kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۳۳۰۷
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۴
قاضی‌زاده هاشمی اعلام کرد؛

ورود دادستان کل کشور به مصادیق اخلال در نظام اقتصادی از طریق بورس

نایب‌رئیس‌اول مجلس شورای اسلامی از ورود دادستان کل کشور به مصادیق اخلال در نظام اقتصادی از طریق بورس خبر داد.



سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی نایب‌رئیس‌اول مجلس شورای اسلامی دیروز در برنامه سلام صبح بخیر رادیو ایران درخصوص وضعیت بازار سرمایه، گفت: در زمانی که شاهد رشد بورس بودیم، بارها به سازمان بورس تذکر دادیم که این رشد ممکن است عاقبت خوبی نداشته باشد و شما نمی‌توانید بازار را کنترل کنید اما متأسفانه همان اتفاقی که در مؤسسات مالی و اعتباری رخ داد، مجدداً در بورس تکرار شد. البته در حال حاضر در نظام بانکی نظم بیشتری برقرار شده ولی سایر بازارها به علت عدم رعایت مقررات و بایسته‌های اداره بازار، دچار مشکل شدند.
وی بیان کرد: قبل از اینکه بخواهیم در مورد تخلف حقوقی‌ها در بازار سرمایه صحبت کرده باشیم و یا آنها تخلفی کرده باشند، باید بگویم حقوقی‌ها از فرصت نادرستی که در اختیارشان قرار گرفته سوءاستفاده کرده اند. اصل ماجرا این است که بازار به درستی کنترل نمی‌شود. برخی از حقیقی‌های پر قدرت و حقوقی‌ها نیز از این فرصت استفاده کردند و به قول اهالی بازار سرمایه در سقف فروخته‌اند و در کف می‌خواهند خریدهای ارزانی انجام دهند.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه آنچه ما دنبال می‌کنیم اجرای مصوبات شورای عالی بورس است، تصریح کرد: سازمان بورس یک شورای قانونی دارد که به برخی از این مصوبات نقدهایی داریم اما جایی که می‌تواند مقررات‌گذاری کند، شورای عالی بورس است و حرف کلی ما این است که این مصوبات باید با دقت و سرعت اجرا شود.
وی تاکید کرد: برخی از حقوقی‌ها به مصوبات عمل نمی‌کنند یا صوری به مصوبات عمل می‌کنند، به خصوص در موضوع بازارگردانی و ایجاد بازارگردان. اینکه از رئیس‌قوه قضائیه خواهش شد و دادستان تهران مأمور شد به موضوع وارد شود، حراست از مصوبات شورای عالی بورس است که الان نیز در حال پیگیری است. به آقایان هم ابلاغ شده که عدم انجام وظایفشان به عنوان «اخلال در نظام اقتصادی کشور» شناسایی می‌شود و برخورد لازم صورت می‌گیرد.
نایب‌رئیس‌مجلس گفت: برخی‌ها می‌گویند بازار را نمی‌توان اینگونه اداره کرد و بازار پرریسک است؛ ما خطاب به اینها می‌گوئیم اگر این گونه هست باید مراقبت می‌شد که افراد همینطوری وارد بازار نشوند، یا متشکل می‌شدند یا با واسطه نخبگانی وارد بازار می‌شدند، حالا آنجا نگران نبودند ولی الان که منافع افراد پرقدرت مالی در خطر است از این حرف‌ها بیشتر شده و نگران شدند!؟
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه متأسفانه پدیده درب‌های چرخان را در همه جا از جمله بازار سرمایه‌داریم، اظهار داشت: من مقام قضائی نیستم اما بالاخره نحوه خرید، خرید در لحظه، رانت اطلاعاتی، استفاده از برخی نرم‌افزارهای خاص و صف ایجاد کردن از مصادیق اخلال است و برای همین موارد است که قرار شد دادستان بررسی کنند و افرادی که این اقدامات را انجام داده اند، به عنوان مخل بازار معرفی شوند و با آنها برخورد لازم صورت گیرد.
وی اضافه کرد: جالب است که همه سهامداران حقوقی بورس، دولتی هستند و هیچکدام از اینها کسانی نیستند که دولت در آنها نقشی نداشته باشد. بنابراین معلوم است که یک عمل تراستی اتفاق افتاده است، به همین دلیل تلاش‌های لازم برای برخورد با متخلفین بازار در حال انجام است. برخی به اقداماتشان در بورس افتخار می‌کنند و می‌گویند که حرفه‌ای هستیم و بازار همین است، در حالی که این امر مطابق شرع نیست و نباید دیگران به خاطر اقدامات برخی افراد ضرر ببینند.
قاضی زاده هاشمی در مورد اعلام اسامی متخلفین بازار سرمایه اظهار داشت: اعلام اسامی افراد متخلف برعهده مقام رسمی قضائی است. ما پیگیری‌کننده این موضوع هستیم که مصوبات اجرایی شود و الان نیز به دنبال اصلاح قوانین هستیم.
وی در مورد قانون مجمع نمایندگان حقیقی بازار سرمایه، گفت: ما قانون مجمع نمایندگان حقیقی بازار سرمایه را دنبال می‌کنیم که سهامداران حقیقی متشکل شوند؛ علاوه‌بر این دوستان ما در کمیسیون اقتصادی نیز به دنبال اصلاح قوانین هستند.