kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۵۵۱۵
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۳
وزیر راه و شهرسازی:

عده‌ای نمی‌خواهند کالاهایشان را از بنادر خارج کنند

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بیش از چهار میلیون تن کالای اساسی در بنادر موجود است گفت: یک عده دوست ندارند کالاهایشان را از بنادر خارج کنند.




به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد اسلامی در شبکه خبر با ‌اشاره به موجودی کالا‌ها در بنادر، اظهار داشت: بیش از چهار میلیون تن کالای اساسی در بنادر وجود دارد که حدود 500 هزار تن آن روغن خوراکی و سه و نیم میلیون تن آن هم کالا‌هایی مثل دانه‌های روغنی و نهاده‌های دام و طیور است.
وی درباره دلیل رسوب کالا در بنادر گفت: یک عده شاید به دلیل مزیت‌های اقتصادی، دوست ندارند کالاهایشان را از بندر خارج کنند. این کاهلی در تخلیه بار، به ویژه کالا‌های اساسی از بندر، عادی نیست و با این همه دستورات و پیگیری‌ها هنوز هم روند خروج کالا افزایش چشمگیری نداشته است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ترخیص به موقع کالاها به قابلیت مدیریت دستگاه متولی برمی‌گردد، افزود: اکنون حدود 14 میلیون تن کالا در بنادر موجودی داریم یعنی به اندازه عملکرد یکماهه بار در بنادر، که حدود 30 درصد و از حد متعارف بیشتر است.
محمد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با‌ اشاره به اجرای طرح اقدام ملی مسکن گفت: از لحاظ تامین زمین و تعریف پروژه و سازنده، همه اقدامات برای 400 هزار واحد صورت گرفته است که از این تعداد 140 هزار واحد را خود مردم می‌سازند و زمینش را گرفته‌اند و پیشرفت خوبی هم داشته‌اند. او گفت: 230 هزار واحد دیگر از طریق مجتمع‌سازی و 30 هزار واحد هم به صورت مشارکتی ساخته می‌شود که مراحل اجرای این‌ها هم مسیر خودش را دارد طی می‌کند.
وزیر راه و شهرسازی با ‌اشاره به برگزاری جشن خودکفایی ساخت واگن در داخل کشور گفت: با بکارگیری همه ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان امروز می‌توانیم همه محصولات و تجهیزات مورد استفاده در صنعت ریلی را در داخل تولید کنیم.
اسلامی با اعلام اتمام کار اجرایی راه آهن خواف- هرات، گفت: این پروژه یکی از کریدور‌های مهم ترانزیتی برای منطقه خواهد بود و تمام آن با بودجه دولت ساخته شده است. از دو سال پیش ما این طرح را به صورت بسیار جدی و قاطع پیگیری کردیم و امروز تمام ایستگاه‌ها و خط‌‌های آن آماده شده و روز پنج‌شنبه (امروز) با حضور روسای جمهور دو کشور ایران و افغانستان افتتاح می‌شود. این طرح حدود 140 کیلومتر است و حدود دو هزار و 800 میلیارد تومان هزینه داشته است.