kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۷۸۷
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۷
مسئولان فدراسیون در تدارک برگزاری انتخابات

حضور 2 مدیرعامل و 3 کارشناس باتجربه در هیئت‌رئیسه ریاست فدراسیون فوتبال می‌تواند 18 نامزد داشته باشد

طبق اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال هر مدیر برای ورود به انتخابات ریاست تنها به تایید 5 نفر از اعضای مجمع عمومی نیاز دارد. با توجه به اینکه تعداد اعضای مجمع به 90 نفر افزایش یافته، انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال می‌تواند 18 نامزد داشته باشد.


سرویس ورزشی-


شیوع ویروس کرونا و اوج گیری این اپیدمی در ماه‌های گذشته تبدیل به دردسر بزرگی برای برگزاری جلسات و همایش‌های حضوری شد. یکی از فدراسیون‌های درگیر با این اتفاق، فدراسیون فوتبال بود که برای تصویب اصلاحات جدید اساسنامه این فدراسیون اقدام به برگزاری مجمع مجازی کرد که البته آنطور که تصور می‌شد نبود.
در واقع فدراسیون فوتبال پیش از برگزاری مجمع به صورت مجازی، اقدام به دریافت پاسخ اعضای مجمع به صورت کتبی کرد و فقط پاسخ‌ها و نتایج آرا توسط دبیرکل قرائت شد و قابل راستی آزمایی در برابر دیدگان اعضای مجمع نبود.پس از تصویب اساسنامه، حالا نوبت به برگزاری انتخابات رسیده که گفته می‌شود دهم اسفندماه برگزار می‌شود و کماکان این سؤال وجود دارد که مجمع فدراسیون برای انتخاب رئیس‌و هیئت‌رئیسه این فدراسیون به صورت حضوری است یا مجازی؟
احمدرضا براتی، رئیس‌کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال درباره این موضوع می‌گوید: فدراسیون در تدارک برگزاری انتخابات به هر دو شکل ممکن است اما هنوز شکل و شرایط برگزاری مشخص نیست. این موضوع بستگی شرایط آن روز دارد که ستاد مقابله با کرونا اجازه برگزاری مجمع به صورت حضوری را بدهد یا خیر. در صورتی که مجوز صادر نشود، امکان برگزاری مجمع به صورت مجازی وجود دارد.
به طور قطع تجربه اخیر در برگزاری مجمع عمومی به صورت مجازی برای اصلاح اساسنامه برای برگزاری مجمع انتخاباتی کافی نیست چرا که روند رای‌گیری و شمارش آرا قبل از برگزاری مجمع انجام می‌شود و حاضران قادر به راستی آزمایی و نظارت بر روند انتخابات نیستند.
مشخص است که برگزاری انتخابات به صورت مجازی تحت هر شرایطی اعتراضات طرفین و نامزدهای گوناگون را به دنبال خواهد داشت و فدراسیون فوتبال باید امیدوار باشد که برای ۶۰ روز آینده شرایط کشور به وضعیت مناسبی برسد و امکان برگزاری مجمع به صورت حضوری فراهم شود.
برداشتن محدودیت‌ها برای شرکت در انتخابات
موضوع دیگری که این روزها درباره انتخابات فدراسیون فوتبال مطرح شده‌، تعداد زیاد نامزدها برای رسیدن به صندلی ریاست است. در اساسنامه جدید موانع زیادی برای ورود به انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال برداشته شده است. یکی از آنها محدودیت سنی است. پیش از این مدیری که بیش از 65 سال داشت نمی‌توانست در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال شرکت کند در حالی که این بار محدودیت سنی برداشته شده است. هم چنین هر مدیر برای ورود به انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال تنها به تایید 5 نفر از اعضای مجمع عمومی نیاز دارد. در حالی که پیش از این هر نامزد می‌بایست نظر ده عضو از اعضای مجمع عمومی را به خود جلب می‌کرد.
پیش‌تر اعضای مجمع عمومی کمی بیش از 70 نفر بودند و انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال حداکثر با 7 نامزد برگزار می‌شد اما با توجه به اینکه اعضای مجمع به 90 نفر افزایش پیدا کرده است و هر نامزد باید امضای 5 عضو را جلب کند اینبار انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال می‌تواند 18 نامزد داشته باشد.
نکته قابل تامل در مورد حضور بازنشسته‌ها در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال است. در حالی که در اساسنامه فدراسیون فوتبال به این موضوع اشاره شده فدراسیون فوتبال به عنوان یک نهاد مستقل تابع قوانین کشوری است و در قوانین کشوری ریاست – دبیرکلی – خزانه‌داری شغل به حساب می‌آید اما نامزدها می‌گویند بر اساس اساسنامه فدراسیون فوتبال و تایید فیفا بازنشسته‌ها هم می‌توانند در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال شرکت کنند و باید دید نزدیک به انتخابات این چالش
چگونه حل خواهد شد.
رونمایی از ترکیب جدید هیئت‌رئیسه
موضوع دیگری که درباره انتخابات فدراسیون فوتبال مطرح شده این است که اعضای هیئت‌رئیسه این فدراسیون را چه کسانی تشکیل می‌دهند. دیروز رئیس‌کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال در این باره گفت: کلیه پست‌های هیئت‌رئیسه طبق اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال است که مجموعا هیئت‌رئیسه متشکل از 11 عضو است. رئیس‌و سه نواب رئیس‌(نایب‌رئیس‌اول، نایب‌رئیس‌دوم که رئیس‌کمیته مسابقات است و نایب‌رئیس‌سوم که رئیس‌کمیته بانوان) می‌باشد.
او درباره 7 عضو باقی مانده هم گفته است: به اضافه 7 عضو دیگر که دو نفر از میان هیئت فوتبال‌ها‌، دو نفر از مدیران عامل باشگاه‌ها و 3 نفر دیگر از افراد صاحب تجربه و کارشناس فوتبال است که برای تمامی این پست‌ها ثبت‌نام انجام خواهد شد. باید دید پنج کارشناس و مدیرعامل باشگاه‌ها چه کسانی خواهند بود و پیش از آنچه کسانی برای تصدی این پست ثبت‌نام خواهند کرد.
همچنین در اساسنامه جدید دو کمیته جدید برای صیانت از رای شرکت کنندگان و همچنین برگزاری عادلانه انتخابات قرار خواهند داشت که مسئولیت احراز صلاحیت و همچنین رسیدگی به شکایات را برعهده خواهند داشت. برخلاف سنوات گذشته مدیریت، راهبری و تصمیم گیری درباره مسائل مختلف انتخابات برعهده این کمیته‌ها است. همچنین این کمیته‌ها صلاحیت نامزدها را بررسی می‌کنند. اگر اعتراضی وجود داشته باشد در کمیته استیناف انتخاباتی به این اعتراضات رسیدگی می‌شود. در نهایت فرآیند انتخابات در رای‌گیری و اعلام نتایج انتخابات همگی توسط کمیته‌های مستقل خواهد بود.