میشل عون: حریری یک دروغگوست قول تشکیل دولت داده اما الان در ترکیه است!
رئیسجمهور لبنان در دیدار خود با نخستوزیر دولت پیشبرد امور این کشور، سعد حریری را در قضیه تشکیل کابینه، دروغگویی توصیف کرد که به جای تشکیل کابینه، به ترکیه سفر کرده است!
«میشل عون»، در دیدارش با «حسان دیاب»، نخستوزیر دولت پیشبرد امور این کشور، سخنان تندی را در مورد «سعد حریری»، مامور تشکیل کابینه آینده، بر زبان آورد.
در این دیدار، دیاب از عون پرسید: «جناب رئیسجمهور، تشکیل دولت چی شد...» و عون پاسخ میدهد: «تشکیلی دولتی در کار نیست یه برگه به من داده... او دروغ میگه... حرفهای دروغ درست کرده، الان ببین چند وقته که نیست... ببین شانس لبنانیها رو... الان رفته ترکیه نمیدونم چی میخواد.»
به دنبال انفجار مهیب در بندر بیروت به تاریخ چهارم آگوست (۱۴ مرداد) و وارد آمدن خسارت گسترده به این بندر و پایتخت لبنان، بحران اقتصادی، سیاسی و... در این کشور عمیقتر شد و تلاشها برای تشکیل دولت جدید بعد از استعفای دولت دیاب، به ثمر ننشست. حریری طی ماههای اخیر، بعد از انصراف «مصطفی ادیب» مأمور به تشکیل کابینه شده است.
این سخنان گلایهآمیز و تند رئیسجمهور لبنان در حالی مطرح میشود که شبکه خبری «الجدید» لبنان تأکید کرد، حریری در جریان سفر به ترکیه، «مأموریت محرمانهای» دارد. به گزارش فارس، این شبکه خبر داد که این مأموریت درباره میانجیگری بین ترکیه و عربستان سعودی بوده و با موافقت امارات صورت گرفته است. الجدید با اشاره به اینکه کشورهای عربی، حریری را مأمور انجام این مأموریت کردهاند، هیچ جزئیات بیشتری درباره این سفر و دیدارهای حریری منتشر نکرد.
گفتنی است، در همین ارتباط، «مطلق القحطانی» نماینده ویژه وزیر خارجه قطر در امور مبارزه با تروریسم و میانجیگری در منازعات، شامگاه دوشنبه از آمادگی دوحه برای میانجیگری میان ترکیه و عربستان سعودی خبر داده بود. این اظهارات پس از آن صورت گرفت که قطر و عربستان در جریان چهل و یکمین نشست شورای همکاری خلیجفارس، ظاهراً با یکدیگر آشتی کردهاند.
همزمان خبر رسیده که، روز سهشنبه دادستان کل لبنان خواستار صدور «اعلام قرمز» برای افراد مرتبط با حمل نیترات آمونیوم به بندر بیروت شده است. اطلاعاتی به دست آمده که نشان میدهد «غسان الخوری» دادستان کل و قاضی مسئول پرونده انفجار بندر بیروت این درخواست را به اینترپل ارسال کردهاند.
طبق این گزارش، این اعلان برای مالک و کاپیتان کشتی «روسوس» که به بیروت نیترات آمونیوم حمل کردند و همچنین تاجری پرتغالی که میزان نیترات آمونیوم موجود در انبار دوازده بیروت را در سال ۲۰۱۳ مورد ارزیابی قرار داد، صادر شده است.