kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۸۳۲
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۴
بحران سیاسی در سرزمین‌های اشغالی

انحلال پارلمان رژیم صهیونیستی برای سومین بار در دو سال گذشته

پارلمان رژیم صهیونیستی در پی عدم توافق احزاب دولت ائتلافی این رژیم بر سر لایحه بودجه، به طور خودکار منحل شد. به این ترتیب، فروردین آینده چهارمین انتخابات زودهنگام در کمتر از 2 سال برگزار خواهد شد.

رژیم صهیونیستی در دو سال اخیر با بحران سیاسی مواجه بوده و با برگزاری سه انتخابات زودهنگام نیز نتوانست این بحران را حل کند. در آخرین انتخابات، «بنیامین نتانیاهو» تنها به لطف ائتلاف با رقیب خود توانست دولت تشکیل دهد. اما کابینه وی برای سومین بار متوالی در کمتر از 2 سال بار دیگر منحل شد. به گزارش ایسنا، به نقل از القدس العربی، روز دوشنبه «بنی گانتس»، وزیر جنگ و شریک دولت ائتلافی رژیم صهیونیستی، از تفاهم اخیر با نتانیاهو بر سر تاخیر تصویب بودجه، خبر داده و البته، پیش‌بینی شده بود که نتانیاهو آن را نمی‌پذیرد. این اقدام گانتس در پی مخالفت اعضای حزب «آبی سفید» (حزب متبوع وی) مطرح شد. نتانیاهو اصرار داشت که تنها بودجه سال جاری تصویب شود، اما بنی گانتس از وی خواسته بود تا همزمان، بودجه سال ۲۰۲۱ را نیز ارائه کند و یک بودجه واحد تصویب شود.
با پایان مهلت توافق بر سر بودجه، پارلمان رژیم صهیونیستی نیمه‌شب سه‌شنبه به طور خودکار منحل شد و به این ترتیب، این رژیم مجبور شد چهارمین انتخابات را طی کمتر از دو سال بر گزار کند. قرار است انتخابات جدید ۲۳ مارس (۳ فروردین) برگزار شود. این انتخابات چالش‌های جدیدی را برای نتانیاهو ایجاد می‌کند.
مبارزات انتخاباتی چهارمین انتخابات پارلمانی برای نتانیاهو، که درگیر خشم و نارضایتی مردم، بحران کرونا،پرونده‌های فساد و رقیبی تازه نفس از حزب خود به نام «گیدئون ساعر» است، به مراتب دشوار خواهد بود. یک نظرسنجی منتشر شده توسط تلویزیون رژیم صهیونیستی نشان داد که محبوبیت ساعر به‌اندازه نتانیاهو است. دولت ائتلافی نتانیاهو، رهبر حزب لیکود، و بنی گانتس، رهبر حزب آبی سفید، کمتر از هشت ماه دوام آورد و با انحلال پارلمان، دولت ائتلافی نیز سقوط کرد.
مشکلات نتانیاهو
در انتخابات جدید
خبرگزاری «رویترز» در این باره نوشت، اسرائیل در حالی باید در بیست‌وسوم مارس ۲۰۲۱ انتخابات جدید برگزار کند که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر کنونی این رژیم با مشکلاتی تازه در مقایسه با انتخابات‌های قبلی روبه‌رو شده است. رویترز، یکی از این چالش‌ها را اعتراضات هفتگی و گسترده در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی علیه نحوه مدیریت همه‌گیری ویروس «کووید۱۹» و بحران رکود اقتصادی متعاقب آن توسط کابینه نتانیاهو عنوان کرد. معترضان به عملکرد نتانیاهو و کابینه‌اش، ۲۶ هفته متوالی است که با حضور در مقابل اقامتگاه وی در قدس اشغالی و در خیابان‌های دیگر شهرهای فلسطین اشغالی، خواستار استعفا یا کنار گذاشته‌شدن وی از نخست‌وزیری و محاکمه او در دادگاه هستند. بر اساس این گزارش، چالش بعدی که نتانیاهو در انتخابات سال آینده میلادی با آن مواجه است، پیشرفت روند دادرسی مقدماتی از پرونده‌های فساد مالی و دولتی علیه اوست. پلیس رژیم صهیونیستی سه پرونده درخصوص فساد دولتی و مالی علیه نتانیاهو شامل ارتشاء و سوءاستفاده از قدرت تشکیل داده و طی سه سال اخیر از منابع مختلفی شامل دستیاران و وزیران پیشین کابینه، بازجویی کرده است.
رویترز، مشکل دیگر در مسیر انتخاباتی نتانیاهو را جدا شدن «گیدئون سعر» از حزب لیکود و تشکیل حزب جدید برای حضور در انتخابات نام برد. نظرسنجی‌های تلویزیونی از جمله شبکه «کان‌نیوز» نشان می‌دهد که حزب سعر در حال برابر شدن با حزب نتانیاهو از نظر تعداد کرسی‌های
کنست است.
پس از اعلام «یاریو لوین» رئیس‌پارلمان رژیم صهیونیستی مبنی بر منحل شدن پارلمان این رژیم، یک نظرسنجی در سرزمین‌های اشغالی نشان داده است که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر فعلی رژیم صهیونیستی شانس کمتری برای تشکیل کابینه دارد. به گزارش پایگاه خبری «عرب۴۸»،‌ نتایج نظرسنجی یادشده نشان می‌دهد که بدون پیوستن حزب «گیدئون سعر» موسوم به «امید جدید»‌ به حزب لیکود (حزب نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی)، نتانیاهو نخواهد توانست تشکیل کابینه دهد.