kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۵۵۳۹
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۹

جمهوری‌خواهان: تا روشن شدن نتایج شکایات بایدن رئیس‌جمهور نمی‌شود

37 روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، هنوز تکلیف این انتخابات معلوم نیست و در جدیدترین تحولات، جمهوری خواهان ارشد کنگره با برگزاری مراسم تحلیف «جو بایدن» مخالفت کردند و این به معنی بن بست رسمی در روند انتقال قدرت است.


 

13 آبان گذشته (37 روز پیش) انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شد. روز یکم بهمن (41 روز دیگر ) نیز قرار بود مراسم تحلیف رئیس‌جمهور برگزار شود. اما هنوز تکلیف برنده و بازنده این انتخابات که به گفته خود رسانه‌ها و مقامات واشنگتن، مایه آبروریزی آمریکا شده است، معلوم نیست. بایدن خود را پیروز انتخابات می‌داند و «دونالد ترامپ» مدعی تقلب در انتخابات است.
در این میان، تیم حقوقی رئیس‌جمهور به شدت در تلاش است تا نتیجه را به نفع ترامپ تغییر دهد. در تازه‌ترین خبرها، شماری از مقامات ارشد حزب جمهوری خواه نیز با ادعاهای ترامپ همراه شدند. به گفته کارشناسان، باز شدن بن بست انتخاباتی کنونی، در دست سه نهاد قانونی است: دیوان عالی‌، مجمع انتخاب کنندگان و نهایتا، مجلس نمایندگان.
شکایت به دیوان عالی
دیروز خبر رسید که ایالت تگزاس با تنظیم لایحه‌ای ۱۵۴ صفحه‌ای، از چهار ایالت میشیگان، جورجیا، ویسکانسین و پنسیلوانیا به دادگاه عالی آمریکا شکایت کرده است. ادعای تگزاس این است که «مقامات این ایالات، از بحران کرونا سوءاستفاده کرده و فرآیند پیش‌بینی شده در قانون اساسی آمریکا برای برگزاری انتخابات را کنار گذاشته‌اند و این امر، موجب خدشه به سلامت انتخابات شده و شواهد گسترده‌ای از تقلب در این ایالات وجود دارد.»
اگر دادگاه عالی آمریکا به نفع تگزاس رای دهد و هیئت انتخاب‌کنندگان چهار ایالت مذکور، توسط مجالس ایالتی تعیین شوند، شکست ترامپ تبدیل به پیروزی خواهد شد، زیرا در هر چهار ایالت، جمهوری خواهان اکثریت کرسی‌ها را در مجالس ایالتی در اختیار دارند. اما شواهد نشان نمی‌دهد که دیوان عالی این شکایت‌ها را بپذیرد، چرا که رد شکایت از شیوه برگزاری انتخابات پستی در ایالت پنسیلوانیا از سوی دیوان عالی فدرال نشان داد که این نهاد الزاما بر اساس تعلقات ایدئولوژیکی قضات خود تصمیم گیری
نمی‌کند.
هر چند ترامپ کور سوی امیدی به دیوان عالی دارد و اگر دیوان عالی فدرال در رسیدگی به شکایات ایالت تگزاس از چهار ایالت سرنوشت ساز، تصمیمی اتخاذ نماید که مانع جمع‌بندی نهایی اعضای الکترال کالج این چهار ایالت شود، چه بسا آرای بایدن در مجمع انتخاب کنندگان به کمتر از 270 عدد برسد. در این صورت، بعد از برگزاری نشست مشترک کنگره برای معرفی رسمی رئیس‌جمهور بعدی آمریکا، که در روز 6 ژانویه (17 دی)در پایتخت آمریکا و به ریاست معاون رئیس‌جمهوری آمریکا خواهد بود، مجلس نمایندگان ماموریت خواهد یافت که ساکن بعدی کاخ سفید را معرفی کند.
از آنجا که در رای‌گیری مجلس نمایندگان برای انتخاب رئیس‌جمهوری، هر ایالت فقط یک رای خواهد داشت، تسلط جمهوریخواهان بر 26 ایالت آمریکا، چه بسا سرنوشت آرای مردمی را تغییر دهد. در همین راستا، ترامپ نیز در جدیدترین اظهار نظر خود گفته، دولت بعدی دولت خودش خواهد بود و او امیدوار است کسی، خواه یک قانونگذار و یا قاضی دیوان عالی، شهامت این را داشته باشد که او را پیروز انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ اعلام کند».
مخالفت جمهوری خواهان
هم زمان با این شکایت، رسانه‌های آمریکا از جمله سی‌ان‌ان گزارش داده‌اند، نمایندگان جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا با تصویب قطعنامه‌ای که در آن پیروزی انتخاباتی بایدن به رسمیت شناخته شده است مخالفت کرده‌اند. بدین ترتیب، مراسم تحلیف بایدن عملاً هوا شده است. به گزارش تسنیم در جلسه محرمانه‌ای که روز سه‌شنبه میان شماری از اعضای «کمیته مشترک برگزاری مراسم تحلیف» برگزار شده، هم‌حزبی‌های ترامپ با تصویب قطعنامه‌ای که در آن تصریح شده بایدن رئیس‌جمهور منتخب آمریکا است، مخالفت کرده‌اند.سه قانونگذار ارشد حزب‌جمهوری‌خواه با تصویب این قطعنامه مخالفت کرده‌اند: دو قانونگذار ارشد دموکرات هم در جلسه مذکور به تصویب این طرح، رأی موافق داده‌اند.قانونگذاران حزب دموکرات گفته‌اند هدفشان از معرفی این قطعنامه، هموار کردن مسیر برای انتقال قدرت به بایدن و همچنین، برگزاری مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری است.
به نوشته «سی‌ان‌ان»، این جدیدترین اقدام جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا برای امتناع از پذیرش نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری است.  سی ان ان گزارش داد، این اقدام موجب می‌شود که کمیته برگزاری مراسم تحلیف، عملاً نتواند که مراسم تحلیف برای بایدن را برگزار کند.   برخی از اعضای ارشد حزب جمهوری‌خواه از چند هفته پیش به پیروزی بایدن در انتخابات اذعان نکرده و به خبرنگاران گفته‌اند، برای مشخص شدن این موضوع، باید تا روز ۱۴ دسامبر(24 آذر ) که جلسه مجمع‌ گزینندگان برگزار و رئیس‌جمهور رسماً انتخاب می‌شود، صبر کرد. سی‌ان‌ان نوشت، بسیاری از قانونگذاران جمهوری خواه در مجلس نمایندگان آمریکا گفته‌اند که هفته آینده (بعد از برگزاری جلسه مجمع نمایندگان) به منزله پایان تلاش‌های ترامپ برای برگرداندن نتیجه انتخابات نخواهد بود.