kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۰۵۹
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۹
پس از وزارت خزانه‌داری

وزارتخانه‌های پنتاگون، امنیت داخلی و خارجه آمریکا هم هدف حملات سایبری قرار گرفت

رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند بعد از وزارت خزانه‌داری، وزارت دفاع، وزارت امنیت داخلی، وزارت خارجه و ده‌ها نهاد دیگر این کشور نیز هدف حملات ویرانگر سایبری قرار گرفته‌اند و با ادامه تحقیقات در این زمینه، ممکن است نهادهای مهم دیگری نیز به لیست قبلی اضافه شوند.



شامگاه یک شنبه بود که خبرگزاری رویترز از کشف یک حمله سایبری گسترده به وزارت خزانه‌داری آمریکا و چند نهاد و سازمان مهم دیگر این کشور خبر داد. برخی رسانه‌ها نوشتند که این حمله، بزرگترین حمله سایبری به نهادهای آمریکا طی پنج سال گذشته بوده است. نکته مهم ماجرا اینکه این حمله سایبری از ماه‌ها قبل در جریان بوده و تازه برملا شده است. به دنبال افشای این خبر رسانه‌های آمریکا اعلام کردند این حمله سایبری آن قدر جدی بوده که نشست اضطراری شورای امنیت ملی در کاخ سفید برگزار شده است. سازمان امنیت اطلاعات آمریکا نیز به دنبال این حمله هکری خواستار قطع برق رایانه‌های سازمان‌های فدرال این کشور شد. رویترز در ادامه خبر خود این را هم نوشت که سازمان ملی اطلاعات و ارتباطات (زیر مجموعه وزارت بازرگانی) و چند سازمان آمریکایی دیگر مورد این حمله قرار گرفته و اطلاعات آنها هک شده است. منابع دیگری نیز اعلام کردند حمله هکری به اداره ملی مخابرات و اطلاعات آمریکا و برنامه آفیس 365 شرکت مایکروسافت صورت گرفته است. اما دیروز خبر رسید که بخشی از نهادهای مهم نظامی و سیاسی آمریکا نیز هدف این حملات سایبری سنگین بوده است. رویترز دراین باره در یک خبر تکمیلی نوشت: «وزارت امنیت داخلی آمریکا و هزاران مورد از شرکتها و اصناف در این کشور روز دوشنبه به صورت فوری اقدام به تحقیق و پاسخ در قبال حملات هکری گسترده‌ای کردند که مقام‌های این کشور مظنون به انجام آنها با دستور دولت روسیه هستند».همچنین، نیویورک تایمز اواخر دوشنبه گزارش داد که بخش‌هایی از وزارت دفاع آمریکا هم مورد نفوذ قرار گرفته و واشنگتن پست هم گزارش کرد که وزارت امور خارجه آمریکا و انستیتوهای ملی سلامت این کشور هم هک شده‌اند. یک سخنگوی پنتاگون گفت: وزارت دفاع آمریکا به سبب دلایل امنیتی به اظهار نظر درخصوص این حمله نخواهد پرداخت. گفته می‌شود شرکت تکنولوژی «سولارویندز » از سوی هکرها به عنوان زمینه اصلی مورد استفاده در این حمله سایبری قرار گرفته است. سخنگوی این شرکت گفته، بالغ بر ۱۸هزار نفر از مشتریانش اقدام به دانلود یک آپدیت نرم‌افزاری زیانبار کردند که به هکرها اجازه داد بدون شناسایی شدن به جاسوسی از شرکتها و آژانسها برای تقریبا ۹ ماه بپردازند. شرکت «سولارویندز » به داشتن ۳۰۰ هزار مشتری در سراسر جهان که شامل ۵۰۰ شرکت اول آمریکا و برخی از حساس‌ترین بخشهای دولت‌های آمریکا و انگلیس هستند، مباهات می‌کند. بازرسان در سراسر جهان هم اکنون در تلاش برای تعیین اینکه چه کسانی مورد حمله قرار گرفته‌اند، هستند. یکی از افراد آشنا به حمله فوق اعلام کرده بود: این رویداد بسیار فراتر از یک نهاد واحد است، این یک کمپین جاسوسی سایبری عظیم است که دولت و منافع آمریکا را هدف قرار‌داده است.
