یک فعال اقتصادی:
از ظرفیت صادرات به سوریه استفاده نمیکنیم
یک فعال اقتصادی با اشاره به اینکه درجه اعتماد سوریهایها به ایرانیها بسیار بالاست، گفت: ما اصلا از ظرفیت صادرات به سوریه استفاده نمیکنیم.
محسن مختاری در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: کشورهای زیادی که مهمترین آنها روسیه و چین هستند، اکنون در حال انجام فعالیتهای گوناگون اقتصادی در سوریهاند؛ حتی خیلی از کشورهایی مثل عربستان و امارات که خودشان جنگافروزی کردند هم، اکنون با روشهای مختلف در تلاش برای سرمایهگذاری در این کشور هستند.
وی افزود: بازار سوریه اکنون مانند سفرهای پر از غذاست که همه تلاش میکنند از آن سهمی داشته باشند، اما ایران دقیقا برعکس عمل میکند یعنی دولت سوریه مدام تعارف میکند که بیا تناول کن، اما دولت ایران مدام امتناع میورزد!
مختاری بیان کرد: هزینه تولید و صادرات از ایران نسبت به رقبای دیگر مثل روسیه و چین پایینتر است به همین دلیل رقابت سادهتری داریم و میتوانیم کالای بیشتری صادر کنیم؛ حتی در مواردی که هزینه کالای ایرانی بیشتر بوده هم تجار بزرگ سوری تمایل به خرید از ایران داشتهاند، چون میدانند با حضور در کنار تجار ایرانی در امنیت هستند.
به گفته وی، یک خط اعتباری ارزشمند حدودا یک میلیارد دلاری، برای برقراری تبادلات سهلالوصولتر و سریعتر بین ایران و سوریه ایجاد شده که متاسفانه از آن استفاده نشده است! موافقتنامه تجارت آزاد و خط اعتباری در حد کاغذ و امضا باقی ماندهاند و در عمل شاهد اجرای این دو توافق تجاری نبودهایم.
این طراح یک شبکه بازاریابی محصولات دانشبنیان ادامه داد: حدود 2.5 میلیون مسکن در سوریه تخریب شده است که بازسازی آن با توجه به روند اجرای طرح مسکن مهر در دولتهای نهم و دهم، میتواند حدود ۱۰ سال اقتصاد ما را رونق ببخشد که مستلزم ورود ساختارهای اقتصادی دولت است. مختاری ادامه داد: طی سالهای گذشته توسط نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی زحمات بسیاری برای سرمایهگذاری ایرانیها در سوریه کشیده شده و زیرساختهای لازم فراهم شده، اما اکنون که وقت برداشت است برخی مسئولان توجهی به زحمات گذشته نمیکنند؛ از ۴۰ میلیارد دلار صادرات ایران، فقط حدود ۱۶۰ میلیون دلار مربوط به سوریه بوده است و این کشور در لیست کشورهای هدف صادرات ایران تقریبا در رتبه ۴۰ یا ۴۱ است و این یعنی ما اصلا از ظرفیت سوریه استفاده نمیکنیم.