رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهار محال و بختیاری:
وزارت نفت نسبت به پاکسازی خاک کشاورزی آلوده اقدام کند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به شکستگی خط لوله نفت و نشت آن و وارد شدن خسارت جبرانناپذیر به کشاورزی این منطقه گفت: وزارت نفت نسبت به پاکسازی خاک کشاورزی آلوده
اقدام کند.
عطاالله ابراهیمی، با اشاره به برگزاری جلسه ارزیابی خسارت نشت نفت در منطقه سرخون بر اثر شکستگی خط لوله نفت خوزستان به اصفهان افزود: بر اساس بررسی میدانی و اطلاعات به دست آمده از این بررسی از سوی کارشناسان در منطقه میانکوه، خسارت ناشی از نشت نفت و آتشسوزی و دود ناشی از آن، ارزیابی شد.
وی با اشاره به اینکه خسارت وارده به خاک به خصوص خاک کشاورزی جبرانناپذیر است، اظهار داشت: شرکت ملی نفت نسبت به پاکسازی رودخانه و همچنین خاک کشاورزی آلوده به مواد نفتی باید اقدام کنند.
ابراهیمی گفت: در این حادثه ۱۰۰ اصله درخت مثمر از نوع انار و گردو در حاشیه رودخانه سرخون بر اثر آتشسوزی دچار خسارت شده است و ۱۰ راس دام سبک نیز بر اثر آتشسوزی ناشی از نفت از بین رفت.
وی اظهار داشت: با توجه به آلودگی منبع آبی و آبیاری و خاکهای منطقه به مواد نفتی و وجود ۲۱۰ هکتار اراضی آبی در زیردست چشمه در زمان آبیاری، احتمال وارد شدن خسارت به این مزارع وجود دارد که باید در زمان مناسب ارزیابی خسارت انجام شود.
ابراهیمی اظهار داشت:۱۹۰ هکتار باغهای زیرپوشش آبریز چشمه سرخون نیز در آینده بر اثر این نشت نفت و آلودگی نفتی پس از خواب زمستانی که نیاز به آبیاری دارند، دچار آلودگی آب و خاک خواهند شد و خسارت میبینند.
به گفته وی، ۶ دهم هکتار گلخانه سبزی و سیفی نیز در این منطقه فعال است که با توجه به اینکه منبع تامین آب این واحد از سرچشمه سرخون است، آبرسانی به این واحد باید به صورت سیار انجام شود.
وی به وجود ۶ هزار کلنی زنبور عسل در این منطقه اشاره کرد و گفت: براثر دود ناشی از آتشسوزی احتمال خسارت به آنها نیز
وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در این منطقه پنج هزار و ۶۰۰ راس دام سنگین و هشت هزار و ۶۰۰ راس دام سبک وجود دارد، گفت: منبع تامینکننده آب این دامها، رودخانه سرخون است که با بارش باران و نشت آلودگی به روستاهای پایین دست، احتمال تلف شدن دام و یا بروز بیماریهای متنوع وجود دارد.
وی به غیر فعال شدن ۵۷ مزرعه پرورش ماهی با ظرفیت ۲ هزار تن در سال در این منطقه به دلیل آلودگیهای نفتی گذشته اشاره کرد و گفت: براساس مصوبه شورای تامین شهرستان مقرر شده بود این مزارع فعال شوند که با آلودگی مجدد، غیر فعال ماندن این مزارع نیز
تمدید شد.
ابراهیمی اظهار داشت: از روز یکشنبه ۲۳ آذرماه به پنج مزرعه پرورش ماهی در پشت سد کارون۴ نیز اخطاریه و هشدار در خصوص تخلیه مزارع داده شده است و این مزارع ظرفیت تولید۲ هزار تن ماهی در سال را دارند.