kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۸۵۳۷
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۵

ریزش 5 ماهه بورس نتیجه اعتماد مردم به دولت تدبیر و امید



ریزش سنگین بورس که از مرداد ماه آغاز شده است درحالی همچنان ادامه دارد که انتظار سهامداران، حمایت دولت از بازار سرمایه بود نه اینکه باز هم با ناهماهنگی‌ها باعث ریزش بیشتر شاخص بورس شود.
شاخص کل بورس در پی نوسانات رو به پایین خود طی ماه‌های اخیر، دیروز هم 40 هزار واحد دیگر ریخت و بار دیگر روی عدد یک میلیون و 260 هزار واحد ایستاد. این شاخص طی پنج ماه اخیر در مجموع بیش از 800 هزار واحد ریخته است. این ریزش سنگین بازار که چند روز پس از دعوت صریح حسن روحانی از مردم برای سپردن سرمایه‌های خود به بورس آغاز شد، تا کنون موجب زیان سنگین سهامداران خرد بسیاری از شرکت‌ها به‌ویژه کسانی که پس از دعوت روحانی به بورس آمدند، شده است. دولت در این مدت سهام خود در برخی شرکت‌های بزرگ را در قالب چند صندوق بورسی ارائه و از این طریق تأمین مالی کرد که نمونه اخیر آن صندوق قابل معامله پالایش یکم است. از زمان عرضه این صندوق تا روز سه‌شنبه، نه تنها 30 درصد سود وعده داده شده نصیب سهامداران پالایش یکمی ‌نشد، بلکه فعلا 40 درصد از سرمایه آنها از دست رفته است و در باغ سبزی که دولت به سرمایه‌گذاران این واحدها داد، حالا جز زیان و ضرر تصویری برایشان‌ترسیم نکرده است.
مشخص نیست با وجود این ریزش بی‌سابقه و همچنین افت قیمتی 10 درصدی در طول یک روز، وزارت اقتصاد و همچنین وزارت نفت چه پاسخی به مردم خواهند داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حمایت عملی از بازار سرمایه و منافع سهامداران خرد، یکی از خواسته‌های به حقی می‌باشد که سرمایه‌گذاران از دولت و مجلس شورای اسلامی انتظار دارند. این خواسته البته از وقتی جدی‌تر شد که تعداد زیادی از مردم با دعوت دولت راهی بورس شدند ولی بعد از آن به‌جای حمایت شاهد از بین رفتن سرمایه‌هایشان بودند بی‌آن‌که اقدامی از سوی دولت و مجلس برای تقویت بورس انجام شود.
جلوگیری از صدور بخشنامه‌های دستوری و غیرکارشناسی‌شده از سوی متولیان امر در دولت و تصویب قوانینی که باعث تسهیل فرایند سرمایه‌گذاری در کشور و رونق تولید می‌شود و به صادرات محصولات شرکت‌های بورسی کمک می‌کند از سوی مجلس، یکی از راه‌های حمایت عملی از سرمایه‌گذاری در  بورس و به‌تبع آن ایجاد رونق اقتصادی در کشور می‌باشد.
کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار سرمایه ریشه اصلی ریزش‌های یک هفته اخیر در بازار سرمایه را دخالت‌های وزیر صمت در قیمت‌گذاری فولاد اعلام کرده‌اند با این حال اما نکته جالب واکنش اوست که می‌گوید هیچ‌گاه مدافع قیمت‌گذاری دستوری نبوده و نیست. رزم‌حسینی مدعی شده است که بخشنامه فولادی اخیر که بورس را قرمز کرده در دوره سرپرستی قبل صادر شده است و او فقط ادامه مسیر قبلی را می‌رود! این درحالی است که طی هفته گذشته روحانی و جهانگیری در جلسات جداگانه قیمت‌گذاری‌های دستوری در بورس را نفی کرده و اعلام کرده‌اند که نباید تصمیمات غیرکارشناسی باعث ضرر سهامداران بورسی شود.
گفتنی است پس از بحث‌های مفصل درباره قیمت‌‌گذاری فولاد در بورس، سعید اسلامی بیدگلی، عضو شورای عالی بورس در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر از بررسی موضوع قیمت‌گذاری فولاد در جلسه ۳۰ دی‌ماه این شورا خبر داده است.