kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۴۷۸۱
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۷
تشریح دلایل حضور وزیر ورزش در صحن مجلس از سوی عضو کمیسیون فرهنگی

حال ورزش کشور خوب نیست/مشکلاتی در بخش قهرمانی و همگانی مشاهده می‌شود

رئیس‌کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان برخی مشکلات در حوزه همگانی، قهرمانی و قرارداد برخی مربیان و بازیکنان عنوان داشت: حال ورزش کشور در مجموع خوب نیست و وزیر ورزش برای توضیحات باید در صحن مجلس حاضر شود.


سرویس ورزشی-

«حال ورزش کشور خوب نیست» این جمله رئیس‌کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس درست 24 ساعت پس از آنکه مشخص شود وزیر ورزش برای پاسخگویی به سؤالات نمایندگان باید در صحن مجلس حاضر شود. احمد راستینه روز گذشته در گفت‌و‌گویی که خبرگزاری تسنیم آن را روی خروجی خود قرار‌داد، اظهار داشت: نفس حضور وزیر ورزش در کمیسیون و اینکه مسئولان خودشان را پاسخگوی نمایندگان ملت بدانند، اقدام خوبی بود. وفق قانون ایشان مسئولیت داشت که در کمیسیون حضور پیدا کند و به سؤالات پاسخ دهد. مباحث خوبی مطرح شد و در برخی از سؤالات توضیحات وزیر ورزش قانع‌کننده بود و پاسخ‌های سلطانی‌فر در برخی از سؤالات دیگر قانع‌کننده نبود. پاسخ‌های وزیر در مورد بحث قراردادها، نقش وزارت ورزش در توسعه ورزش همگانی و استمرار خط قهرمانی قانع‌کننده نبود و با توجه به اینکه توسط کمیسیون سؤال در سطح ملی شناسایی شد سؤال باید به صحن برود.
وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به مشکلات ورزش در بعد همگانی اشاره کرد و گفت: سؤال ما از وزیر ورزش این بود که به جای اینکه هزینه‌های سرسام‌آور و تمرکز برای برخی از رشته‌های ورزشی می‌کنیم و در خروجی آنهم با رشد مواجه نیستیم، چرا در توسعه ورزش همگانی که به‌عنوان یک اصل قانون باید رایگان در اختیار مردم باشد و همه دستگاه‌ها را به خط کنیم تا قدم‌های مهمی در توسعه ورزش همگانی برداریم، وزارت ورزش اقدامات کافی نداشته است. براساس قانونی که راجع به شرح وظایف وزارت ورزش در ورزش همگانی تصویب شده است، وزارت ورزش مسئولیتی که در هدایت همه دستگاه‌ها به سمت ورزش همگانی دارد را به خوبی انجام نداده است و اساساً حال ورزش کشور خوب نیست.
راستینه ادامه داد: موضوع دوم ما بحث قراردادها بود. تا امروز یک عدد بزرگی را فیفا به‌عنوان جریمه علیه کشور ما صادر کرده است، فارغ از اینکه برخی از این احکام سیاسی است و ما نمی‌خواهیم راجع به آن صحبت کنیم، ولی برخی از قراردادها به خاطر نوع انعقاد قرارداد و خلأهای قانونی است که هنگام قرارداد در متن قراردادها دیده شده است که مهم‌ترین این پرونده‌ها، پرونده ویلموتس است.
