیرند، افزود: این موضوع خط قرمز کشور ماست، برخی از کشورها در این موضوع مورد امتحان و آزمایش کشورهای دیگر قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه هنوز کل دنیا حدود یک و نیمدرصد توانستهاند واکسن دریافت کنند، خاطرنشان کرد: یک شکست اخلاقی در کل دنیا نمایش داده شده است، پیشبینی میشود گروههای آسیبپذیر، افراد دارای بیماری، کادر بهداشتی و درمانی کشورهای ثروتمند تا یک ماه دیگر واکسیناسیون را کامل کنند و مابقی تا حدود اردیبهشت ماه این کار را انجام خواهند داد، ولی کشورهای با درآمد متوسط اواسط سال ۲۰۲۱ و کشورهای فقیر در انتهای سال ۲۰۲۲ واکسیناسیون میشوند.
معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا خروج واکسن را ممنوع کرده است، ادامه داد: آنها محدودیت جدیدی را قائل شدهاند، با اینکه بسیار ادعا میکردند که در این زمینه برای دنیا کار میکنند، اما کاملا برعکس عمل کردهاند. کشورهایی مانند کانادا، آلمان، فرانسه، آمریکا و استرالیا به ازای هر نفر چهار الی یازده واکسن را مورد خریداری قراردادند و الان در حال احتکار هستند و برخی از شرکتها ده روز پیش ۶۰ درصد تعهدات سه ماه اول میلادی را کاهش دادهاند، اتحادیه اروپا تهدید کرد نسبت به ۶۰ درصد کاهش خود، فقط 10 میلیون اضافه کرده است.
حریرچی اظهارداشت: در دنیا یک جنگی است هیچ کشوری نمیداند که واکسنهایی که الان تزریق میشود آیا ایمنی بیش از ۶ ماه تا یک سال خواهد داشت یا نه، به خاطر همین اقدام به ذخیرهسازی واکسن میکنند.
عید امسال چادر زدن در مسافرتها ممنوع است
وی با اشاره به اینکه اگر مردم یک ماه و نیم رعایت کنند محدودیتهای عید امسال تسهیل خواهد شد افزود: عید امسال در مسافرتها چادر زدن ممنوع است.
معاون کل وزیر بهداشت درباره هزینه تزریق واکسن کرونا برای مردم، گفت: در کل کشور واکسن کووید-۱۹ از هر نوعی رایگان و منحصراً از طریق شبکه بهداشت توزیع خواهد بود. فعلاً اجباری برای تزریق واکسن وجود ندارد، اما قطعاً خود مردم همکاری میکنند.
حریرچی تاکید کرد: با اتکا به تولید واکسن داخلی منحصراً توزیع واکسن از طریق شبکه بهداشت خواهد بود، لذا واکسن به کسی داده نمیشود بلکه تزریق میشود.