kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۲۱۵۰
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۶
وزیر کشور:

فرضیه رابطه میان افزایش آلودگی هوا و فوت‌های ناشی از کرونا باید بررسی شود

وزیر کشور گفت: فرضیه رابطه میان افزایش آلودگی هوا و فوت‌های ناشی از کرونا بایستی بررسی و مورد جمع‌بندی قرار گیرد، چرا که در صورت اثبات این فرضیه، شاید نیاز باشد تعطیلی‌ها را بیشتر کنیم.




به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا در نخستین نشست این قرارگاه با تاکید بر اینکه نظارت کلی کماکان بر عهده وزارت بهداشت و درمان است، اظهارداشت: وزارت بهداشت و درمان به صورت مستمر گزارش نظارت‌ها را ارائه کرده است اما همواره گلایه‌مند بودند که براساس گزارش‌ها در نقاطی که ضعف وجود دارد باید از نظر اجرایی، پیگیری‌های جدی صورت گیرد و درصورتی که از نظر قانونی نیاز به برخورد است، عمل شود که قرارگاه این کار را خواهد کرد.
رحمانی فضلی افزود: ما در صورتی می‌توانیم در مسیر مبارزه با بیماری کرونا بیش از گذشته موفق شویم که غربالگری و تشخیص را در سطح وسیع انجام دهیم، به دلیل اینکه اگر این بیماری در روزهای اولیه تشخیص داده شود، با محدود ‌سازی و قرنطینه فرد در خانه می‌توان درمان را به راحتی انجام داد. همچنین می‌توان نقاهتگاه‌ها را فعال کرد و در درمان بیماران استفاده کرد. اما زمانی که 6-5 روز از بیماری فرد مبتلا بگذرد کار مشکل‌تر می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: تاکید قرارگاه بر این است که اجرای غربالگری و تشخیص بیماران به صورت وسیعی باید در اولویت قرار گیرد و همه دستگاه‌ها باید هم از نظر منابع مالی و هم از نظر همکاری‌های لازم باید به وزارت بهداشت کمک کنند تا این امر محقق شود.
وزیر کشور با بیان اینکه رفتن به سراغ بیماران کرونایی به جای مراجعه آنها به بیمارستان‌ها در طرح غربالگری دیده شده است، گفت: با اجرای طرح غربالگری از سوی وزارت بهداشت، آمار مبتلایان افزایش پیدا خواهد کرد اما نگران این موضوع نباید باشیم چراکه دامنه غربالگری و تست افزایش می‌یابد و مبتلایان بیشتری شناسایی خواهند شد اما این تشخیص در مراحل اولیه موجب خواهد شد تا فوتی‌ها کاهش یابد.
رحمانی فضلی ادامه داد: در برخی از مصوبات ستاد ملی کرونا متولی و ضمانت اجرایی مشخص نشده است که این امر بسیار مهم است. همچنین باید اطلاع‌رسانی درست و دقیق و به موقعی درباره مصوبات صورت گیرد، به طور مثال چنانچه با کسبه و صنوف سروکار داریم باید اتاق اصناف با سرعت با ایجاد شبکه ارتباطی قوی این موضوع را به همه اصناف کشور ابلاغ کند و یا در سیستم اداری همه دستگاه‌ها تا سطح همه رده‌ها ظرف ۲۴ ساعت در جریان قرار گیرند.
وی با‌ اشاره به فرضیه رابطه میان افزایش آلودگی هوا و فوت‌های ناشی از کرونا گفت: این موضوع بایستی بررسی و مورد جمع‌بندی قرار گیرد، چرا که در صورت اثبات این فرضیه، نیاز به تغییر شاخص‌های تعطیلی‌ها خواهیم داشت و شاید نیاز باشد تعطیلی‌ها را بیشتر کنیم.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا با ‌اشاره به تدوین اطلس بیماری کرونا تا سطح شهرستان‌ها افزود: در این اطلس‌ها، روزانه با داده‌هایی مانند تعداد مبتلایان، تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها و بهبودیافتگان، شرایط مناطق و محلات مختلف رصد می‌شود و در کنار آن در قالب اطلس نظارتی، روند شیوع و مبارزه با بیماری به صورت روزانه کنترل می‌شود و این اطلس‌ها برای وزارت کشور و ستاد‌های استانی، ملاک ارزیابی نحوه عملکرد مدیران در سطح شهرستان و استان خواهد بود.