راستینه افزود: در حال حاضر سؤالی که از وزیر ورزش داریم این است که چرا وزارت ورزش از همه ظرفیت‌های نظارتی و حقوقی‌اش در قرارداد‌ها استفاده نمی‌کند؟ وزیر ورزش پاسخ دادند که در حال تلاش هستیم تا با استفاده از ظرفیت‌های‌مان از برخی پرونده‌های ایران در فیفا دفاع کنیم. حرف ما هم همین بود که همه ظرفیت‌ها باید در زمان انعقاد قراردادها به کار گرفته می‌شد و قراردادهایی وضع نشود که در آن قراردادها بستر سوءاستفاده برای طرف مقابل شکل بگیرد. الان هم که مربیان خارجی یاد گرفته‌اند حساب‌هایی را به ما اعلام می‌کنند و زمانی که قرار است پول به حساب‌شان واریز شود حساب آنها مسدود است و آسیب‌هایی شکل می‌گیرد. در این خصوص وزیر ورزش گفت که ما در شرایط تحریم هستیم. ما هم به ایشان اعلام کردیم که مگر در زمان تحریم قرارداد نبستید؟ به وزیر ورزش گفتیم که شما می‌دانید که دشمنان چه شرایط خصمانه‌ای علیه ما ایجاد کردند و تنظیم قراردادهای ما باید مبتنی با شرایط می‌بود.
رئیس‌کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: بحث دیگر ما در جلسه با وزیر ورزش، موضوع ورزش قهرمانی بود. آقایان در بحث ورزش قهرمانی مدعی هستند که اتفاقات خوبی افتاده است در حالی که تحلیل ما از ورزش قهرمانی امروز این موضوع را نشان نمی‌دهد. در مسابقات گوانگژو 2010 ما با 359 ورزشکار 20 مدال طلا گرفتیم و مجموعاً 59 مدال گرفتیم و به ازای هر شش نفر چهار مدال کسب کردیم. در حالی که در مسابقات جاکارتا 2018 ما با 378 نفر حدود 20 ورزشکار بیشتر 62 مدال و 20 مدال طلا کسب کردیم و به ازای هر شش نفر سه مدال کسب کردیم و این کارنامه را کارنامه موفق در ورزش قهرمانی نمی‌دانیم که قطعاً مورد قبول نیست. سؤال ما این است که این بخش زیاد هزینه که در قراردادهای باشگاه‌ها از بین می‌رود و بخش زیادی از آن از بیت‌المال خرج می‌شود، چرا این هزینه‌ها و تمرکز روی رشته‌های مدال‌آور ما
صورت نمی‌گیرد.
راستینه خاطرنشان کرد: اعتقاد ما بر این است که وزیر ورزش در صحن مجلس به سؤالات نمایندگان پاسخ دهد. مجلس عزمش جزم است که با دفاع و حمایت از مدال‌آوران و رشته‌های مدال‌آور و توسعه ورزش همگانی از جامعه ورزش کشور صیانت و دفاع کند.
احسان قاضی زاده دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی دیروز در گفت‌و‌گویی با رادیو تهران درباره حضور وزیر ورزش در صحن مجلس گفت: وزیر ورزش باید به صحن علنی مجلس برای پاسخ به پرسش نماینده مذکور بیاید. محور سؤالات بیشتر درباره قراردادهای خارجی و بین‌‌المللی در باشگاه‌های بزرگ و نیز پرونده مارک ویلموتس بود. عملکرد مدیریتی و نظارتی وزارت ورزش و سؤالات دیگری هم مطرح بود.
انتظاری که از مجلس می‌رود
در این باره انتظار می‌رود همه مسئولان و دستگاه‌هایی که مستقیم و غیر مستقیم به ورزش مربوط هستند وظیفه خود را در این باره به درستی عمل نمایند. مجلس یازدهم و نمایندگان محترم ثابت کنند که مخلصانه و کارشناسانه به دنبال حل مشکلات و معضلاتی هستند که در حوزه‌های مختلف سخت مردم را تحت فشار گذاشته و به روح و جسم آنها را آسیب می‌زند.
اهالی ورزش به یاد دارند که پیش از این و در دوره‌های قبلی مجلس، برخی از نمایندگان به موضوع ورزش ورود کردند و حتی پرونده‌ای حجیم و پرسروصدا به نام» پرونده فساددر فوتبال» تشکیل دادند و امیدواری‌هایی را به وجود آوردند و... اما در نهایت دست‌های پیدا و پنهان، فشار و القائات جریانات وعناصر نفوذی مانع از این شد که آن پرونده که حتی بخشی از آن در صحن علنی مجلس دهم قرائت شد به جایی برسد و در ورزش تحولات مثبتی به نفع ورزش و اهالی ورزش رقم بخورد. امیدواریم در کرت فعلی آن اتفاق به هیچ وجه تکرار نشود