برخلاف آمارهای رسمی و شواهد میدانی مطرح شد
پیش بینی وزیر راه درباره کاهش قیمت مسکن
در حالی وزیر راه و شهرسازی مدعی کاهش قیمت مسکن شده که شواهد آماری ومیدانی چنین خبری را تایید نمیکند.
اخیرا محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی درباره تأثیر کاهش قیمت ارز بر کاهش قیمت مسکن، بیان کرد: از سال 97 تاکنون قیمت مسکن نظیر سایر کالاها متأثر از تحولات ارزی افزایش یافت و با ریزش قیمت ارز و طلا، باید قیمتهایی که با ارز افزایش قیمت داشتهاند، برگردند اما متأسفانه چسبندگی قیمتی هم وجود دارد.
وی تأکید کرد: همان طور که قیمت خودرو با کاهش قیمت ارز برگشت، باید دیگر قیمتها هم که بیدلیل بالا رفته بودند و متأثر از عرضه و تقاضا نبودند، برگردد؛ اخبار و رویدادهایی را مشاهده میکنیم که حاکی از آن است که قیمت مسکن روند نزولی را طی میکند.
وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: در همه کالاها و خدمات تحولات تهاجمی روی قیمتها مردم را آزار میدهد که امیدواریم با نظارت و کنترل و تعامل همه قوا، کنترل قیمتها انجام شود تا به شرایط پایدار برسیم.
قیمت مسکن با تولید بیشتر کاهش مییابد نه با حرف
گفتنی است وزیر راه و شهرسازی در حالی از روند کاهشی قیمت مسکن در اثر افت قیمت ارز سخن گفته که اولا امید بستن به نوسانات بازار ارز، چاره بلندمدت بازار مسکن نیست و ثانیا شواهد آماری(آمار مهرماه بانک مرکزی) و میدانی چنین ادعایی را تایید نمیکند.
ثالثا راهکار اساسی برای کنترل بازار مسکن در بلندمدت، افزایش تولید و اجرای مالیات بر خانههای خالی برای عرضه واحدهای احتکار شده به بازار است. با این اقدام، مسکن از کالای سرمایهای به کالای مصرفی بدل میشود.
با وجود نیاز سالانه کشور به یک میلیون واحد مسکن جدید، دولت باید به جای شعار و رونمایی از طرحهای مختلف، زمینه تولید در این حوزه را فراهم نماید؛ کاری که در مسکن مهر اتفاق افتاد ولی در این دولت مهجور ماند. جالب اینکه چند روز قبل معاون وزیر مسکن و شهرسازی اذعان کرد که بخشی از واحدهای نیمه تمام مسکن مهر که در این سالها کنار افتاده بودند، این بار با تغییر اسم و در قالب طرح ملی اقدام تکمیل شدهاند! به هر حال کاهش قیمتها با عمل اتفاق میافتد، نه با حرف و دولت هم باید به این سمت و سو حرکت کند.ضمن اینکه طرح مالیات بر خانههای خالی هم علیرغم ادعای وزارت راه همچنان عملیاتی نشده و در حد حرف باقی مانده است!