قادری، نماینده مردم شیراز در مجلس مطرح کرد
شبکههای برونمرزی ایران علیه لابیهای قدرت و ثروت در جهان
سعید رضایی
عضو «کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات» مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر رسانههایی بر جهان حاکم هستند که تحت تاثیر لابیهای قدرت و ثروت بوده و مسائل و منافع سیاسی را پیگیری میکنند. این رسانهها در تلاشند تا نگرش خود را در جهان ترویج دهند و گفتههای خود را به بیننده خود دیکته کنند که این امر برخلاف اصول انسانی و حرفهای است لذا از همین رو مسئولیت شبکههای برونمرزی ما مسئولیت خطیری است که باید به آن اهمیت داد و از آن حمایت کرد.
جعفر قادری، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای ملی با اشاره به مهمترین و اصلیترین ماموریت شبکههای برونمرزی در کشور گفت: بیان واقعیات درون کشور و از بین بردن فضاسازیهای بیگانگان علیه ایران به واقع یکی از ماموریتهای اصلی شبکههای برونمرزی رسانه ملی قلمداد میشود.
وی با بیان اینکه شبکههای برونمرزی کشور باید پاسخگوی جو رسانهای که علیه ایران در دنیا شکل میگیرد، باشند، بیان کرد: دشمنان و استکبار رسانهای غرب همواره در تلاشند تا اطلاعات غلطی درباره ماهیت جمهوری اسلامی ایران به دنیا مخابره کنند و جوری وانمود کنند که ایران محل مناسبی برای سرمایهگذاری نیست، در نقطه مقابل شبکههای برونمرزی ماموریت دارند تا این اطلاعات غلط را تصحیح کرده و افکار عمومی را به مسیر درستی سوق دهند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه شبکههای برونمرزی باید تلاش کنند تا هماهنگی و همراهی بین ایران و کشورهای منطقه صورت پذیرد، افزود: این شبکهها باید تلاش کنند تا یک اجماع بین دولتهای آزادیخواه و سالم که در دنیا وجود دارد، ایجاد شود.
قادری تاکید کرد: شبکههای برونمرزی باید دورویی و نفاقی را که در کشورهای غربی وجود دارد افشا کنند و این سؤال را در اذهان عمومی بپرورانند که چرا این کشورها از سویی دم از دموکراسی و آزادیخواهی میزنند ولی در عالم واقع از بدترین روشهای موجود ضد دموکراسی در برخورد با مردم خود و مردم منطقه استفاده میکنند و مشکلات جدی در جهان ایجاد میکنند.
این نماینده مجلس ادامه داد: شبکههای برون مرزی باید تناقضاتی را که در رفتار و ادعاهای غربیها وجود دارد، به دنیا نشان داده و این موارد را به خوبی به جهانیان منعکس کنند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به جنگ نرم و روزافزون دشمنان علیه کشور و هجمه رسانهای شکل گرفته چرا باید از شبکههای برون مرزی حمایت کرد؟ گفت: ما نباید خودمان را در شرایط تحریمی در انزوا قرار داده و از شبکههای برونمرزی رسانه ملی حمایت نکنیم چراکه این شبکهها روزنهای برای تنفس فراهم میکنند و کمک میکنند تا نه تنها اجماعی علیه ما شکل نگیرد که اجماعی به نفع ما ساخته شود تا اتحاد و انسجامی بین ما و کشورهای آزادیخواهی که در دنیا وجود دارند، شکل بگیرد.
قادری بیان کرد: به عنوان مثال اتحاد و اجماع با کشورهای تحریم شده میتواند در این شرایط برای ما ضرورت داشته باشد لذا نیاز است در این بین ما کانالهایی داشته باشیم تا بتوانیم صدای خودمان را به مردم منطقه و به گوش دنیا برسانیم و با اقتدار اقدامات خودمان را دنبال کنیم.
عضو فراکسیون نیروهای انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استکبار رسانهای غرب در سالهای اخیر اهداف شومی را در سر میپروراند، اضافه کرد: این رسانهها علیالخصوص در سالهای اخیر ایران را محور قرار داده و سعی دارند در مسائل داخلی آن، تا جایی که میتوانند دخالت کنند در این راستا حتی شبکههای زنجیرهای شکل میگیرد و پولهای هنگفتی خرج میشود. این شبکهها در سالهای اخیر تلاش کردند تا ایران را محور شرارت منطقه بنامند و ایران و اسلام هراسی را برجسته کنند که البته به این هدف پوچ خود دست نیافتند و همواره شکستهای سختی را از ملت ایران که یک ملت صلحطلب است، دریافت کردند.
قادری با بیان اینکه شبکههای استکبار رسانهای همچنین در سالهای اخیر جنگ اقتصادی را علیه کشور آغاز کردهاند، توضیح داد: این شبکهها در تلاشند اقتصاد ایران را پرچالشترین اقتصاد جهان معرفی و سرمایهگذاران خارجی را از سرمایهگذاری در ایران مایوس کنند. از این رو مسئولیت شبکههای برونمرزی صداوسیما همچون پرس تیوی، العالم، سحر، هیسپانتیوی و الکوثر و... در حقانیت اقتصاد ایران سخت و مشکل است و باید با تهیه و تولید محتوای مناسب تغییر نگرشی در بیرون از مرزها ایجاد کنند.
این نماینده مجلس در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چقدر ضرورت دارد تا بودجه شبکههای برونمرزی، باتوجه به سرمایهگذاری سنگین دشمنان در ایجاد شبکههای معاند و ماهوارهای تقویت شود؟ خاطرنشان کرد: باید قبول کنیم که کشور در شرایط سخت مالی قرار دارد و بسیاری از هزینهها قابل تامین نیست و باید بسیاری از موارد اولویتبندی شود.
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب بودجه شبکههای بروزن مرزی تصریح کرد: بودجه این شبکهها بسیار ناکافی است و در حقیقت کفاف مقابله با این حجم از جنگ رسانهای و روانی دشمن را نمیدهد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: به اعتقاد بنده در شرایط فعلی تامین حداقلهای شبکههای برون مرزی صداوسیما میتواند کمک کند تا ما از این امکان و ظرفیت موجود در رویارویی با شبکههای معاند که هر روز به صورت قارچ گونه سر برمیآورند، پیروز شویم. بنابراین ضرورت دارد تا از شبکههای برون مرزی در بعد تقویت بودجه آنها حمایت جدیتری صورت گیرد.
این نماینده مجلس یادآور شد: طبیعی است که اگر بودجه شبکههای برونمرزی مستقل و تحت مدیریت و متناسب با نیازهای این بخش نباشد، تحت عناوین مختلف قطع شود یا به مشکل برخورد کند، لذا ضرورت دارد موضوع استقلال بودجهای این شبکهها مدنظر قرار گرفته و به آن توجه شود چراکه این شبکههای در جنگ رسانهای با قدرتهای جهانی هستند و نمیتوان به راحتی تامین و تقویت بودجه آنها را نادیده گرفت. لذا بنده به همراه همکارانمان در مجلس تلاش میکنیم تا این بودجه تا جایی که امکان دارد تقویت شود.