 نکته مهم در‌باره حملات سایبری دو روز گذشته اینکه هکرها به ارتباطات داخلی وزارت امنیت داخلی آمریکا هم دسترسی پیدا کرده‌اند.وزارت امنیت داخلی، نهاد بزرگی است که مسئولیت امنیت مرزها و امنیت سایبری را در آمریکا به‌عهده‌دارد و اخیراً نیز مسئول تأمین امنیت توزیع واکسن کرونا شده است. روزنامه واشنگتن پست هم گزارش داد که وزارت خارجه آمریکا و موسسه‌های ملی بهداشت در معرض یک عملیات جاسوسی پیشرفته و پیچیده قرار گرفته‌اند. در این گزارش آمده است که انتظار می‌رود شمار اهداف حملات سایبری در آمریکا که شامل وزارت خزانه‌داری و تجارت و امنیت کشوری شده، افزایش یابد.‎ آژانس امنیت زیرساختی و امنیت سایبری آمریکا نیز با انتشار بیانیه‌ای این حادثه هکری را تأیید کرده است.در این بیانیه آمده است: ما همکاری نزدیکی با سایر آژانس‌های اطلاعاتی و امنیتی داشته‌ایم تا درباره حمله هکری به شبکه‌های دولتی آمریکا تحقیق کنیم. رسانه‌های آمریکایی از جمله «واشنگتن پست»، این حملات را کارزار جاسوسی سایبری خوانده و مدعی شده‌اند روسیه پشت آنها قرار دارد. این در حالی است که سفارت روسیه در واشنگتن به ادعای دست داشتن این کشور در حمله سایبری به خزانه‌داری آمریکا واکنش نشان داد  و آن را رد کرد.
بنابر این گزارش، گرچه میزان خسارت ناشی از این حملات مشخص نیست اما به گفته کارشناسان، میزان خسارت زیاد برآورد شده است.همچنین تصور می‌شود این فهرست گسترده‌تر شود و سایر آژانس‌های فدرال و تعداد زیادی از شرکت‌های خصوصی را هم در بر بگیرد.
حمله سایبری ویرانگر
مقام‌ها و کارشناسان آمریکایی پس از حمله سایبری گسترده و ویرانگر اخیر علیه نهادهای دولت فدرال توسط هکرهای خارجی، خواستار اقداماتی در این باره شده‌اند. به گزارش تسنیم به‌نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی کنگره،
«بنی تامپسون» نماینده دموکرات ایالت ماساچوست و رئیس‌کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا گفت: حمله هکری به شبکه‌های فدرال ما بسیار جدی و آزاردهنده است. کنگره باید ابعاد مختلف این اتفاق را بررسی و ارزیابی کند و این مسئله را مورد ارزیابی قرار دهد که چه منابعی برای برقراری ایمنی شبکه‌های نهادهای فدرال لازم است. وی افزود: من از آژانس امنیت زیرساخت و امنیت سایبری وزارت امنیت داخلی خواسته‌ام تا گزارش خود را درباره حمله هکری اخیر به مجلس نمایندگان ارائه دهد. «جان کاتکو» نماینده جمهوریخواه ایالت نیویورک نیز خواستار یک راهبرد ملی و هماهنگ برای مقابله با این گونه حملات سایبری شده است.«آدام شیف» رئیس‌کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا نیز این حمله سایبری را ویرانگر توصیف کرده و مارک ورنر معاون کمیته اطلاعات مجلس سنای آمریکا نیز گفت: ما باید این مسئله را روشن کنیم که این حملات تبعاتی خواهد داشت. «گری پیترز» عضو ارشد کمیته امنیت داخلی سنا نیز گفت: این حملات امنیت ملی ما را تهدید می‌کند و خطرات غیرقابل قبولی را برای ایمنی شهروندان آمریکایی ایجاد کرده است. ما باید هر اقدام لازم و ممکنی را برای جلوگیری از این‌گونه حملات در آینده اتخاذ و اجرا کنیم.
احتمال دخالت کره شمالی
بعد از اتهام زنی به روسیه وزیر امور خارجه آمریکا پای کره شمالی را نیز به این حمله سایبری گسترده باز کرد و گفت:
 عاملان کره شمالی دائما در تلاش هستند تا سرورهای آمریکا را هک کنند و اطلاعات محرمانه را به‌دست آورند و می‌توان گفت که در زمینه امنیت سایبری کره شمالی و چین تهدید جدی‌تری نسبت به روسیه برای آمریکا محسوب می‌شوند. به گزارش ایسنا، «مایک پمپئو»، در مصاحبه‌ای با شبکه رادیویی «برایتبارت نیوز» گفت: این یک نبرد و تلاش مداوم برای حفظ امنیت سیستم‌هایمان است.وی افزود: آمریکا با تهدیدات مشابهی از سوی عاملان روسی و چینی نیز مواجه است.پمپئو افزود: نمی‌توانم چیز بیشتری بگویم جز اینکه روس‌ها نیز دائما در تلاشند تا سرورهای آمریکا نه تنها سرورهای مربوط به آژانس‌های دولتی بلکه سرورهای مربوط به تمامی کسب و کارها را هک کنند. ما حتی شاهد تلاش‌های جدی‌تر و بزرگ‌تر در این زمینه از سوی حزب کمونیست چین و کره شمالی هستیم.«جان دیمرز»، معاون دادستان کل آمریکا در امور امنیت ملی پیش‌تر گفته بود، تلاش‌های کره شمالی برای سرقت پول از طریق هک کردن این کشور را از دیگر کشورها همچون چین و روسیه «منحصر به فرد» می‌سازد.