رئیس مجلس شورای اسلامی در شهرکرد:
9 میلیارد دلار ارز4200 تومانی توزیع شد اما مردم فقط شاهد گرانی بودند
مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: 9 میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی توزیع شد اما مردم فقط شاهد گرانی کالاها بودند
شهرکرد- خبرنگار کیهان:
محمد باقر قالیباف که در نشست نهایی پیگیری و نظارت میدانی خود در استان چهارمحال و بختیاری و در جمع مسئولان دستگاههای اجرایی این استان در شهرکرد سخن میگفت درتوجیه بیشتر این مطلب افزود: امروز در هزینهکرد درآمدهای ارزی دقت لازم را نداریم و در سال گذشته ارز 4200 تومانی 14 الی 15 هزار میلیارد تومان در بودجه لحاظ شده بود، همچنین در سال 99 بیش از 9 هزار میلیارد تومان ارز 4200 تومانی برای تأمین کالاهای اساسی هزینه شده اما این پول علیرغم اینکه هزینه شد تأثیری در زندگی مردم نداشت و قیمتها به صورت بیرویه و لجامگسیخته افزایش پیدا کرد؛ اگر دغدغه معیشت مردم را داریم، باید نسبت به اصلاح نابسامانی در نهادههای دامی و کشاورزی اقدام شود.
وی اضافه کرد: مجلس یازدهم بدون شک در سیاستهای اصلاح ساختار بودجه به گونهای عمل میکند که دست دلالان قطع شود و متاسفانه امروز بیشترین سود در جیب دلالان میرود به عنوان شاهد مثال در حوزه خودرو قیمت اتومبیل از درب کارخانه تا بازار متفاوت است که سود آن به جیب دلال سرازیر میشود و همین رویه برای صنعت فولاد نیز صادق است.
قالیباف ادمه داد: در مجلس یازدهم بین قانونگذاری و نظارت اولویت را به نظارت دادیم که بخشی از آن با ابزارهای مجلس دنبال میشود و بخشی دیگر نیز با نظارت میدانی بر اساس برنامهها و قوانین ابلاغ شده به ویژه برنامه توسعه ۵ ساله و برنامه بودجه یک ساله پیگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه انضباط را به بودجهریزی کشور بازخواهیم گرداند تصریح کرد: نخواهیم گذاشت سیاستهای غلط، جیب مردم را خالی و سفرۀ آنان را کوچکتر کند. وقتی بانکها خارج از ظرفیت خود کار را انجام دهند شاهد افزایش نقدینگی و تورم هستیم، مجلس از کنار اینها به راحتی نمیگذرد و بهطور حتم دغدغه معیشت مردم، محرومیتزدایی، سلامت مردم و تولید و اشتغال را در اصلاح ساختار بودجه دارد.
رئیس مجلس با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب، اصلاح ساختار بودجه را در سال 1397 به دولت تکلیف کردند ولی تاکنون اتفاقی نیفتاده است، اظهار داشت باید درآمدها را واقعی کنیم و نگذاریم داراییهای مردم نصف شود، اگر دغدغۀ معیشت مردم را دارید مانع از خالی شدن جیب آنان شوید.
وی با اشاره به موضوع بودجه کشور توضیح داد: ابتدا باید بودجه را به نحوی تنظیم کنیم که کسری نداشته باشد و در صورت داشتن کسری هم شجاعانه و به صورت شفاف در بودجه به آن اشاره کنیم و نباید درآمدهایی را در بودجه لحاظ کنیم که به هیچ عنوان محقق نمیشود. این پیشبینی نادرست موجب افزایش گرانی میشود. مجلس یازدهم مصمم است این اصلاحات را در ساختار بودجه انجام دهد.
قالیباف از مردم استان چهارمحال و بختیاری به عنوان مردمانی باصفا، شجاع و اهل قناعت و ولایتمدار یاد کرد و گفت: اگر میگویم مردم این استان شهیدپرور، شجاع و ولایتمدار هستند، چون در دوران دفاع مقدس در سختترین شرایط با رزمندگان در تیپ قمربنیهاشم(ع) این ویژگیها را در میدان جنگ نشان دادند. در میدان جنگ فرق میان مرد و نامرد مشخص میشود.
وی افزود: در این سفر از برخی از پروژههای استان چهارمحال و بختیاری بازدید کردیم، یکی از پروژههای این استان، بیش از یک دهه است که هنوز اجرا نشده، تعلل در اجرای پروژهها مردم را نسبت به مسئولان بیاعتماد میکند. یقینا یکی از جاهایی که میتوانیم تحول را رقم بزنیم در حوزه دیوانسالاری بودجه است. ساختار بودجه دچار اشکال اساسی است، در کشور گاهی بیش از 100میلیارد دلار درآمد کسب شده اما باز هم کسری تراز عملیاتی داشتیم، از طرفی گاهی با 30 میلیارد دلار هم دچار کسری تراز بودجه بودیم. کسری بودجه به معنی مشکلات معیشتی و گرانی است و هزینه دولت را از جیب مردم درآوردن؛ اگر بخواهیم این رویه را اصلاح کنیم باید برای اصلاح ساختار بودجه اقدام کنیم. رئیس مجلس با اعلام اینکه بخشهای کشاورزی، دامداری، شیلات و گردشگری از مهمترین ظرفیتهای چهارمحال و بختیاری محسوب میشود، افزود: با کمک گروههای جهادی، ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، بنیاد مستضعفان و دولت، رفع مشکلات مناطق محروم و روستاهای دوردست را به صورت ضربتی دنبال کنیم.
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: نظارت میدانی وجدان را در مسئولان بیدار میکند و به نوعی نظارت بر وعدههای مدیریتی در حوزه اجرایی است. باید کمک به مدیران کرد و هرگز با نگاه مچگیری در نظارتهای میدانی نباید بود.با همه وجود هر مدیری که قوی و امین است باید حمایت شود، متأسفانه برخی نظارتها به گونهای است که مانع اشکال و تخلف نمیشود و از طرفی شجاعت را از مدیران لایق میگیرد.
قالیباف اظهار کرد: این استان در حوزه کشاورزی، دامپروری، شیلات، توریست و... ظرفیتهای خوبی دارد. باید در موضوعات زیرساختی به گونهای تلاش شود که پیشرانهای اصلی استان بتوانند مسیر خوبی را پیش ببرند و انجام بدهند. در حوزه مسائل پارکهای علمی و فناوری ظرفیتهای خوبی در این استان وجود دارد که حتماً بهطور جد به این بخش توجه میکنیم.