زمینههای نفوذ دشمن(2)(پرسش و پاسخ)
پرسش:
دشمنان اسلام و نظام جمهوری اسلامی چگونه و در پرتو چه شرایط و بسترهایی میتوانند در افکار، اعمال و ساختارهای حاکم نفوذ کنند و به اهداف شوم خود برسند؟
پاسخ:
در بخش نخست پاسخ به این سوال به دو زمینه و بستر نفوذ دشمنان شامل: 1- ضعف باورها و سستی ایمان 2- ضعیفالنفس بودن به نحو اجمال پرداختیم. اینک در ادامه دنباله مطلب را پی میگیریم:
3- قبیلهگرایی و عصبیت قومی
تعصبهای جاهلی و برتری نژادی و رفتارهای قبیلگی همواره یکی از معضلات بشر در طول تاریخ بوده و بهترین زمینه و بستر برای نفوذ و به وجود آوردن جنگهای نرم و سخت مستکبران و جهانخواران به شمار میآمده است. جنایات صهیونیستها علیه مردم مظلوم فلسطین، جنایات صربها علیه مسلمانان بوسنی و تحریک قومیتهای کرد، ترک، بلوچ، عرب، ترکمن و... علیه نظام جمهوری اسلامی نمونههای بارز آن است. حال آنکه قرآن کریم فلسفه اصلی اختلاف رنگ، پوست، زبان و قبیله و نژاد را بازشناخت ملیتها و اقوام از هم میداند و میفرماید: ما شما را ملتها و قبیلهها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید. (حجرات- 13) حقستیزی، ایمانگریزی و پافشاری بر فرهنگ جاهلی ریشه در تعصبهای قومی و نژادی دارد و امروز همین خصلت بد، زمینهها و بستر نفوذ و جنگهای نیابتی را برای استکبار و نظام سلطه علیه اسلام ناب فراهم کرده است.
آنها با تحریک عصبیتهای قومی و نژادی و رفتارهای قبیلگی بر اختلافات دامن زده و وحدت مسلمانان را نشانه رفتهاند و عرب را مقابل عجم، سنی را مقابل شیعه و... قرار دادهاند و با ساختن داعش و گروههای تکفیری اهداف شوم خود را پی میگیرند. پیامبر گرامی(ص) میفرماید: هرکس در دلش به اندازه دانه خردلی عصبیت داشته باشد، خداوند روز قیامت او را با اعراب جاهلیت محشور میکند. (الکافی، ج 2، ص 308)
4- حرام °خواری و درآمدهای نامشروع
از دیگر بسترها و زمینههایی که دشمنان را در جنگ نرم و نفوذ یاری میبخشد، حرامخواری و درآمدهای نامشروع، مانند ربا، رشوه، کمفروشی، تقلب و... است. حرامخواری روح فرد و جامعه را تخریب میکند. این سم مهلک، آثاری همچون: سنگدل شدن، زیر بار حق نرفتن، ذلت و ظلم پذیرفتن، به رذایل اخلاقی گراییدن و... برجای میگذارد.
امام حسین(ع) به سپاه عمرسعد فرمود: حقا که شکمهایتان از حرام پر شده و بر دلهایتان مهر (ضلالت و گمراهی) خورده است. (مقتل خوارزمی، ج 2، ص 19)
آری تصرف در مال حرام، بدعت در دین، تجاوز به حریم الهی و خارج شدن از مرز شریعت، علاوه بر ساقط کردن انسانیت، جامعه را نیز به ابتذال کشانده و امنیت را از جامعه سلب میکند و بستر و زمینه نفوذ دشمن را به راحتی در تار و پود این نظام فراهم میسازد. پیامبر اکرم(ص) میفرماید: بیمناکترین چیزی که بر امت خود از آن میترسم، این درآمدهای حرام است. (الکافی، ج 5، ص 124)
5- فسق و فجور اخلاقی
یکی دیگر از بسترها و زمینههای نفوذ دشمنان فسق و فجور اخلاقی مانند: چشمچرانی، هرزهگری، خلوت کردن با نامحرم، لهوگرایی و حضور در مجالس لهو و لعب و دروغ، تهمت، و نفاق، حسادت، کینهتوزی و همنشینی با دوستان بد و... میباشد. چنین ناهنجاریهای اخلاقی انسان را آسیبپذیر میکند و در مقابل وسوسههای دشمنان اعم از تطمیع و تهدید به راحتی همراهی میکند و از زیرپا گذاشتن دین و وطن و شرافت و وجدان خود برای رسیدن به اهداف لذتطلبانه دنیایی خود ابایی ندارد. تجربه افرادی که نفوذی دشمن شدهاند به وضوح نشاندهنده شخصیت فاسق و فاجر بودن آنان است و نوعا این نفوذیها افرادی هستند که تقیدهای دینی و ملی و اخلاقی ندارند، و سبک زندگی آنان ولنگاری و لذتطلبی و رفاهزدگی است.
ادامه دارد